Komposiittimateriaalien liittäminen

Komposiittimateriaalien liittäminen ja keventäminen
Komposiittimateriaalien liittäminen ja keventäminen

3M:n suunnitteluasiantuntijat voivat auttaa alentamaan valmistuskustannuksia ja parantamaan energiankulutusta ja ajoneuvon estetiikkaa vähentämällä ajoneuvon painoa innovatiivisilla kevennysratkaisuilla.

KYSY 3M-ASIANTUNTIJALTA

 • Tuotteen painon vähentäminen materiaalivalinnoilla

  • Lait edellyttävät aina vain taloudellisempia polttoainestandardeja, joten autonvalmistajat ovat nykyään keventämisteknologian soveltamisen etulinjassa. 3M ja Automotive Engineering International päättivät yhdessä selvittää, minkä teknologioiden ja materiaalien avulla autonvalmistajat pääsevät keventämistavoitteisiinsa parhaiten.


 • Komposiittiosien liittäminen
  Komposiittiosien liittäminen

  Erilaisilla pinnoilla, kuten metallilla ja muovilla, voi olla täysin erilaiset fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet, jotka on huomioitava uusia kevytrakenteisia malleja suunniteltaessa. Lataa asiantuntijaraporttimme ja lue lisää komposiittiosien liittämisestä.

  Lataa asiantuntijaraportti (PDF, 798,5 Kt)

   

 • Muovin liittäminen metalliin
  Muovin liittäminen metalliin

  Rakennesuunnittelijat etsivät jatkuvasti uusia materiaaleja keventämistavoitteiden saavuttamiseksi, mikä tuo useasti mukanaan haasteita kemiallisilta ominaisuuksiltaan eroavien materiaalien liittämisessä. Lataa artikkelimme Uudet tekniikat muovin liittämiseksi metalliin, niin näet, kuinka valmistajat hyödyntävät teippejä ja liimoja keskenään erilaisten materiaalien liittämisessä.

  Lataa artikkeli (PDF, 553,6 Kt)

  Useiden eri materiaalien liittäminen ‑sivu

 • Teipit ja liimat keventämiseen
  Teipit ja liimat keventämiseen

  Lujuus. Kestävyys. Pitkäikäisyys. Monipuolisuus. 3M:n teollisuusliimat ja -teipit ovat ihanteellinen ratkaisu komposiittien, muovien ja muiden kevyiden materiaalien liittämiseen.

  Katso kaikki tuotteet


Neljä huomioitavaa seikkaa vähennettäessä tuotteen painoa materiaalien avulla

 • Meluisat materiaalit
  Materiaalien keventäminen johtaa usein melun äänenkorkeuden nousuun, mikä voi valitettavasti saada aikaan perusteettomia mielikuvia huonosta laadusta ja heikentyneestä turvallisuudesta. Äänen korkeutta ja taajuutta voi kuitenkin muokata 3M:n äänenvaimennustuotteilla.
 • Kevennysmateriaalit ovat usein perinteisiä materiaaleja joustavampia, mutta ne voivat olla myös heikompia, jolloin tuotteita on vahvistettava vaaditulle tasolle. Vahvistusmateriaalien on kuitenkin oltava riittävän kevyitä, jotta tuotteen painoa saadaan alennettua. Tähän päästään 3M:n liimateknologioilla useissa eri sovelluksissa, kuten pienkoneissa, käsikäyttöisissä työkaluissa, elektroniikassa ja kylteissä.
 • Lämmön- ja liekinkestävyys on tärkeää huomioida hyvin erilaisissa tuotteissa, kuten hiustenkuivaajissa, imureissa, moottorikelkoissa ja hyötyajoneuvojen akkukaapeleissa. Jotkin käyttökohteet saattavat edellyttää lämmönsietoa kauttaaltaan, kun taas toisissa tarvitaan vain kertaluontoista liekinkestoa tuotteen käyttöiän lopussa. Jos uusi kevennysmateriaali ei kestä lämpöä tai liekkejä riittävän hyvin, riittävä suoja voidaan saavuttaa 3M:n alumiinifolioteipeillä.
 • Kevyempiin materiaaleihin siirtyminen, erityisesti metallista muoviin, saattaa vaikuttaa tuotteen ulkonäköön huomattavan paljon ja saada aikaan huonolaatuisen vaikutelman. Tämä ongelma voidaan kuitenkin korjata lisäämällä materiaaleihin tai tuotteisiin laminaatteja niiden ulkonäköä parantamaan. 3M:n sisustuskalvoja voidaan käyttää esimerkiksi kulutuselektroniikassa tai suurissa kodinkoneissa muovipintojen ulkonäön parantamiseen.

Ole meihin yhteydessä

Olemme valmiita auttamaan

Tarvitsetko apua oikean tuotteen löytämiseksi projektiisi? Ota yhteyttä, jos tarvitset tuotetietoja, teknisiä tai sovelluksiin liittyviä neuvoja tai haluat tehdä laajemmin yhteistyötä 3M:n teknisen asiantuntijan kanssa. Voit myös soittaa numeroon 09-525 21.