haavanhoito

Edistyksellinen haavanhoito

 • Haavanhoito

  Haavoja hoitavat ammattilaiset kohtaavat erilaisia haasteita, joista haavanhoidon, potilaan ihon terveydestä huolehtimisen ja infektioiden torjunnan yhteensovittaminen on keskeisimpiä tehtäviä. 3M on kehittänyt iholle hellävaraisten tuotteiden valikoiman, joka perustuu tietämykseemme näistä haasteista ja kykyymme yhdistellä erilaisia teknisiä ratkaisuja: tunnemme liima-aineet ja niiden ihovaikutukset, erilaiset kompressiomateriaalit sekä sidosmateriaalit ja niiden käyttäytymisen iholla tai kosketuksissa nesteisiin. Näin pystymme vastaamaan sekä hoitajien että potilaiden tarpeisiin.


3M haavanhoitoratkaisut


 • laskimoperäinen säärihaava

  Yksinkertainen ratkaisu laskimoperäisten säärihaavojen hoitoon

  Kompressiohoitoa pidetään parhaana hoitona alaraajojen turvotukseen ja laskimoperäisiin haavaumiin. Laskimoperäisiin säärihaavojen hoitamisen ei tarvitse olla monimutkaista, kivuliasta tai epämukavaa. 3M:n yksinkertainen ratkaisu auttaa sekä tehostamaan että yhdenmukaistamaan hoitotoimenpiteitä.

  3M on kehittänyt kompressiohoitoa entistä pidemmälle luomalla materiaaleja, jotka tuottavat älykkään ja dynaamisen kompression unohtamatta käytännöllistä ja miellyttävää hoitoa. Kaksikerroksinen 3M™ Coban™ -kompressiojärjestelmä muodostaa innovatiivisen ja mukavan uritetun sukan, joka tuottaa tasaisesti juuri sopivan kompression turvotuksen vähentämiseen.

  Tästä voit lukea lisää laskimoperäisten jalkahaavojen hoidosta. (PDF, 1,03 Mt)


 • vaahtosidos

  Iholle hellävaraiset ratkaisut ihon repeämien hoitoon

  Ihon repeämille tarkoitetut yksinkertaiset ja hellävaraiset hoitoratkaisumme suojaavat potilaan ihoa ja auttavat pitämään tämän olon mukavana.

  Alkoholiton ja kirvelemätön 3M™ Cavilon™ ihonsuojakalvo auttaa suojaamaan ihoa eritteiltä, liimakiinnityksiltä ja kitkalta.

  Heikosti tai kohtalaisesti erittävien haavaumien hoitoon soveltuu imukykyinen, 3M™ Tegaderm™ akryylisidos.

  Kohtalaisesti tai runsaasti erittävien haavaumien hoitoon soveltuu liimaton 3M™ Tegaderm™ vaahtosidos, joka kiinnitetään hellästi irtoavalla 3M™ Kind Removal silikoniteipillä.


 • sidokset

  Iholle hellävaraiset ratkaisut painehaavojen hoitoon

  Painehaavat ovat paikallisia ihon ja/tai ihonalaiskudosten haavaumia, joita esiintyy etenkin luun ulkonemien kohdalla. Näiden vaurioiden syynä on paine tai paineen ja hiertävän liikkeen yhdistelmä.  Painehaavojen hoidosta aiheutuu merkittäviä kustannuksia, joten niiden ennaltaehkäisy on tärkeää sekä vältettävissä olevien vaurioiden vähentämisen että kustannusten hallinnan kannalta. Ihon eheydestä ja suojauksesta huolehtiminen on keskeinen osa painehaavojen ennaltaehkäisyä.

  Jos haluat oppia luokittelemaan painehaavat oikein, lue lisää täältä Inkontinenssin aiheuttamien ihovaurioiden on todettu lisäävän painehaavan kehittymisen riskiä. Täältä saat lisätietoja ennaltaehkäisystä ja ihon asianmukaisesta hoidosta


 • Haavaeritteiden hallinta

  Hoitohenkilöstön tukena tehokkaassa haavaeritteiden hallinnassa

  Riittämätön haavaeritteiden hallinta voi mutkistaa hoitotilannetta: seurauksena saattaa olla esimerkiksi ihovaurioita, kipua ja potilaan voinnin huonontumista. Parantumisprosessi pitkittyy, mikä rasittaa sekä potilaita että terveydenhoidon resursseja. Hoitohenkilöstön on tärkeää tuntea haavaeritteiden hallintaan, haavojen arviointiin ja sopivan sidoksen valintaan liittyvät parhaat käytännöt. Näin varmistetaan tehokkaan haavanhoidon toteutuminen, hyvät hoitotulokset ja terveydenhoidon tehokkuuden ja tuottavuuden säilyminen.

  Ota yhteys kliiniseen asiantuntijaan