Tarvitsetko tehokkaimman mahdollisen kiillotusprosessin? Ota huomioon seuraavat seikat.

Paras lopputulos edellyttää että noudatetaan aina maalinvalmistajan ohjeita

Nykyaikaiset huippulaatuiset kirkaslakat ovat hyvin tarkkoja oikean kuivatuksen suhteen. Viimeistelyvaiheen työläys ja kokonaislopputulos määräytyvät kuivatuksen perusteella.

 • Aika ja lämpötila uunikuivatuksessa

  Pinnoitteen valmistajan suosittelema uunikuivatusaika viittaa useimmiten työstettävän kappaleen kuivatusaikaan uunissa "kohdelämpötilassa".
  On tärkeää selvittää, miten paljon ylimääräistä aikaa tarvitaan kappaleen lämmittämiseen kohdelämpötilaan asti ja lisätä tämä aika varsinaiseen kuivatusaikaan.

  Infrapunakameralla otetut kuvat:

  • Viiden minuutin jälkeen: moottori ja konepelti kuumenevat

   Viiden minuutin jälkeen: moottori ja konepelti kuumenevat

  • 15 minuutin jälkeen: lämmin alue on nyt laajempi, mutta oven alaosa ei ole vieläkään saavuttanut 50 °C lämpötilaa.

   15 minuutin jälkeen: lämmin alue on nyt laajempi, mutta oven alaosa ei ole vieläkään saavuttanut 50 °C lämpötilaa.

  • Kirkaslakan ja kovetteen tyyppi

   Mitä pidempi kovetteen avoin aika on, sitä pidempi kovettumisaika tarvitaan täysin kovettuneen pinnoitteen saavuttamiseen.

  • Levitetyn lakkakerroksen paksuus

   Mitä paksumpi pinnoite on kokonaisuudessaan, sitä pidempi kovettumisaika tarvitaan täysin kovettuneen pinnoitteen saavuttamiseen. Huippulaatuiset, vahvat ja kiinteät kirkaslakat tuottavat tyypillisesti paksumman pinnoitekerroksen levityskertaa kohden.

Muista tämä!

Mitä pidempi kovete ja mitä paksumpi pinnoitekerros, sitä pidempi kuivatusaika ja suurempi lämpötila tarvitaan. Muutoin kirkaslakkakerros on liian pehmeä kiillotusta silmällä pitäen.

Ota huomioon paikallisesti käytettävän menetelmän muuttuvat tekijät, ja valitse tehokkain mahdollinen kiillotusmenetelmä niiden mukaan.


Auton viimeistely ja puhdistus

Palauta uudenveroinen ulkonäkö ja suojaa se 3M:n autonhoitotuotteilla.

 • Auton viimeistely ja puhdistus

  3M:n autonhoitotuotteiden valikoima sisältää helppokäyttöiset tuotteet niin sisä- kuin ulkopintojen palauttamiseen alkuperäiseen loistoonsa. Meiltä saat myös tuotteet kuluneen kirkaslakkapinnan palauttamiseen upean kiiltäväksi.

  Toisinaan autolle riittää nopea puhdistus autonpesusaippualla ja toisinaan tarvitaan huolellista Performance Finish -vahakäsittelyä.

  Lue lisää auton puhdistus- ja viimeistelytuotteista


Kokonaisvaltainen hiontajärjestelmä

 • Kokonaisvaltainen hiontajärjestelmä
  • 3M ja Festool Automotive Systems tekevät maailmanlaajuista strategista yhteistyötä tuottaakseen parasta palvelua autoalan kolarikorjaamoteollisuudelle.
  • 3M:n luokkansa parhaat hiontakeksinnöt, kuten 3M™ Cubitron™ II -hiontavälineet, ovat nyt saatavissa yhdessä ensiluokkaisten Festool Automotive Systems -pintatyöstötyökalujen kanssa, joihin kuuluu paineilma- ja sähkökäyttöisiä hiekkahiomakoneita, kiillotuskoneita ja -alustoja, kiillotuslaikkoja korikorjaukseen, imureita, pintatyöstöön käytettäviä työkalusarjoja, tehokkaita pölynpoistolaitteita sekä tuotetukea.
  • Lue lisää muista jännittävistä kiillotustuotteista.

 • Ostopaikat