Ihon ja kehon suojausvarusteet auton peltikorjaukseen

 • Normaalioloissa iho voi parantua itsestään, mutta tämä ei tarkoita, että iho olisi haavoittumaton. Suojaavan ihokerroksen on aina ylläpidettävä tiettyä kosteutta ja rasvaisuutta, jotta se voi toimia oikein. Vain jos nämä ominaisuudet ovat kunnossa, ihon juostavuus ja suljettu pinta voivat estää mahdollisesti vahingollisten aineiden läpipääsyn.


 • Hellävarainen ihon hoito – Ihon hoito

  Iho on aina puhdistettava huolellisesti, mutta samalla mahdollisimman hellävaraisesti. Varmista, että ihoa suojaavia pesuaineita on saatavilla työpaikallasi, samoin kuin ihon toimintaa tukevia tuotteita.

  Suojaa ihosi mieluiten ihoa suojaavalla voiteella (silikoniton). Näin autat ihoasi estämään lian tarttumista ja pinttymistä kiinni, jolloin ihon puhdistaminen on myöhemmin helpompaa.

  Olitpa suojautunut edeltä käsin kuinka hyvin tahansa, ihon hoito työpäivän jälkeen on yhtä tärkeää. Kun olet puhdistanut ihon huolellisesti, muista kuivata se hyvin (myös sormien välit) ja käyttää nopeasti imeytyvää kosteuttavaa voidetta.

 • Lika iholla

  1.) Lika iholla

 • 2) Saippua/puhdistusmateriaali pyydystää likaa

  2) Saippua/puhdistusmateriaali pyydystää likaa

 • 3) Huuhtele lika pois vedellä

 • Vartalon suojaus

  Kun hankit kehoa suojaavia vaatteita, kiinnitä huomiota siihen, että vaate on valmistettu laadukkaasta, kevyestä ja hengittävästä materiaalista, joka ei hiosta ja takaa miellyttävät työskentelyolosuhteen. Huomioi myös työtehtäväsi asettamat turvaluokitusvaatimukset turvavaatteille.

 • Käsineet

  Useimpiin maalaamotöihin tarkoitetut käsineet on valmistettu (tai pinnoitettu) nitriilikumista tai vinyyliä, jotka suojaavat useimmilta liuottimilta. Muista käyttää käsineitä työtehtäviin kuten täyteaineen sekoittamiseen, maalin punnitsemiseen ja sekoittamiseen sekä maalin/täyteaineen levittämiseen. Käsineitä on käytettävä myös käsiteltäessä vesiliukoisia materiaaleja.

  Korikorjaamotyöntekijöiden on suojattava kätensä mekaanisten vammojen kuten leikkaushaavojen ja kemiallisten vaikutteiden kuten öljyjen, liimojen, puhdistusaineiden, tiivistiaineiden ja vastaavien varalta.

  Saatavilla on laaja valikoima käsineitä tehtävän työn mukaisesti. Varmista aina, että käytössäsi on oikeanlaiset käsineet ja vaihda käsineitä tarvittaessa.

 • Turvakengät

  Työssäsi käytettävien turvakenkien on oltava vakaat ja sähköenergiaa hajottavat. Niitä on käytettävissä erityisesti maalauskopeissa tai alueilla, joissa on metalliverkkolattia. Aina kun työskentelet sellaisten raskaiden esineiden kanssa, jotka voivat tippua, teräskärkisten kenkien käyttöä suositellaan.


 • Ostopaikat