ihon- ja haavanhoito

Ihon suojaus

3M ihonhoitoratkaisut

Ihon eheys on keskeinen tekijä hyvien hoitotulosten saavuttamisessa.

Koska potilaiden tarpeet vaihtelevat päivästä toiseen, tarjoamme laajan valikoiman innovatiivisia ja iholle hellävaraisia tuotteita, joihin asiakkaamme luottavat ja joista löytyy oikea vaihtoehto joka tilanteeseen. Tarjolla on runsas kattaus potilaiden hyvinvointia edistäviä tuotteita, jotka soveltuvat akuuttien ja kroonisten haavojen hoitoon sekä ihon suojaukseen.

3M ymmärtää potilaiden mukavuuden ja tyytyväisyyden merkityksen. Siksi olemme kehittäneet nämä älykkäät ihonhoitotuotteet ihon terveyden ylläpitämistä ja suojaamista varten. Niillä voidaan hoitaa monenlaisia vaivoja, kuten inkontinenssiin liittyvää dermatiittia, liimakiinnitykseen liittyviä ihovaurioita ja haavaa tai avannetta ympäröivän kosteuden aiheuttamia ihovaurioita.


Katso videoita


Tietoa inkontinenssiin liittyvästä dermatiitista ja sen yhteydestä painehaavoihin

 • inkontinenssiin liittyvä dermatiitti

  Inkontinenssiin liittyvää dermatiittia esiintyy niin akuuttiosastojen potilailla kuin pitkäaikaishoidossakin. Ihovaurioita aiheuttava vaiva liittyy altistumiseen virtsalle ja ulosteille. Potilaille aiheutuu huomattavaa epämukavuutta, ja vaivan hoito voi olla haastavaa, työlästä ja kallista. Inkontinenssiin liittyvä dermatiitti on merkittävä haaste terveydenhoidon laitoksissa ympäri maailman. Yleisesti hyväksytyn käsityksen mukaan se myös lisää painehaavojen kehittymisen riskiä1.

  3M ja Wounds International kutsuivat yhdessä koolle asiantuntijapaneelin, jonka tehtävänä oli laatia tutkimustuloksiin perustuvia parhaita käytäntöjä inkontinenssiin liittyvän dermatiitin tunnistamiseen, ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Julkaistussa raportissaan paneeli painotti etenkin maailmanlaajuisesti hyväksytyn ihonhoitoprotokollan laatimista.

  Voit ladata inkontinenssin aiheuttaman dermatiitin ennaltaehkäisyn edistämisen parhaat käytännöt käyttöösi

  Lue lisää 3M™ Cavilon™ -ihonhoitotuotteista

  1. Beeckman D et al. Proceedings of the Global IAD Expert Panel. Incontinence associated dermatitis: moving prevention forward. Wounds International 2015 • ihovaurioiden ennaltaehkäisy

  Auta minimoimaan ja hallitsemaan vauriot

  Liimakiinnitykseen liittyvät ihovauriot saattavat olla vakava hoitokomplikaatio (MARSI). Niitä ilmenee kaikissa hoitotilanteissa ja ikäryhmissä. Usein tällaisia ihovaurioita pidetään kuitenkin väistämättömänä osana potilaan hoitoa. Liimakiinnitykseen liittyviä ihovaurioita voi ilmetä kaikkialla, missä käytetään teippiä, esimerkiksi infuusiokohdan tai haavasidoksen yhteydessä, ja potilailla, joilla on herkkä tai riskialtis iho.

  Ihovauriot saattavat aiheuttaa joillekin potilaille vakavia komplikaatioita. 3M™ Cavilon™ kirvelemätön ihonsuojakalvon käyttö iholla kiinnitystuotteiden alla voi auttaa suojaamaan potilasta liimakiinnitykseen liittyviltä ihovaurioilta.

  Lue lisää lääkinnälliseen liimakiinnitykseen liittyvistä ihovaurioista


 • Kosteuden aiheuttamat ihovauriot

  Haavaa ympäröivän ihon suojaratkaisut

  Haavaa ympäröivä alue on altis vaurioille, jotka johtuvat haavan vuodosta ja liimakiinnitysaineista. 3M™ Cavilon™ kirvelemätön ihonsuojakalvon käyttö auttaa estämään haavaa ympäröivän ihon vaurioitumisen.

  Lue lisää 3M™ Cavilon™ ‑ihonhoitotuotteista

  3M™ Cavilon™ kirvelemätöntä ihonsuojakalvoa voi käyttää suojaamaan ihoa säärihaavojen, painehaavojen ja diabeettisten jalkahaavojen ympärille kehittyviltä maseraatioilta ja muilta kroonisilta tapahtumilta. Sitä voi käyttää myös ihon hoitamiseen ja suojaamiseen inkontinenssiin liittyvältä dermatiitilta ja liimakiinnityksestä aiheutuvilta vaurioilta. Yhden tai kolmen millilitran vaahtomuoviapplikaattorin avulla valmisteen voi levittää tarkasti tulehtumatonta haavaa ympäröivälle iholle ja kalvon steriili ei-solutoksinen koostumus tekee siitä ihanteellisen tuotteen haavaa ympäröivän ihon hoitoon.