Hypotermian ennaltaehkäisy

Hypotermian ennaltaehkäisy

 • Potilaan lämmitysratkaisut
  Normoterminen potilas on turvatumpi, onnellisempi ja aiheuttaa vähemmän kustannuksia

   

  Tahaton hypotermia on helposti ennaltaehkäistävissä. Tutkimusten mukaan potilaan ydinlämpötilan ylläpitäminen vähintään 36 ºC:ssa vähentää tahattomaan hypotermiaan liittyviä komplikaatioita ja parantaa siten hoitotuloksia. Hypotermian mahdollisia seurauksia ovat esimerkiksi lisääntynyt potilaskuolleisuus, sairaalahoitojaksojen pitkittyminen ja leikkausalueen infektioriskin lisääntyminen.1–6 3M on sitoutunut kehittämään potilaiden lämmitysratkaisuja, jotka nopeuttavat toipumista toimenpiteistä. Ota heti yhteys meihin, niin kuulet, kuinka 3M voi auttaa organisaatiotasi saavuttamaan potilaiden lämmitykselle asetetut tavoitteet.

  Ota yhteys kliiniseen asiantuntijaan


Tee oikea valinta potilaallesi

 • Ota lämpö haltuun
  Ota lämpö haltuun

  Ota selvää, miten kliinikot voivat luotettavasti ja ennakoivasti hallita potilaan ydinlämpötilaa pitämällä sen 36,0–37,5 °C:ssa siitä alkaen, kun potilas tulee valmistelutiloihin, aina siihen saakka, kunnes potilas siirretään heräämöön.

 • Miksi Bair Hugger?
  Miksi Bair Hugger?

  Luotettava, hyväksi todettu ratkaisu. Olemme auttaneet kliinikoita ylläpitämään leikkauspotilaiden normotermiaa yli 30 vuoden ajan. Kiistattomat kliiniset tutkimustulokset tukevat 3M Bair Hugger -lämmitysjärjestelmän potilaalle tarjoamia etuja. Luotettavia tuotteita potilaille, jotka luottavat sinuun. Koska jokainen potilas on kuin perheenjäsen.

 • Uutta
  Uutta

  3M tarjoaa enemmän kuin pelkkiä tuotteita, sillä työskentelemme terveydenhoitoammattilaisten yhteistyökumppanina ja tarjoamme korkealuokkaisia tutkimus- ja koulutusvälineitä, joiden avulla sinun on helpompaa valita oikea ratkaisu leikkauspotilaiden normotermian ylläpitämiseen. Tutustu viimeisimpiin resursseihin ja lataa ne täältä.


Hypotermian ennaltaehkäisyn merkitys

 • Leikkausta edeltävä hoito
  Leikkausta edeltävä hoito

  Julkaistuissa ohjeistuksissa suositellaan forced-air warming (lämmin ilma) -esilämmityksen aloittamista jo ennen leikkausta osastolla tai ensiavussa ja esilämmityksen yhdistämistä intraoperatiiviseen lämmitykseen.2 Jo 10–20 minuutin esilämmitys ennen yleisanestesian aloittamista lisää potilaan kehon lämpösisältöä ja auttaa siten ehkäisemään perioperatiivista hypotermiaa ja vähentämään postoperatiivista lihasvärinää.3

  Ota yhteys asiantuntijaan

 • Leikkauksenaikainen hoito
  Leikkauksenaikainen hoito

  Kaikki leikkauspotilaat ovat alttiita lämmön uudelleenjakautumisesta aiheutuvalle lämpötilan laskulle yleisanestesian tai laajan puudutuksen aikana potilaan ikään, painoon ja muihin tekijöihin katsomatta. Tutkimusten mukaan ydinlämpötila voi laskea jopa 1,6 °C yleisanestesian induktiota seuraavan ensimmäisen tunnin kuluessa. 1 Tämä seikka lisää tahattoman hypotermian ja sen komplikaatioiden riskiä perioperatiivisen prosessin aikana2,4.

  Tutustu potilaan lämmitystuotteiden valikoimaan

 • Leikkauksen jälkeinen hoito
  Leikkauksen jälkeinen hoito

  NICE suosittelee, että potilasta lämmitetään forced air warming -metodilla (lämmin ilma), kunnes hänet siirretään pois heräämöstä tai hän tuntee olonsa miellyttävän lämpimäksi.2 Ehkäisemällä hypotermiaa ja vasokonstriktiota leikkauksen jälkeen voidaan vähentää haavan hapenpuutteen riskiä sekä edistää haavan paranemista ja vastustuskykyä infektioita vastaan. Lisäksi hypotermisten potilaiden toipumisaika leikkauksesta on pidempi kuin normaalilämpöisillä potilailla.5

  Potilaanlämmityksen verkkokurssit


3M™ Potilaanlämmityksen tuoteratkaisut

 • 3M Bair Hugger™ -järjestelmä
  Potilaan säädettävä 3M™ Bair Hugger™ -lämpöpukujärjestelmä

  Forced air warming eli lämpimällä ilmalla toimivat lämpöpuvut

  3M Bair Hugger -lämpöpukuja käytettäessä potilaiden mukavuudesta huolehtiminen ja kliininen lämmitys on yhdistetty kätevästi samaan tuotteeseen, jota voi käyttää koko perioperatiivisen prosessin ajan. Lämpöpuvulla voi korvata perinteisen puuvillaisen avopaidan. Potilas voi säädellä ilman lämpötilaa ja säilyttää olonsa lämpimänä ja mukavana osastohoidon aikana. Lämpöpukua voidaan käyttää myös leikkaussalissa ja heräämössä kliinisen hoitotyön apuna.

  Lue lisää Bair Hugger -lämpöpuvuista

 • 3M Bair Hugger™ -hoito
  3M™ Bair Hugger™ -lämpöpeitejärjestelmä

  Lämpöpuhaltimella toimivat lämpöpeitteet

  Forced air -teknologian avulla tapahtuvan lämmityksen tehokkuudesta on julkaistu yli 170 kliinistä tutkimusta, joista useimmissa käytettiin Bair Hugger -lämmitysjärjestelmää. Tuotevalikoimassamme on lämpöpeite jokaiseen leikkausasentoon, toimenpiteeseen ja kaikille potilaille. Yli 30 vuoden kliinisen kokemuksensa ja 300 miljoonan lämmitetyn potilaan ansiosta 3M pystyy tarjoamaan luotettavan ja todistetusti potilaiden toipumista tukevan tuotteen.

  Lue lisää Bair Hugger -järjestelmästä

 • 3M Ranger™ -järjestelmät
  3M™ Ranger™-lämmitysjärjestelmä verelle ja nesteille

  Veren- ja nesteidenlämmitys, sekä huuhtelunesteen lämmitystuotteet

  Veren- ja nesteenlämmitykseen tarkoitettu Ranger™-lämmitysjärjestelmä hyödyntää SmartHeat™-teknologiaa. Se soveltuu suonensisäisten nesteiden lämmitystarpeisiin suonen minimivirtauksen ylläpidosta aina 500 ml/minuutissa saakka. Laaja kertakäyttöisten nesteenlämmityssettien valikoima sisältää sopivat tuotteet kaikkiin käyttötarpeisiin. Tarjolla on niin lasten settejä kuin vakiovirtausnopeudella ja suurella virtausnopeudella toimivia settejä. 3M:llä on tarjolla myös huuhtelunesteiden lämmityssettejä.

  Lue lisää Ranger-järjestelmästä

 • 3M Bair Hugger™ -järjestelmä
  3M™ Bair Hugger™ -ydinlämpötilan seurantajärjestelmä

  Ydinlämpötilan seurantajärjestelmä

  Bair Hugger -ydinlämpötilan seurantajärjestelmä on tarkka noninvasiivinen järjestelmä ydinlämpötilan seurantaan. Se mittaa potilaan ydinlämpötilaa jatkuvasti kustannustehokkaalla, kertakäyttöisellä sensorilla ja tarjoaa yhdenmukaisen tavan seurata potilaan ydinlämpötilaa koko perioperatiivisen prosessin ajan.

  Lue lisää Bair Hugger -ydinlämpötilan seurantajärjestelmästä


Pyydä 3M:ltä konsultaatiota

Sairaalapotilaiden hypotermian vähentäminen on 3M:lle keskeinen tavoite. Lisäksi pyrimme parantamaan hoitohenkilöstön työajan tehokkuutta, lämmityksen tehoa ja potilasmukavuutta. Ota meihin yhteys jo tänään, niin kerromme lisää siitä, kuinka voimme auttaa organisaatiotasi.


Viitteet

  1. Sessler D.I. (1997) Current concepts: mild perioperative hypothermia. New England Journal of Medicine, No. 336, Vol. 24, 1730–1737.
  2. National Institute of Clinical Guidance – Clinical Guideline 65 – Inadvertent perioperative hypothermia –The management of inadvert perioperative hypothermia in adults
  3. Horn, E.P. Bein, M.D. (2011), Prophylaxis of Perioperative Hypothermia in Patients undergoing general anaesthesia by short time pre-warming. Anaesthesiology.
  4. Kurz A, Sessler DI, Lenhardt R. Perioperative normothermia to reduce the incidence of surgical-wound infection and shorten hospitalization. Study of Wound Infection and Temperature Group. N Engl J Med 1996; 334: 1209-1215 Flores-Maldonado A, Medina-Escobedo CE, Rios-Rodriguez HM, Fernandez-Dominguez (2001) Mild perioperative hypothermia and the risk of wound infection. Arch Med Res 32:227-231
  5. Tülsner, J. Zentrale Aufnahme/Zentrum, für ambulante und Kurzzeitchirurgie, Ruppiner Kliniken GmbH, Neuruppium. Case report, 2010, Arizant Healthcare Inc.