Hengityssuojaimet auton peltikorjaukseen

 • Jotta happea oli saatavissa tarpeeksi kaikkiin elintärkeisiin toimintoihin, kehosi on saatava säännöllisesti raitista ilmaa. Kun valmistaudut maalaamaan tai maalin/täyteaineen/pohjamaalin levityksen aikana kehosi altistuu mahdollisesti haitallisille aineille, jotka voivat heikentää hengitystäsi ja keuhkojesi toimintaa.

    

  Hengitys – kaikkein tärkein kehosi toiminto – on suojattava seuraavilta:

  • partikkelit – kuten pöly (P-suodatin)
  • kaasut kuten VOC-kaasut/liuotinhöyryt – (A-suodatin)
  • maaliroiskeet – A2P2 – yhdistelmäsuodatin

Partikkelit kuten pöly ja tietyt nestemäiset aineet voidaan suodattaa ilmasta hengityssuojainten avulla. Höyryt ja kaasut suodatetaan aktiivihiilen avulla.

Hengityssuojat luokitellaan imeytymistilavuuden ja -luokan mukaan – luokkia on P1–P3, joista P3 merkitsee korkeinta luokkaa.

Aktiivihiilisuodattimia luokitellaan samalla tavalla 2-A-luokkiin, joista A2 on korkein.

Tavallisesti maalinruiskutustöihin käytetään suodatinta A2P2, joka suojaa sekä partikkeleilta että höyryiltä samanaikaisesti.

Muista: tärkeintä on vaihtaa hengityssuojaimen suodatin säännöllisesti – täyteen imetty suodatin ei toimi eikä suojaa sinua!

Partikkelisuodattimien läpi on vaikea hengittää, kun ne ovat täynnä. Aktiivihiilisuodattimia käytettäessä hyvä peukalosääntö on vaihtaa suodatin 40 tunnin käytön jälkeen. Näiden suodatinten umpeutumista ei voi nähdä paljaalla silmällä.

Tarkista aina erikseen maasi ja korikorjaamosi ohjeet henkilökohtaisista suojista, seuraavassa esitetty on vain summittainen ohje. Noudata aina hengityssuojausohjeita ja hengityssuojainten käyttöohjeita

 • P1 Filter (FFP1)

  Lyhyeen hiekkapaperihiontaan, johon ei liity myrkyllistä pölyämistä

 • P2 Filter (FFP2)
  P2 Filter (FFP2)

  Tavallisiin hionta- ja hitsaustöihin (tarvittaessa lisäksi otsonisuoja!)

 • P3 Filter (FFP3)

  Erittäin tiheäpölyisiin töihin, myös rajoitetusti myrkyllisiin pölyihin. Jos olet epävarma, käytä täyttä suojavarustusta ja ulkoista ilmapulloa.

 • Ostopaikat