Liimoilla ja teipeillä kiinnittämisen edut

Liima-aineiden tuotekehitys ja eri teknologiat ovat kehittyneet voimakkaasti viimeisten vuosikymmenien aikana, ja sama suunta jatkuu tänäkin päivänä. 3M:n liimat ja teipit tarjoavat ainutlaatuisia vaihtoehtoja tuotekehitykseen ja tuotteiden muotoiluun, verrattuna esim. hitsaukseen tai muihin mekaanisiin kiinnitystapoihin.

 • Yksi liimojen ja teippien eduista on niiden kyky kiinnittää toisiinsa erilaisia ja vaikeasti liitettäviä materiaaleja. Kuva kahvinkeittimestä ja sen muoviosien liitoksista.

  Erilaisten ja vaikeasti liitettävien materiaalien kiinnittäminen

  Liima- tai teippiliitos muodostaa materiaalien välille eristekerroksen, joka vähentää tai ehkäisee erilaisten metallityyppien välillä syntyvää korroosiota.

  Liimoilla voidaan yhdistää vaikeasti liitettäviä materiaaleja, kuten alhaisen pintaenergian muoveja, öljyisiä metallipintoja tai silikonikumia.

 • Lue lisää teippi- ja liimaliitosten eduista sekä mahdollisuudesta tiivistää ja liittää samanaikaisesti. Kuva puretusta rannekellosta.

  Kiinnitys ja tiivistäminen samanaikaisesti

  Pintojen liittäminen liimalla tai teipillä auttaa pitämään pois veden, kosteuden, lian ja muut ympäristöperäiset epäpuhtaudet liitoksesta tai kokoonpanosta. Koska teippi- tai liimaliitos toimii tiivisteenä sekä kiinnittää pinnat, erillistä mekaanista kiinnitystä ei tarvita.

 • Liimat ja teipit vähentävät ruuvi- ja niittikiinnitysten aiheuttamaa pisterasitusta. Kuva mekaanisesti kiinnitetystä limiliitoksesta, joka on pettämässä.

  Ruuvi- ja niittikiinnitysten pisterasituksen vähentäminen tai poistaminen

  Mekaaninen kiinnitys edellyttää reikien poraamista, ja kiinnitystapa kohdistaa rasituksen reikien kohdalle. Liima- ja teippiliitos muodostaa kiinnityksen koko liitoksen alueelle yksittäisten pisteiden sijaan, jolloin kuormitus jakautuu koko liitoksen alueelle.

 • Liimojen ja teippien käyttö valmistusprosessissa voi lisätä tehokkuutta. Kuva tuotantotiloista.

  Tuotannon tehokkuus

  Liimojen ja teippien käyttö valmistusprosessissa voi nostaa tehokkuutta poistamalla turhia prosessivaiheita, vähentämällä hylkäysprosenttia ja nopeuttamalla kokokoonpanoa. Liimat ja teipit voivat nopeuttaa työtä, alentaa kustannuksia, vähentää työtunteja ja sujuvoittaa toimintaa.

 • Perehdy tarkemmin liimojen ja teippien etuihin ja niiden mahdollisuuksiin tuotteiden ulkonäön parantamisessa. Vertailukuva, jossa jäykistin on kiinnitetty pistehitseillä, niiteillä tai liimalla ja teipillä.

  Esteettisyys

  Liimoilla ja teipeillä voidaan toteuttaa miltei näkymättömiä liitoksia, joiden ansiosta pinnat säilyvät siisteinä ja esteettisinä ilman näkyviä ruuveja, niittien päitä tai esiin työntyviä pultteja ja muttereita. Liima- ja teippiliitos säästää myös aikaa, kun esimerkiksi hitsauksessa syntyneitä tummentumia ja sinistymiä ei tarvitse jälkikäsitellä.

 • Liimat ja teipit voivat vähentää tärinää, materiaalin väsymistä ja melua. Piirroskuva tärisevästä limiliitoksesta.

  Liimat ja teipit voivat vähentää tärinää, materiaalin väsymistä ja melua

  Viskoelastisuutensa ansiosta liimat ja teipit absorboivat hyvin energiaa, joten ne parantavat rakenteen iskun- ja tärinänkestävyyttä sekä väsymislujuutta.