Sairaaloiden dekontaminaatio- ja sterilointiratkaisut

Sairaaloiden dekontaminaatio- ja sterilointiratkaisut

Pidä kirurgiset instrumentit steriileinä

Infektioiden torjuntaohjelmissa edellytetään kirurgisten instrumenttien perinpohjaista puhdistusta ja sterilointia, jotta niitä olisi turvallista käyttää. Terveydenhoidon ja biotieteiden ammattilaiset ympäri maailman luottavat siihen, että 3M auttaa heitä valvomaan steriloinnin kaikkia eri vaiheita, kuten sterilointilaitetta, kuormaa, pakkauksia ja prosessia. 3M:n laaja tuotevalikoima ja kattavat koulutusmateriaalit auttavat löytämään oikeat dekontaminaatioratkaisut kaikkiin sterilointitarpeisiin. Kysy lisää asiantuntijaltamme.


Yhdessä onnistumme pienentämään infektioriskiä

 • 6.4

  Kaikista Iso-Britanniassa hoidettavista potilaista 6,4 %:lla on millä tahansa tarkasteluhetkellä jokin terveydenhoitoon liittyvä infektio1.

 • 1 miljardi puntaa

  Ison-Britannian valtiontalouden tarkastusviraston mukaan hoitoon liittyvät infektiot aiheuttavat vuosittain ainakin 5 000 potilaan kuoleman ja niiden vuosittaiset kustannukset yhteiskunnalle ovat vähintään miljardi puntaa.2

 • Hoitoon liittyvät infektiot aiheuttavat 37 000 potilaan kuoleman

  EU:n varovainen arvio on, että hoitoon liittyvät infektiot aiheuttavat vuosittain 37 000 potilaan kuoleman ja 5,48 miljardin euron kustannukset. Summa ei sisällä tuottavuuden laskua.3


Innovatiiviset dekontaminaatio- ja sterilointiratkaisut

 • Kuppi

  3M:n maine luotettavana innovatiivisten sterilointituotteiden kehittäjänä ulottuu yli 50 vuoden taa. Sterilointituotteemme ja -ratkaisumme auttavat parantamaan kokonaisten välinehuolto-osastojen tietämystä, ammattitaitoa ja tuottavuutta.

  Anna meidän yllättää sinut: 3M:n menettelytavat, koulutukset ja ratkaisut auttavat sairaaloita ja biotieteiden laitoksia saavuttamaan valtavan eron entiseen. Yhdessä huolehdimme laitoksesi tarpeista aina akuuttiosastojen suurten potilasmäärien asettamista haasteista kirurgian poliklinikkojen ja perusterveydenhuollon toimipisteiden erityistarpeisiin saakka.


3M:n tuotteet sterilointitehon valvontaan

 • Käsiteltyjen välineiden kiertonopeuden kasvu on tehnyt steriloinnista entistä haastavampaa. Lisäksi sterilointia koskevia standardeja, ohjeistuksia ja menettelysuosituksia on noudatettava täysin poikkeuksetta.

   

    

  1. Valikoima
   3M:n tuotteet kattavat sterilointiprosessin kaikki vaiheet.
  2. Laatu
   3M:n sterilointiratkaisut ovat kansainvälisesti tunnustettujen standardien mukaisia.
  3. Luotettavuus
   Tieto siitä, että 3M:n tuotteiden tulokset ovat tarkkoja ja yhdenmukaisia, lisää luotettavuutta.
  4. Innovaatiot
   3M ymmärtää asiakkaidensa haasteet ja tarjoaa ratkaisuja niiden voittamiseen.

  3M käyttää johtavaa asemaansa, sterilointituotteitaan, palvelujaan ja koulutusmateriaaliaan laitoksesi hyväksi.

  Ota yhteys asiantuntijaan

Kuorman valvonta, pakkausten valvonta, prosessin valvonta, prosessin kirjaaminen, sterilointilaitteen valvonta

Parhaat käytännöt

 • Parhaiden käytäntöjen kaavio

  Steriloinnin valvontaprosessin keskeiset vaiheet

  3M:n sterilointiratkaisut mahdollistavat kaikkien sterilointivaiheiden valvonnan. Näin varmistetaan steriloinnin valvontaprosessin paras mahdollinen luotettavuus. Seuraavista lähteistä voit lukea lisää steriloinnin parhaista käytännöistä:


Höyryn läpäisytestaus


 • Höyryn läpäisytestit ovat alkuperäisiä Bowie & Dick -testipakkauksia. Ne vastaavat ominaisuuksiltaan ISO 11140-3 -standardissa ja vaihtoehtoisissa läpäisytesteissä käytettyjä määritelmiä. Vaihtoehtoisilta testeiltä edellytetään yhdenmukaisuutta ISO 11140-4 -standardin kanssa. Yleensä niissä käytetään joko kemiallisia tai parametrisia indikaattoreita (Isossa-Britanniassa). Euroopassa käytetään usein fyysisiä indikaattoreita, joihin esimerkiksi 3M:n elektroninen testijärjestelmä (ETS) kuuluu.

  Kaikilla testeillä on omat hyvät ja huonot puolensa. Esimerkiksi kemialliset indikaattorit ovat helppokäyttöisiä, mutta jos jokin ongelma ilmenee, ne eivät ilmaise ongelman luonnetta tarkemmin. Parametristen läpäisytestien tietoja voi puolestaan käyttää vianetsintään.

  Muistutus: Jos laitoksesi laatujärjestelmä perustuu eurooppalaisiin standardeihin, siinä voidaan edellyttää ajoittain tai jopa päivittäin tehtäviä ilmavuototestejä.

  Siirry dekontaminaatio- & sterilointituotteiden valikoimaamme ja lue lisää sterilointilaitteen valvontaprosesseja tukevista ratkaisuistamme.

  Selvitä, kuinka 3M voi auttaa tuomaan steriloinnin parhaat käytännöt omaan laitokseesi.

  Ota yhteys asiantuntijaan
   

Indikaattorien käyttö

 • Biologinen indikaattori havaitsee mikrobi-itiöiden tuhoutumisen sterilointilaitteen sisällä. Kemiallinen indikaattori puolestaan ilmaisee vain, ovatko yhden tai useamman steriloinnin onnistumisen kannalta kriittisen parametrin ehdot täyttyneet.

  3M:n uusi teknologia on nopeuttanut indikaattorien lukemista: biologisten indikaattoriemme tulokset ovat luettavissa jo tunnissa, eli nopeammin kuin koskaan ennen. On epäkäytännöllistä pitää jokaista kuormaa karanteenissa useita tunteja tai jopa päiviä, kuten perinteisiä biologisia indikaattoreita käytettäessä on tehtävä. 3M suositteleekin huippunopeasti luettavien biologisten 3M™ Attest™ -indikaattorien ja -testipakkausten käyttöä, sillä niiden tulokset valmistuvat jo yhdessä tunnissa.

  Saadut valvontatiedot ovat erittäin luotettavia ja laadukkaita, joten biologisten indikaattorien säännöllinen käyttö parantaa sterilointiprosessia ja hoitotuloksia.

  Selvitä, kuinka 3M voi auttaa tuomaan steriloinnin parhaat käytännöt omaan laitokseesi.

  Ota yhteys asiantuntijaan

Steriloinnin varmistus: ohjeistukset ja standardit

Hanki käyttöösi 3M Health Care Academyn ainutlaatuinen sähköinen kurssi, joka auttaa varmistamaan standardien noudattamisen.


Lisätietoa

 • Varmista, että sterilointilaite toimii oikein.

 • Valvo yksittäisiä kuormia ja vapauta ne luotettavasti.

 • Valvo steriloinnin onnistumisen kannalta kriittisten parametrien täyttymistä.

 • Selvitä yhdellä vilkaisulla, ovatko yksittäiset pakkaukset tai välineet altistuneet steriloinnille.

 • 3M auttaa toteuttamaan kaikki valvonnan ja prosessin kirjaamisen osa-alueet kattavasti.

 • Kirurgisten instrumenttien proteiinijäämiä desinfioinnin jälkeen voi testata ja valvoa 3M™ Clean-Trace™ -proteiinitestillä.

Pyydä 3M:ltä konsultaatiota

3M:lle on tärkeää olla mukana edistämässä steriloinnin parhaiden käytäntöjen toteutumista ja parantamassa siten sekä turvallisuutta että hoitotuloksia. Ota meihin yhteys jo tänään, niin kerromme lisää siitä, kuinka voimme auttaa organisaatiotasi.


Viitteet

  1. Health Protection Agency (2011) English National Point Prevalence Survey on Healthcare-Associated Infections and Antimicrobial Use, 2011.
  2. National Patient Safety Agency: The Economic Case: Implementing near-patient alcohol handrub in your trust, 2004.
  3. ECDC: Surveillance of surgical site infections in Europe, 2008-2009, Stockholm. ECDC, 2012.