I.V.-hoito

I.V.-hoito

Infektioriskin vähentäminen potilaasi I.V.-hoidossa

 • Jokainen I.V.-hoito on altis infektioille, katetrin irtoamiselle, ihon vaurioitumiselle ja muille komplikaatioille. Komplikaatiot voivat aiheuttaa potilaalle epämukavuuden tunnetta ja kipua, pitkittää sairaalahoitojaksoa, lisätä hoidontarvetta ja edellyttää leikkaushoitoa. Ne voivat jopa lisätä potilaskuolleisuutta.

  3M:n tutkimustyön pohjalta on kehitetty ainutlaatuisia innovaatioita, jotka auttavat suojelemaan ja suojaamaan laskimokatetreja asettamisesta poistamiseen saakka.

  Laajasta valikoimastamme on helppo valita käyttöön juuri oikeat tuotteet, olipa kyse läpinäkyvistä suojakalvoista tai kiinnityslaitteista, antimikrobisista sidoksista tai desinfioivista korkeista.

  Autamme hoitamaan potilaita empaattisella otteella ja tutkitusti tehokkailla ratkaisuilla, jotka suojaavat niin potilasta kuin hoitohenkilökuntaakin, auttavat vähentämään kalliiden komplikaatioiden riskejä sekä parantavat potilastyytyväisyyttä.


 • I.V.-hoito

  Mitä I.V.-hoito on?

  I.V.-hoitoa käytetään tavallisesti nestehoidon, anestesian, antibioottien, solunsalpaajahoidon ja tukiravinnon antoon sekä kivunhallintaan, kuivumisen estämiseen ja diagnostisen testauksen tukemiseen (esimerkiksi keskuslaskimopaine, sydämen minuuttitilavuus, valtimopaine).

  I.V.-hoidon pistoalueita ovat perifeeriset, solisluunalaiset, kaulan ja reiden suonet, ja ne voivat määräytyä potilaan iän, diagnoosin, suonten kunnon, hoidon tarkoituksen, hoidon keston sekä annetun lääkkeen mukaan.

 • Miksi I.V.-hoidon hallinta on niin tärkeää

  Miksi I.V.-hoidon hallinta on niin tärkeää?

  Virheellinen asettaminen ja hoito I.V.-hoidon aikana voi johtaa komplikaatioihin, joita ovat esimerkiksi tukokset, laskimotulehdus ja verenkierron infektiot tai vakaviin seurannaisvaikutuksiin, joita ovat muun muassa potilaan turvallisuuden heikkeneminen ja kohonneet kustannukset terveydenhoidon palveluntarjoajille.


Miksi I.V.-kiinnityssidokset ovat tärkeitä?

 • I.V.-kiinnityssidos

  I.V.-kiinnityssidokset ovat olennainen osa I.V.-hoidon onnistumista. Suojasidokset estävät haavan ja kanyloidun suonen vahingoittumisen, pitävät katetria paikallaan ja estävät kontaminaation. Liimallisten ja puoliläpäisevien polyuretaanikalvosidosten läpi voidaan tarkkailla katetrin pistokohtaa. Lisäksi ne takaavat vakauden ja kiinni pysymisen, suojaavat pistokohtaa bakteereilta ja nesteeltä ja antavat ihon hengittää.

  Lataa I.V.-kiinnityssidosvalitsin


Kuinka 3M vastaa näihin haasteisiin?

 • 3M™ Tegaderm™ I.V. suojasidokset

  3M tarjoaa luotettavia, kliinisesti tutkittuja ratkaisuja I.V.-hoitojen hallintaan. 3M:n laskimoyhteysratkaisut on suunniteltu vähentämään laitteen kiinnityksen ja kiinnityskohdan arvioinnin haastavuutta, suojaamaan laskimoyhteyttä ulkoiselta kontaminaatiolta ja ylläpitämään ihon terveyttä. 3M™ Tegaderm™ I.V. suojasidoksia on saatavana kaikentyyppisten katetrien kiinnittämiseen ja suojaamiseen, mukaan lukien perifeeriset, PICC-, CV-katetrit (tunneloimattomat & tunneloidut), implantoidut portit, valtimo- ja epiduraalikatetrit.


Katetriin liittyvien verisuoni-infektioiden vähentäminen

 • Verisuoni-infektiot

  Kun potilaalle annetaan lääkkeitä laskimoon, verenkierron infektioita voidaan ehkäistä peittämällä infuusiokohta Tegaderm CHG I.V. suojasidoksella, jonka käyttöä suosittelee yhdysvaltalainen National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE).

  Medical Technologies Evaluation Programme ‑ohjelmaan kuuluvan lääketieteellisen teknologian arvioinnin jälkeen NICE julkaisi ohjeistuksen, joka tuki Tegaderm CHG I.V. suojasidosten käyttöä tehohoitopotilaiden keskuslaskimo- ja valtimokatetrien infuusiokohtien peittämisessä ja suojaamisessa.

  Käytettäessä vakiohoitona Tegaderm CHG suojasidosta voidaan säästää englantilaisen terveydenhuollon (NHS) piirissä 4,2–10,8 miljoonaa puntaa vuosittain. Tiedot perustuvat NICEn neuvoa-antavan komitean arvioimiin tietoihin. (Arvioidut potilaskohtaiset kustannussäästöt 73 puntaa perustuen katetriin liittyvien verenkierron infektioiden päivittäiseen perusesiintyvyyteen, joka on 1,48 jokaista tuhatta katetripäivää kohden. Tästä hyötyviä populaatioita on 80 000–260 000)1

  Näytä kaikki I.V.-tuotteet


3M Science. Applied to Life.™ - terveydenhoito


Viitteet

  1. Tegaderm CHG I.V. suojasidokset keskuslaskimo- ja valtimokatetrin infuusiokohdissa (2015) NICEn lääketieteellisen teknologian ohjeistus MTG25

3M SIVUSTOT
bCom
Seuraa meitä
Vaihda aluetta
Suomi - suomalainen