Autokorikorjaus

Autokorikorjaus

Uusinta autovalmistuksessa

 • Viimeisten 10–15 vuoden aikana erilaiset korkealujuusteräkset ovat huomattavassa määrin korvanneet perinteisen teräksen ja muut metallit ajoneuvovalmistuksessa. Lisäksi kevyiden materiaalien kuten alumiinin ja komposiittimateriaalien käyttö on selkeästi lisääntynyt.

  Kaikissa moderneissa autoissa on havaittavissa korkealujuuksisista materiaaleista rakennettuja alueita sellaisten materiaalien rinnalla, jotka on suunniteltu vastaanottamaan törmäysvoima ja suojaamaan ajoneuvon matkustajia.

  Korkealujuuksisten terästen käytön ansiosta voidaan käyttää ohuempia pintapeltejä ja näin vähentää auton painoa tinkimättä korkeista törmäysturvallisuusvaatimuksista.

Auton materiaalit
 • Toinen muutos on tapahtunut tavassa, jolla autojen korit rakennetaan, uusien materiaalien takia autoissa käytetään vähemmän pistehitsausta, mutta enemmän liimausta ja niittausta. Tämä muutos vaikuttaa uusiin tapoihin korjata autoja, kuten liimojen ja niittien yhdistelmien lisääntyneeseen käyttöön.

  Näiden muutosten takia uusien autojen korjauksessa on käytettävä uusia tapoja:

  Korkealujuuksiset teräkset reagoivat herkemmin lämpökuormitukseen ja pintapeltien ohentuminen vaatii tarkempien hiontamenetelmien ja karkeusien käyttöä, jotta rakenteellista kokonaisuutta ei vaaranneta.


 • Hionta ja karkeahionta korikorjaamossa

  Hionta ja karkeahionta korikorjaamossa

  Korikorjaamassa hiontatyöt jakautuvat useaan eri alueeseen:

    

   1. Maalin poistoon ennen hitsausta tai niittausta, jotta päästään käsiksi vain korjauksen kohteena olevaan metalliin.
   2. Hitsaussaumojen ja -pisteiden poistaminen.
   3. Metallin leikkaaminen
  • 3M tarjoaa kaikkiin työvaiheisiin varten ratkaisuja, jotka auttavat kasvattamaan tuottavuutta ja helpottavat pohjatöitä ennen maalaustoimenpiteitä.

   

 • Hitsaussaumojen ja täyttöä vaativien pintavaurioiden korjaus

  Epoksimetallikitti korvaa perinteiset tinajuotosprosessin nykyaikaisilla matalaa lämpötilaa käyttävillä hitsausmenetelmillä ja korjaa vahvassa teräksessä, galvanoidussa teräksessä ja alumiinimateriaaleissa olevia syviä lommoja.

 • Tuulilasin vaihto ja liimaus

  Tuulilasin vaihto ja liimaus

  Laaja valikoima tuulilasin, sivu- ja takaikkunoiden kiinnitykseen tarkoitettuja, yksikomponenttisia polyuretaaniliimoja. Liimoja on saatavilla eri kokoisissa foliopakkauksissa ja patruunassa ja ne on helppo pursottaa. Kolme erilaista liimaa, joiden kovettumisajat ovat yksi, kolme tai kahdeksan tuntia.

 • Saumatiivisteet

  3M tarjoaa laajan valikoiman tiivistysratkaisuja auton korin saumojen tiivistystykseen – joilla voidaan tuottaa alkuperäisen sauman ulkonäkö. Oli kyseessä perinteiset polyuretaanitiivisteet, märkää märälle hybridi tiivisteet tai ruiskutettavat saumatiivisteet, 3M:n valikoimasta löydät useita vaihtoehtoja.

 • Pintaosien ja rakenteellisten osien kiinnitys liimaamalla

  Kun pintaosien kiinnityksessä hitsaus ei ole mahdollista tai se ei sovellu kohteeseen, 3M Panel Bonding koriliima on ratkaisu.

  Jos tarvitset todella lujaa rakenteellista liimaa kiinnittämiseen, 3M Impact Resistant Adhesive on tuote iskunkestävään rakenneliimaukseen. Useat AOEM valmistajat suosivat sitä, koska se pystyy vastaanottamaan törmäysvoimia. Tätä liimaa voidaan käyttää myös rakenteellisiin osiin.

 • Kiveniskupinnoitteiden ruiskutus

  3M™ Accuspray™ HGP -painesäiliöruisku ja PPS™-painesäiliöt on suunniteltu korkean viskositeetin pinnoitteille, kuten esim. kiveniskumassoille, alustamassoille, ruiskumuoville.

  HGP ruiskulla on mahdollisuus säätää pinnoitteen paksuutta ja pintakuvion karkeutta. Ruisku on helppo puhdistaa mikä säästää työhön kuluvaa aikaa. Accuspray™-ruisku ja suuttinpäät mahdollistavat erilaisten pintakuvioiden luomisen vastaamaan alkuperäispintoja.

 • Koteloaineet

  Alati kehittyviä materiaaleja käytetään autojen rakennukseen, ja alkuperäisosien valmistajat suosivat ruostesuojauksessa koteloainetta.

  Kullanruskeat ja läpinäkyvät 3M™-koteloaineet ovat helppo ja tehokas tapa varmistaa ruostesuojaus, yksi autokorikorjauksen tärkeimmistä osa-alueista.


 • Ostopaikat