Hero-kuva henkilöstä, joka kiinnittää VHB-teippiä kehykseen paneelin liittämistä varten

Paneelien kiinnittäminen kehyksiin ja jäykisteiden liittäminen paneeleihin

Pysyvää kiinnitystä paneeleihin ja kehyksiin 3M™:n ratkaisujen avulla.

KYSY 3M-ASIANTUNTIJALTA

Paneelien kiinnittäminen kehyksiin ja jäykisteiden liittäminen paneeleihin - 3M kiinnitysratkaisut, jotka kestävät

 • Paneelin kiinnitys kehyksiin

  Paneelin kiinnitys kehyksiin

  Paneeli–kehys-kokoonpano syntyy, kun esteettisiä tai kantavia paneeleita liitetään jäykkään kehykseen. Yleisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi rakennusten julkisivut, perävaunujen paneelit, hissien seinät ja valolaatikot.

 • Paneeliin liitetty jäykiste

  Jäykiste–paneeli-kokoonpanot

  Jäykisteitä liitetään paneeleihin antamaan ylimääräistä tukea ja jäykkyyttä. Ne ovat yleisiä mm. perävaunujen paneeleissa, liikennemerkeissä ja suurissa metallikehikoissa. ​

 • Kuva leikkauslujuuteen kohdistuvasta kuormituksesta paneelin liittämisessä kehyksiin

  Leikkauslujuus paneelin kiinnittämisessä kehyksiin

  Pystysuuntaisissa paneeli–kehyssovelluksissa painovoima aiheuttaa rasitusta liitoksen leikkauslujuudelle, koska koko paneelin paino rasittaa liitoskohtaa. Myös liitoksen kuoriutumis- tai halkeamislujuuteen voi kohdistua jonkin verran rasitusta. Koska kuormitus jakaantuu kuitenkin koko liitoksen pituudelle, nämä rasitukset yleensä heikentyvät liitoksen pitkän lineaarisen pituuden ansiosta.

 • Kuva, joka esittää jäykiste–paneeli-sovellukseen kohdistuvaa kompressiota ja vetoa

  Kompressio- ja vetolujuus jäykisteen kiinnittämisessä paneeliin

  Jäykiste–paneeli-sovelluksissa jäykisteen paino ei ole useinkaan niin suuri, että se lisäisi liitoksen leikkauslujuuden rasitusta. Sen sijaan näissä kokoonpanoissa jäykiste kokee usein vetoa ja kompressiota rasituksen kohdistuessa paneeliin, esimerkkinä kylttien tahkoihin kohdistuva tuulen aiheuttama rasitus. Liitokseen voi kohdistua myös jonkin verran kuoriutumis- tai halkeamisrasitusta, mutta pitkät lineaariset pituudet ja hattumainen kanavaprofiili jakaa tätä kuormitusta.


Tuoteryhmät

 • Lujat kiinnitysteipit ovat luotettavaksi todistettu vaihtoehto ruuveille, niiteille, hitsauksille ja muille mekaanisille kiinnitysmuodoille. 3M™ VHB™ -teipit tarjoavat välittömän pidon, pitkäkestoisen liitoksen ja tiivistyksen samanaikaisesti. 3M™ VHB™ -teippien viskoelastisuus sallii osien suhteellisen liikkumisen lämpölaajenemisen/-kutistumisen seurauksena. Soveltuu parhaiten tasaisten pintojen yhteen liittämiseen. Yhtenäinen liitossauman paksuus.

 • Akryyli-, epoksi- ja uretaanirakenneliimojen leikkauslujuus on jopa 1 000 psi päällekkäisliitoksessa. Soveltuu parhaiten ohuempiin liitossaumoihin, epäsäännöllisiin muotoihin ja kuvioituihin pintoihin, joissa tarvitaan kuorman pitovoimaa. Tarjoaa erinomaisen pitovoiman sekä kestävyyden ympäristöolosuhteille.

 • Akryyli, polyuretaani, nitriili ja hybridi ovat yksikomponenttisia liimateknologioita, joilla on erinomaiset tiivistysominaisuudet. Näiden tuotteiden avulla voidaan täyttää suurempiakin sekä epäsäännöllisen muotoisia aukkoja, myös karkeilla pinnoilla. Erittäin joustavan koostumuksen ansiosta ne sallivat suhteellisen liikkeen lämpölaajenemisen/-kutistumisen myötä.

 • Uudelleensuljettavat 3M™ Dual-Lock -kiinnitysjärjestelmät kestäviin mutta helposti irrotettaviin kiinnitysratkaisuihin. Nämä tuotteet ovat ihanteellisia silloin, kun paneeli täytyy irrottaa huoltamisen tai vaihtamisen takia. Kiinnittimien toinen puoli on yleensä 3M™ VHB™ -teippiä tai muuta 3M liimateknologiaa.


3M:n paneeli–kehys- ja jäykiste–paneeli-kiinnitysratkaisujen pitävyyteen vaikuttavat tekijät

Kaikkia taulukossa esiteltyjä 3M-teknologioita käytetään usein paneelisovelluksissa. Oheisen taulukon avulla voit vertailla tuotteiden suorituskykyjä keskenään.

 • + = Hyvä ++ = Parempi +++ = Paras

Ota yhteyttä

Olemme valmiina auttamaan.

Tarvitsetko apua oikean tuotteen etsimisessä projektiasi varten? Ota yhteyttä, jos tarvitset tuotetietoja tai teknisiä tai käyttökohteisiin liittyviä neuvoja tai haluat tehdä laajemmin yhteistyötä 3M:n teknisen asiantuntijan kanssa. Voit myös soittaa numeroon 09 525 21.

Tarvitsetko apua oikean tuotteen etsimisessä projektiasi varten? Ota yhteyttä, jos tarvitset tuotetietoja tai teknisiä tai käyttökohteisiin liittyviä neuvoja tai haluat tehdä laajemmin yhteistyötä 3M:n teknisen asiantuntijan kanssa. Voit myös soittaa numeroon 09 525 21.