1. Tietosuojakäytäntö
3M Suomi

3M:n yleinen tietosuojakäytäntö

3M kunnioittaa käyttäjiensä tietosuojaa. Tässä käytännössä kerrotaan, mitä henkilötietoja saatamme kerätä ja miten saatamme käyttää näitä tietoja. Lisäksi käytännössä käsitellään muita tietosuojaasi ja tietojen suojaamiseen liittyviä tärkeitä seikkoja.

3M:n käytäntönä on noudattaa kaikkia sovellettavia tietosuojalakeja ja tietojen suojaamista koskevia lakeja. Arvostamme asiakkaidemme, liikekumppaneidemme ja muiden henkilötietoja antavien tahojen luottamuksen ansaitsemista ja säilyttämistä.

Tämä käytäntö koskee kaikkia 3M:n ylläpitämiä tai 3M:n puolesta ylläpidettyjä sivustoja ja mobiilisovelluksia (joista käytetään tässä asiakirjassa nimityksiä sivusto ja sovellus) sekä kaikkia 3M:n yksiköitä kaikkialla maailmassa. Käytäntö koskee myös henkilötietoja, joita 3M saattaa kerätä muilla tavoilla (i) tuotteidemme ja palveluidemme kautta, (ii) kun olet yhteydessä meihin tai toimit kanssamme muilla tavoilla kuin 3M-sivuston tai -sovelluksen kautta, esimerkiksi henkilökohtaisesti, puhelimitse, messuilla tai koulutuksessa, (iii) asiakkailtamme, jakelijoiltamme, toimittajilta ja muilta liikekumppaneiltamme (joista käytetään tässä asiakirjassa yhteisnimitystä liikekumppanit).

3M:n eri sivustoilla, sovelluksilla, tuotteilla ja palveluilla on eri tarkoituksia ja erilaisia toimintoja. Jos jokin tietty 3M:n sivusto, sovellus, tuote tai palvelu edellyttää muita tai erilaisia ilmoituksia, kyseiset ilmoitukset annetaan erikseen soveltuvassa sivustossa, sovelluksessa, tuotteessa tai palvelussa. Jokainen tällainen yksittäinen tietosuojailmoitus, -käytäntö tai -lausunto (joita kutsutaan tässä asiakirjassa yksittäisiksi tietosuojalausunnoiksi) täydentää tätä käytäntöä.

 

  • 3M:n yleiset käytännöt henkilötietojen keräämiselle, käytölle ja luovuttamiselle

    Kun 3M kerää henkilötietoja, 3M toimii sovellettavan lain edellyttämässä laajuudessa seuraavasti:


    • 3M ilmoittaa riittävän ajoissa ja asianmukaisesti tietokäytännöistään.
    • 3M kerää henkilötietojasi vain määritettyihin ja lainmukaisiin tarkoituksiin. Keräämämme tiedot ovat soveltuvia ja riittäviä tarkoitukseensa nähden: ne eivät ole liian kattavia tai laajoja siihen tarkoitukseen nähden, johon ne kerätään.
    • 3M käsittelee henkilötietojasi tavalla, joka vastaa tarkoitusta, johon ne alun perin kerättiin tai johon olet tämän jälkeen antanut suostumuksesi.
    • 3M ryhtyy kaupallisesti katsoen kohtuullisiin toimiin varmistaakseen, että henkilötietosi ovat luotettavia niiden aiottuun käyttötarkoitukseen, oikeita sekä kattavia ja että ne pidetään tarvittaessa ajan tasalla.
    • 3M ei käytä henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin ilman, että se tarjoaa mahdollisuuden tästä kieltäytymiseen.
    • 3M ryhtyy tarvittaviin toimiin, sopimusperusteisesti tai muutoin, suojatakseen riittävästi henkilötiedot, joita luovutetaan ulkopuolisille tahoille tai siirretään toiseen maahan, mukaan lukien 3M:n sisäiset siirrot.
  • 3M:n keräämät henkilötiedot

    3M kerää seuraavia henkilötietoja:


    • Itse antamasi tiedot
      • 3M kerää itse antamiasi henkilötietoja, jotka voivat sisältää seuraavia: (i) yhteystiedot, esimerkiksi nimi, yrityksen nimi, tehtävänimike, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero, (ii) lisätiedot sinusta, joiden avulla opimme tuntemaan sinut paremmin, esimerkiksi sukupuoli, ikä, syntymäaika, kansalaisuus, ammattiyhdistysjäsenyydet, rekisteröintinumerot, tiedot tuotteidemme käytöstä ja demografiset tiedot, (iii) kommenttisi, kysymyksesi, pyyntösi ja tekemäsi tilaukset, (iv) pankki- ja maksutiedot, joita tarvitaan maksujen käsittelyyn, jos teet ostoksia, esimerkiksi luottokortti- tai tilitiedot tai verotunnistenumero, (v) kirjautumistiedot, mukaan lukien soveltuen sosiaalisen median tilitiedot kirjautumistarkoituksiin, ja (vi) tiedot haluamistasi asetuksista, esimerkiksi haluamastasi viestintätavasta ja tuotteista, joista, olet kiinnostunut.
    • Laitteestasi automaattisesti kerätyt tiedot
      • Laite- ja selaintiedot: 3M voi kerätä teknisiä tietoja laitteestasi, esimerkiksi laite- ja selaintyypin, IP-osoitteen, käyttöjärjestelmän ja laitetunnisteen. 3M kerää nämä tiedot laitteestasi ja selaimestasi automaattisesti evästeillä ja muilla vastaavilla tekniikoilla.
      • Tiedot toiminnastasi kanssamme: 3M voi kerätä teknisiä tietoja 3M-sivustojen ja -sovellusten käytöstäsi sekä siitä, miten käytät digitaalisia mainoksiamme ja kampanjoitamme, mukaan lukien katseltu tai ladattu sisältö, käytetyt toiminnot, napsautetut linkit, avatut 3M:n markkinointisähköpostit sekä toimintasi päivämäärät ja kellonajat. 3M kerää nämä tiedot evästeillä ja muilla vastaavilla tekniikoilla.
      • Sijaintitiedot: 3M voi kerätä sijaintitietosi, mukaan lukien tarkat reaaliaikaiset sijaintitiedot laitteestasi sekä epätarkat sijaintitiedot, jotka perustuvat esimerkiksi IP-osoitteeseesi tai postinumeroosi. 3M-sovellukset EIVÄT käytä laitteesi tarkkoja reaaliaikaisia sijaintitietoja, jos et anna siihen lupaa.
    • Evästeet ja vastaavat tekniikat:
      • Eväste on tietoja sisältävä tiedosto, joka tallennetaan laitteeseesi, kun käyt sivustossa. Evästeet ja vastaavat tekniikat parantavat käytettävyyttä, sillä ne tallentavat asetuksia, räätälöivät verkkopalveluita, säilyttävät ostoskorissasi olevat tuotteet ja joskus näyttävät mainoksia, jotka on räätälöity kiinnostuksen kohteidesi perusteella.
      • Lisätiedot

      • 3M-sivustot käyttävät istuntoevästeitä. Istuntoeväste ei tunnista sinua henkilökohtaisesti. Lisäksi se umpeutuu, kun suljet selaimen. Jos käytät esimerkiksi 3M:n tuoteluetteloa, tallennamme istuntoevästeen, jolla seuraamme sitä, millä sivuilla käyt. Näiden tietojen avulla voimme antaa sinulle suosituksia muista tuotteista, joista saatat olla kiinnostunut.
      • 3M-sivustot käyttävät myös pysyviä evästeitä, jotka eivät umpeudu sulkiessasi selaimen. Pysyvät evästeet pysyvät tietokoneessasi, kunnes poistat ne tai ne vanhentuvat. Kun määritämme tietokoneellesi yksilöivän tunnisteen, voimme luoda tietokannan aiemmista valinnoistasi ja asetuksistasi. Tämän ansiosta muistamme valintasi ja asetuksesi automaattisesti, mikä säästää sinulta aikaa ja vaivaa tulevilla käynneillä. Jos esimerkiksi ostat ensin jotain ja päätät sitten myöhemmin ostaa myös jotain muuta, toimitusosoitteesi on ehkä tallennettu, jolloin sinun täytyy vain vahvistaa se.
      • Tietyt maat edellyttävät, että hyväksyt evästeiden käytön käydessäsi 3M-sivustoissa. Jos käytät 3M-sivustoa jossain tällaisessa maassa, sinulle näytetään tiedot vaihtoehdoistasi. Lisäksi saat mahdollisuuden hyväksyä tai estää tietyntyyppisten evästeiden käytön. Voit muokata näitä asetuksia myöhemmillä käynneillä. Ota huomioon, että et voi kieltäytyä tietyistä evästeistä, jotka ovat ehdottomasti tarpeen pyytämäsi palvelun tarjoamiseksi.
      • Kun käyt 3M-sivustossa jossain tällaisessa maassa, pääset evästeitä koskeviin tietoihin ja muokkaamaan asetuksiasi napsauttamalla jokaisen sivun alareunassa olevaa Evästeasetukset-linkkiä.
      • Vaikka sinun ei ole pakko hyväksyä evästeitä käydessäsi 3M-sivustossa, et ehkä voi käyttää kaikkia sivuston toimintoja, jos estät tietyt evästeet.
      • Lisäksi selaimesi saattaa mahdollistaa asetusten muokkaamisen siten, että evästeet hyväksytään tai hylätään automaattisesti tai että saat ilmoituksen aina, kun tietokoneeseesi tallennetaan eväste.
      • Analytiikka ja mainonta: 3M käyttää ulkopuolisia analytiikkapalveluita, joiden avulla se pyrkii ymmärtämään paremmin sitä, kuinka käyttäjät käyttävät 3M-sivustoja ja -sovelluksia, mukaan lukien Googlen ja Adoben tarjoamat palvelut. Alla olevien linkkien avulla saat lisätietoja siitä, miten Google ja Adobe keräävät ja käyttävät tietoja, kun käytät heidän kumppaneidensa sivustoja ja sovelluksia:
      • 3M käyttää myös ulkopuolisia mainostuspalveluita, joilla mainostetaan sinua mahdollisesti kiinnostavia 3M:n tuotteita ja palveluita, kun käyt sivustoissa tai käytät muita verkkopalveluita.
      • 3M sallii tiettyjen ulkoisten tahojen, esimerkiksi tällaisten analytiikka- ja mainontapalveluiden, asettaa evästeitä sivustoihinsa. Nämä ulkoiset tahot voivat kerätä tietoja toimistasi verkossa ja ulkoisissa sivustoissa ajan myötä.
      • Nämä ulkoiset tahot saattavat olla jäseniä alan itsesäätelyryhmissä, esimerkiksi Network Advertising Initiativessa (NAI), Digital Advertising Alliancessa (DAA) ja European Digital Advertising Alliancessa (eDAA). Näiden ryhmien sivustoista saat lisätietoja kiinnostuksen kohteisiin perustuvasta mainonnasta ja siitä, miten voit kieltää kiinnostuksen kohteisiin perustuvien mainosten näyttämisen osallistuvilta yrityksiltä.
      • Älä seuraa -selainasetukset: Jotkin selaimet saattavat lähettää Älä seuraa (DNT) -signaaleja käymillesi sivustoille. Koska tällaisten DNT-signaalien tulkinnasta ei ole yleistä sopimusta, 3M ei tällä hetkellä reagoi niihin.
    • Tiedot liikekumppaneilta ja muilta ulkoisilta tahoilta
      • 3M kerää henkilötietoja liikekumppaneiltaan. Nämä tiedot voivat sisältää yhteystietoja, esimerkiksi nimen, yrityksen nimen, tehtävänimikkeen, osoitteen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron.
      • 3M voi hankkia henkilötietoja myös muista ulkoisista lähteistä, esimerkiksi julkisesti tai kaupallisesti saatavilla olevista lähteistä. Saatamme yhdistää liikekumppaneiltamme ja muista ulkoisista lähteistä saamiamme tietoja sinulta tai laitteestasi yllä kuvatuin tavoin kerättyihin tietoihin.

    Sinulla on vaihtoehtoja 3M:lle antamiesi henkilötietojen suhteen. Voit olla antamatta pyytämiämme tietoja, mutta jos et anna tietoja, emme ehkä voi tarjota sinulle tiettyä niihin liittyvää palvelua tai tiettyä toimintoa 3M:n sivustossa, sovelluksessa tai tuotteessa.

  • Tilanteet, joissa 3M voi jakaa henkilötietojasi

    3M ei luovuta tai paljasta henkilötietojasi kuin alla kuvatuissa tilanteissa tai olosuhteissa:


    • 3M voi jakaa henkilötietojasi muille 3M-yksiköille, mukaan lukien muissa maissa toimivat yksiköt. Kun toimimme näin, nämä muut 3M-yksiköt käyttävät tietojasi tämän käytännön, kaikkien soveltuvien yksittäisten tietosuojalausuntojen sekä kaikkien soveltuvien tietosuojalakien ja tietojen suojaamista koskevien lakien mukaisesti.
    • 3M voi jakaa henkilötietojasi myös ulkoisille tahoille, joita palkkaamme suorittamaan tukipalveluita puolestamme. Tällaiset ulkoiset tahot voivat käyttää niille jakamiamme henkilötietoja vain palveluiden tarjoamiseen puolestamme. Lisäksi niiden täytyy käsitellä henkilötietojasi kaikkien soveltuvien tietosuojalakien ja tietojen suojaamista koskevien lakien mukaisesti.
    • 3M saattaa joissakin tapauksissa jakaa henkilötietojasi ulkoisille tahoille, jotka tekevät kanssamme yhteistyötä tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseksi asiakkaillemme (tällaisia ovat esimerkiksi jakelijat). Jos toimimme näin, edellytämme, että liikekumppanimme käyttävät näitä tietoja tämän käytännön, kaikkien soveltuvien yksittäisten tietosuojalausuntojen sekä kaikkien soveltuvien tietosuojalakien ja tietojen suojaamista koskevien lakien mukaisesti.
    • 3M voi jakaa henkilötietojasi ulkoisille tahoille, jos uskomme vilpittömästi, että se on tarpeen (i) lain, säädöksen, oikeuden määräyksen tai muun juridisen prosessin noudattamiseksi, (ii) petosten, huijausten, immateriaalioikeusloukkausten, sopimus- ja lakirikkomusten sekä muiden 3M:n sivustojen, tuotteiden, sovellusten ja palveluiden väärinkäytösten tunnistamiseksi, ehkäisemiseksi tai niihin reagoimiseksi, (iii) 3M:n omaisuusoikeuksien sekä sinun ja muiden terveyden, turvallisuuden, hyvinvoinnin, oikeuksien ja omaisuuden suojaamiseksesi tai (iv) muissa vastaavissa olosuhteissa. Jos tällainen tilanne ilmenee, suojaamme henkilötietosi asianmukaisin toimin.
    • 3M voi jakaa henkilötietojasi ulkoisen tahon kanssa, jos kyseessä 3M:n tai 3M:n liiketoimintayksikön myynti, osto, fuusio, uudelleenorganisointi, selvitystila tai lakkauttaminen tai muu vastaava tilanne. Jos tällainen tilanne ilmenee, suojaamme henkilötietosi asianmukaisin toimin.
    • 3M voi jakaa tietojasi luvallasi tai pyynnöstäsi.

    3M voi jakaa nimettömään muotoon muunnettuja tietoja tai koostettuja tietoja sisäisesti ja ulkoisille tahoille mihin tahansa tarkoituksiin. Sinua ei voida tunnistaa henkilökohtaisesti tällaisista tiedoista.

  • Henkilötietojesi suojaaminen

    Henkilötietosi tallennetaan yleensä 3M:n tietokantoihin tai palveluntarjoajiemme ylläpitämiin tietokantoihin. Monet näistä tietokannoista ovat palvelimilla, jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa. 3M ryhtyy tarvittaviin toimiin, sopimusperusteisesti tai muutoin, suojatakseen riittävästi henkilötiedot, joita luovutetaan ulkopuolisille tahoille tai siirretään toiseen maahan, mukaan lukien 3M:n sisäiset siirrot.

    3M takaa henkilötietojen luottamuksellisuuden, oikeellisuuden ja suojauksen kohtuullisin suojaustoimenpitein. Vaikka suojaamme henkilötietosi luvattomilta luovutuksilta, väärinkäytöksiltä ja muokkauksilta suojaustoimenpitein, emme kuitenkaan voi taata täysin – kuten aina missä tahansa Internetiin yhteydessä olevassa tietoverkossa – tietojesi turvallisuutta Internetissä, joten emme ole vastuussa tietomurroista ja tietoturvaongelmista, joihin emme kohtuullisesti katsottuna kykene itse vaikuttamaan.

  • Linkit ulkopuolisiin sivustoihin ja laajennuksiin

    3M:n sivustoissa ja sovelluksissa voi olla linkkejä sivustoihin ja sovelluksiin, joista 3M ei ole vastuussa, ja laajennuksia sosiaalisen median palveluista ja muilta ulkoisilta tahoilta. Facebookin Tykkää-painike on yksi esimerkki sosiaalisen median laajennuksesta. Tarjoamme tällaiset linkit ja laajennukset vain sinua palvellaksemme. Niiden tarjoaminen ei tarkoita, että 3M tukee niihin liittyvien sivustojen, sovellusten tai sosiaalisen median palveluiden toimintaa tai sisältöä tai että 3M:llä olisi minkäänlainen suhde niiden palveluntarjoajiin. Jos haluat lisätietoja tällaisten ulkopuolisten sivustojen, sovellusten ja laajennusten keräämistä tiedoista, tutustu niiden omiin tietosuojakäytäntöihin. Kehotamme sinua tutustumaan käyttämiesi sivustojen, sovellusten ja sosiaalisen median palveluiden tietosuojakäytäntöihin ennen niiden käyttöä tai minkään henkilötietojen antamista.

  • Oikeus omien henkilötietojen tarkistamiseen ja muokkaamiseen

    Voit tarkistaa, korjata ja päivittää meille antamiasi henkilötietoja täyttämällä tämän pyyntölomakkeen ja lähettämällä sen meille osoitteeseen Privacy_EU@mmm.com.

  • Lapset

    Useimpia 3M:n sivustoja ja sovelluksia ei ole tarkoitettu alle 13-vuotiaille lapsille. 3M ei tietoisesti pyydä tai kerää henkilökohtaisia tietoja alle 13-vuotiailta lapsilta tai lapsilta, jotka ovat paikallisen lain mukaista vähimmäisikää nuorempia, ellei soveltuva laki sitä salli.

 

  • 3M:n B2B-palvelut

    Jotkin 3M:n tuotteet, palvelut, sivustot ja sovellukset on tarkoitettu liikekumppaneidemme käyttöön, mukaan lukien yritysasiakkaamme (näistä käytetään tässä asiakirjassa yhteisnimitystä 3M:n B2B-palvelut). Niiden käyttöä hallitsee yrityksesi. Tällaisissa tapauksissa yrityksesi valtuutettu henkilöstö voi käyttää näiden 3M:n B2B-palveluiden keräämiä henkilötietojasi. Lisäksi yritykselläsi saattaa olla niiden käyttöä koskevia käytäntöjä. 3M ei ole vastuussa liikekumppaneidensa käytännöistä tietosuojaan ja suojaukseen liittyen. Lisäksi tällaiset käytännöt saattavat erota tästä tietosuojakäytännöstä ja mistä tahansa sovellettavista yksittäisistä tietosuojalausunnoista. Jos yrityksesi hallitsee 3M:n B2B-palvelun käyttöäsi ja sinulla on kysymyksiä sen tietosuojaan liittyen, ota yhteyttä omaan yritykseesi. Jos tämän käytännön ja 3M:n sekä sen ja liikekumppanin välisen 3M:n B2B-palvelun sopimuksen välillä on ristiriitoja, 3M:n ja liikekumppanin välinen sopimus on ensisijainen.

  • Lisätiedot EU-maiden asukkaille

    • Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot
      • Tämän tietosuojakäytännön nojalla kerättyjen henkilötietojen rekisterinpitäjä on oman maasi soveltuva 3M-yksikkö ja soveltuen seuraava yksikkö: 3M Company, Compliance and Business Conduct, 3M Center, Bldg. 220-11W-02, St. Paul, MN 55144-1000.
      • Jos oma yrityksesi hallitsee 3M:n B2B-palveluiden käyttöäsi, oma yrityksesi saattaa olla näiden 3M:n B2B-palveluiden keräämien henkilötietojen rekisterinpitäjä. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä omaan yritykseesi.
      • Voit ottaa yhteyttä 3M:n Euroopan tietosuojavastaavaan seuraavien yhteystietojen avulla: Attn. EU Data Protection Officer, 3M Belgium, Hermeslaan 7, B-1831 Diegem, Belgium, sähköposti: DPO_EU@mmm.com, puhelin: +32 2 7224594.
      • Voit ottaa yhteyttä 3M:n Euroopan tietosuojavastaavaan seuraavien yhteystietojen avulla: Attn. EU Data Protection Officer, 3M Belgium, Hermeslaan 7, B-1831 Diegem, Belgium, sähköposti: DPO_EU@mmm.com, puhelin: +32 2 7224594.
      • Löydät oman maasi 3M-yksikön yhteystiedot 3M:n asiakaspalvelusta.
    • 3M:n juridiset perusteet henkilötietojesi käsittelylle
      • 3M:n juridinen peruste henkilötietojesi käsittelylle riippuu käsittelyn tarkoituksesta. Useimmille tämän tietosuojakäytännön piiriin kuuluville henkilötietojen käsittelytoiminnoille juridinen peruste on se, että käsittely on tarpeen 3M:n oikeutettujen liiketoiminnallisten syiden johdosta. Kun käsittelemme henkilötietojasi kanssasi solmittavaan sopimukseen tai mahdolliseen sopimukseen liittyen, juridinen peruste on se, että käsittely on tarpeen, jotta voimme täyttää sopimusvelvoitteemme sinulle tai ryhtyä pyynnöstäsi toimiin ennen sopimuksen solmimista. Kun meidän täytyy jakaa henkilötietojasi viranomaisille, teemme sen sillä perusteella, että laki velvoittaa meidät tähän. Lisäksi käytämme suostumustasi juridisena perusteena, kun se on mielestämme soveliasta, tai siinä määrin kuin soveltuva laki sitä edellyttää, esimerkiksi ennen tarkkojen sijaintitietojen keräämistä mobiililaitteestasi.
      • Lisätiedot

      • Käsittely oikeutetun liiketoiminnallisen syyn perusteella: Kun käsittelemme henkilötietoja siksi, että se on tarpeen oikeutetun liiketoiminnallisen syyn perusteella, tällainen syy voi olla mikä tahansa seuraavista: (i) 3M:n sivustojen, sovellusten, tuotteiden ja palveluiden tarjoaminen, parantaminen ja markkinoiminen, (ii) viestintä nykyisten ja mahdollisten asiakkaiden kanssa, muiden liikekumppaneiden kanssa sekä heidän yksittäisten yhteyshenkilöidensä kanssa, (iii) asiakassuhteiden ja liikekumppanisuhteiden hallinta, mukaan lukien yksittäiset yhteyshenkilöt, (iv) muut liiketoiminnan kehittämiseen liittyvät syyt, (v) tietojen jakaminen 3M-konsernin sisällä sekä palveluntarjoajille ja muille ulkoisille tahoille sekä (vi) tuotteidemme, palveluidemme ja työntekijöidemme turvallisuuden ja suojauksen ylläpitäminen, mukaan lukien petosten ja huijausten tunnistaminen.
      • Käsittely sopimuksen nojalla: esimerkkejä tilanteista, joissa käsittelemme henkilötietoja siksi, että se on tarpeen sopimuksen nojalla, ovat esimerkiksi verkkokaupan maksutapahtumat, joilla maksat 3M:ltä ostamasi tuotteen tai palvelun omasta puolestasi 3M:n sivustossa tai sovelluksessa.
      • Käsittely suostumuksen perusteella: Esimerkkejä tilanteista, joissa 3M käsittelee henkilötietoja suostumuksen perusteella, ovat esimerkiksi seuraavat: (i) mobiililaitteen tarkkojen sijaintitietojen kerääminen ja käsittely, (ii) markkinointisähköpostien lähettäminen, kun paikallinen laki edellyttää suostumusta, (iii) henkilötietojen käsittely 3M:n sivustoissa tai sovelluksissa evästeiden tai vastaavien tekniikoiden avulla, kun paikallinen laki edellyttää suostumusta.
      • Käsittely siitä syystä, että laki velvoittaa 3M:ää käsittelemään henkilötietoja: Esimerkkejä tilanteista, joissa 3M:n täytyy käsitellä henkilötietoja laillisten velvoitteiden nojalla, ovat esimerkiksi seuraavat: (i) verojen ja muiden viranomaismaksujen maksaminen, (ii) henkilötietojesi toimittaminen viranomaisille, kun soveltuvat lait sitä vaativat, (iii) yritystietojen säilyttäminen soveltuvien lakien vaatimuksesta ja (iv) oikeuden määräysten ja muiden juridisten prosessien noudattaminen.
    • Lisätiedot henkilökohtaisten tietojesi säilyttämisestä
      • Kun 3M määrittää, miten kauan henkilötietojasi säilytetään tämän käytännön nojalla, se ottaa huomioon esimerkiksi seuraavia tekijöitä: (i) mikä tahansa soveltuva laillinen vaatimus tietojen säilyttämiseksi tietyn aikaa, (ii) mahdolliset säilytysvelvollisuudet, jotka liittyvät todelliseen tai mahdolliseen oikeusprosessiin tai viranomaistutkimukseen, (iii) mitkä tahansa säilytysvaatimukset soveltuvissa sopimuksissa liikekumppaneidemme kanssa, (iv) viimeisin päivä, jolloin olit tekemisissä 3M.n kanssa (mukaan lukien 3M.n sivustot, sovellukset, viestintä ja niin edelleen), (v) se, kuinka kauan olet ollut tekemisissä 3M:n kanssa, (vi) tietojen arkaluontoisuus ja (vii) tarkoitukset, joihin tiedot on kerätty.
    • Henkilökohtaiset oikeutesi
      • Euroopan unionin soveltuvien lakien mukaisesti sinulla on henkilötietoihisi seuraavat oikeudet, joita sovelletaan eri tavoin eri olosuhteissa: sinulla on oikeus saada tiedot, oikeus korjata tietoja, oikeus poistaa tietoja, oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä, oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen ja oikeus vastustaa käsittelyä. Useimmat näistä oikeuksista eivät ole ehdottomia. Kuvaamme alla näitä oikeuksia tarkemmin. Lisäksi annamme lisätietoja siitä, miten voit harjoittaa niitä. Jos teet pyynnön oikeutesi harjoittamiseksi, vastaamme pyyntöösi kuukauden kuluttua, mutta meillä on tarvittaessa myös oikeus jatkaa tätä aikaa kahdella lisäkuukaudella. Jos pidennämme vastausaikaa, ilmoitamme sinulle asiasta kuukauden kuluessa pyynnöstäsi. Voit harjoittaa oikeuksiasi täyttämällä tämän lomakkeen ja lähettämällä sen meille osoitteeseen Privacy_EU@mmm.com.
      • Lisätiedot

      • Tiedonsaantioikeus: Sinulla on oikeus pyytää 3M:ää vahvistamaan, käsittelemmekö henkilötietojasi. Jos käsittelemme, sinulla on oikeus saada tietoosi käsittelemämme henkilötiedot sekä seuraavat tiedot: (i) käsittelyn tarkoitus, (ii) käsittelemiemme henkilötietojen luokat, (iii) henkilötietojesi vastaanottajat tai vastaanottajaluokat, (iv) tietojesi suunniteltu säilytysaika mahdollisuuksien mukaan tai tekijät, joiden perusteella määritämme säilytysajan, (v) oikeutesi pyytää henkilötietojen korjaamista tai poistamista tai niiden käsittelyn rajoittamista, (vi) oikeutesi tehdä valitus valvovalle viranomaiselle, (vii) jos emme ole keränneet mitään tietoja sinulta, kaikki tiedot, joita meillä on tietojen lähteestä, ja (viii) se, käytämmekö henkilötietojasi missään automaattisissa päätöksissä, joilla on laillisia vaikutuksia tai muita merkittäviä vaikutuksia sinuun.
      • Oikeus tietojen korjaamiseen: Sinulla on oikeus pyytää 3M:ää korjaamaan henkilötietojasi, jos niissä on puutteita. Käsittelyn tarkoitukset huomioiden sinulla on ehkä myös oikeus täydentää puutteelliset henkilötiedot, mukaan lukien lisätietojen tietojen toimittaminen 3M:lle.
      • Oikeus vastustaa käsittelyä 3M:n oikeutettujen liiketoiminnallisten syiden perusteella: Sinulla on oikeus vastustaa 3M:n henkilötietojesi käsittelyä, kun tietoja käsitellään 3M:n oikeutetun liiketoiminnallisen syyn perusteella. 3M kunnioittaa vastalausettasi ja lopettaa soveltuvien henkilötietojen käsittelyn, ellei (i) meillä ole sellaista pakottavaa juridista perustetta käsittelylle, joka kumoaa oikeutesi, vapautesi ja etusi, tai ellei (ii) meidän täydy jatkaa henkilötietojesi käsittelyä juridisen vaatimuksen tekemiseksi tai harjoittamiseksi tai sellaiselta puolustautumiseksi.
      • Oikeus kieltää käsittely suoramarkkinointiin: Jos 3M käsittelee henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin, sinulla on oikeus kieltää tämä käsittely. Jos harjoitat tätä oikeutta, 3M lopettaa henkilötietojasi käsittelyn suoramarkkinointitarkoituksiin.
      • Oikeus rajoittaa käsittelyä: Sinulla on oikeus pyytää 3M:ää rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä seuraavissa olosuhteissa: (i) siltä ajanjaksolta, jonka 3M tarvitsee vahvistaakseen henkilötietojesi oikeellisuuden, kun kiistät niiden oikeellisuuden, (ii) kun henkilötietojesi käsittely on laitonta ja vastustat tietojen poistamista ja vaadit sen sijaan 3M:ää rajoittamaan näiden tietojen käyttöä, (iii) kun 3M ei enää tarvitse henkilötietojasi käsiteltäväksi, mutta tarvitset tietoja juridisen vaatimuksen tekemiseksi tai harjoittamiseksi tai sellaiselta puolustautumiseksi, tai (iv) siltä ajanjaksolta, jonka 3M tarvitsee osoittaakseen, että sillä on sellainen pakottava juridinen peruste käsittelylle, joka kumoaa etusi, oikeutesi ja vapautesi, kun vastustat henkilötietojesi käsittelyä 3M:n oikeutetun liiketoiminnallisen syyn perusteella.
      • Jos 3M rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä pyyntösi johdosta, 3M tallentaa ne ja käsittelee niitä muutoin vain (i) luvallasi, (ii) tehdäkseen juridisen vaatimuksen, toimiakseen sellaisen johdosta tai puolustautuakseen sellaiselta, (iii) suojatakseen toisen luonnollisen henkilön tai oikeushenkilön oikeuksia tai (iv) syistä, jotka ovat tärkeitä Euroopan unionin tai jonkin sen jäsenvaltion yleisen edun kannalta. 3M myös ilmoittaa sinulle ennen käsittelyrajoituksen lopettamista.
      • Oikeus tietojen poistamiseen: Oikeutta tietojen poistamiseen kutsutaan myös oikeudeksi tulla unohdetuksi. Voit pyytää 3M:ää poistamaan henkilötietosi. Tämä ei ole ehdoton oikeus. 3M:llä on velvollisuus poistaa henkilötiedot pyynnöstäsi vain seuraavissa tilanteissa: (i) henkilötietojasi ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joihin 3M keräsi ne tai joiden vuoksi se käsitteli niitä, (ii) jos 3M käsittelee henkilötietojasi suostumuksen perusteella ja perut suostumuksesi eikä 3M:llä ole enää mitään juridista perustetta jatkaa henkilötietojesi käsittelyä, (iii) jos 3M käsittelee henkilötietojasi oikeutetun liiketoiminnallisen syynsä perusteella ja vastustat käsittelyä eikä 3M:llä ole mitään pakottavaa juridista perustetta jatkaa henkilötietojesi käsittelyä, (iv) jos 3M on käsitellyt henkilötietojasi laittomasti tai jos (v) henkilötiedot täytyy poistaa sellaisen Euroopan unionin tai sen jäsenmaan juridisen vaatimuksen tai lain perusteella, joka koskee 3M:ää.
      • 3M:llä ei ole velvollisuutta poistaa henkilötietojasi, jos 3M:n täytyy käsitellä niitä (i) harjoittaakseen oikeutta vapaan ilmaisuun tai tiedonsaantiin, (ii) noudattaakseen Euroopan unionin tai sen jäsenmaan juridista velvoitetta tai lakia, joka koskee 3M:ää, tai (iii) tehdäkseen juridisen vaatimuksen, toimiakseen sellaisen johdosta tai puolustautuakseen sellaiselta.
      • Oikeus siirtää tiedot toiseen järjestelmään: Sinulla on oikeus saada 3M:lle toimitetut henkilötiedot, kun (i) tietojen käsittely perustuu suostumukseesi tai se on tarpeen sinun ja 3M:n välisen sopimuksen ehtojen täyttämiseksi, (ii) 3M käsittelee henkilötietojasi automaattisesti ja kun (iii) pyyntösi noudattaminen ei vaikuta kielteisesti muiden oikeuksiin ja vapauksiin.
      • Jos sinulla on oikeus saada tällaiset henkilötiedot ja pyydät 3M:ää toimittamaan ne, 3M toimittaa ne sinulle jäsennetyssä, yleisesti käytetyssä ja koneluettavassa muodossa.
      • Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle: 3M pyrkii parhaansa mukaan käsittelemään kaikki tietoonsa saamaansa valitukset ja pyynnöt. Lisäksi sinulla on oikeus tehdä pyyntöjä ja valituksia toimivaltaiselle tietosuojaviranomaiselle. Se voi olla esimerkiksi oman maasi tai osavaltiosi valvontaviranomainen. 3M:n yleinen toimivaltainen viranomainen Euroopassa on seuraava:
      • Commission for the Protection of Privacy
        Rue de la Presse 35, 1000 Brussels
        Puhelin: +32 (0)2 274 4800
        Sähköposti: commission@privacycommission.be
        Sivusto: www.privacycommission.be
      • Commission for the Protection of Privacy
        Rue de la Presse 35, 1000 Brussels
        Puhelin: +32 (0)2 274 4800
        Sähköposti: commission@privacycommission.be
        Sivusto: www.privacycommission.be
  • Kysymykset tähän käytäntöön tai tietosuojalausuntoihimme liittyen

    Jos sinulla on kysyttävää tästä käytännöstä, yksittäisestä tietosuojalausunnosta tai henkilötietojesi käytöstä, ota yhteyttä 3M:n eurooppalaiseen tietosuojavaltuutettuun:

    Attn. EU Data Protection Officer
    3M Belgium, Hermeslaan 7, B-1831 Diegem, Belgium
    Sähköposti: DPO_EU@mmm.com
    Puhelin: +32 2 7224594

    Attn. EU Data Protection Officer
    3M Belgium, Hermeslaan 7, B-1831 Diegem, Belgium
    Sähköposti: DPO_EU@mmm.com
    Puhelin: +32 2 7224594

  • Tämän käytännön ja tietosuojalausuntojen muutokset

    Tämän tietosuojakäytännön muutokset julkaistaan tässä sivustossa. Julkaisemme myös tiedot olennaisista muutoksista. 3M pidättää oikeuden päivittää tai muokata tätä käytäntöä ja yksittäisiä tietosuojalausuntoja milloin tahansa ilman ennakkoilmoitusta. Kaikki muutokset koskevat vain henkilökohtaisia tietoja, jotka kerätään muutosten julkaisemisen jälkeen.

    Tätä käytäntöä muutettiin viimeksi toukokuussa 2018.

3M SIVUSTOT
bCom
Seuraa meitä
Vaihda aluetta
Suomi - suomalainen