Hero-kuva asennus- ja listakiinnityksistä pintaan

Asennus- ja koristelistakiinnitysratkaisut

Tuotteemme tarjoavat luotettavaa ja pitkäikäistä pitoa sekä mahdollistavat entistä tyylikkäämmät ratkaisut.

Kysy 3M-asiantuntijalta

Tyylikkäät ratkaisut täydelliseen lopputulokseen

 • Asennus- ja koristelistakiinnityksissä usein pienempi kappale liitetään suurempaan pintaan tarkoituksena lisätä toiminnallisuutta tai tuotteen ulkonäköä. Tällaiset kiinnitykset ovat yleisiä ajoneuvoissa, laitteissa, kalusteissa, rakennuksissa ja arkkitehtuurissa. Niissä edellytetään usein staattisen kuorman pitolujuutta, estetiikkaa, irrotettavuutta ja nopeaa liittämistä pienellä määrällä mekaanisia kiinnikkeitä tai kokonaan ilman. ​

 • Henkilö, joka asentaa pysäköintikylttiä betoniseinään

  Asennussovellukset

  Esimerkkejä sovelluksista ovat pienet kyltit, peilit ja valkotaulut sekä erilaisten paneelien limiliitokset.

 • Maalatulle pinnalle asennettu koristelista

  Listojen ja koristekappaleiden kiinnitys

  Sovelluksissa pintaan lisätään koristekappale tai yksilöinti. Esimerkkejä ovat mm. kyltit, reunalistat, koristelistat, kehykset ja muut lisäosat.

 • Päällekkäisliitoksissa ilmenevä rasitus leikkauslujuudelle

  Liitoksen leikkauslujuus asennus- ja koristelistakiinnityksissä

  Asennus- ja listakiinnityksiin kohdistuu usein painovoimasta aiheutuvaa staattisen kuorman rasitusta liitoksen leikkauslujuudelle. Koska liitos on usein suunniteltu irrotettavaksi leikkaamalla, luontaisesti suotavampi ratkaisu on tehdä liitos teipeillä tai liimoilla. Joissain sovelluksissa liitoksiin kohdistuu kuitenkin myös jonkin verran rasitusta halkeamislujuudelle, kun kappaleeseen kohdistuu iskuja tai osumia. Tällöin kannattaa harkita linssien tai koteloiden asennusta esim. herkkiin elektroniikkalaitteisiin, mikä vähentää iskujen aiheuttamaa kuoriutumisrasitusta. Dynaaminen rasitus on hyvin yleistä, jolloin liiman tai teipin lujuutta voi testata pudotustesteillä.

Tuoteryhmät asennus- ja koristelistakiinnityksiin

Yksityiskohdat ratkaisevat. Tämän takia tuotevalikoimastamme löytyy asennus- ja koristelistakiinnityksiin liima- ja teippiratkaisuja, jotka tarjoavat luotettavan pidon, irtoavat tarvittaessa ja pysyvät piilossa siistin ulkonäön takaamiseksi. 3M:n teipit ja liimat soveltuvat ihanteellisesti pienten kylttien, paneelien, peilien sekä kehysten, reunusten, listojen ja muiden koriste-elementtien kiinnittämiseen.

 • Lujat kiinnitysteipit ovat luotettavaksi todistettu vaihtoehto ruuveille, niiteille, hitsauksille ja muille mekaanisille kiinnitysmuodoille. Teippi voidaan esiasentaa kiinnitettävään kappaleeseen tuotannon nopeuttamiseksi. Ihanteellisia keskenään erilaisten pintamateriaalien liittämiseen.

 • Akryyli-, epoksi- ja uretaanirakenneliimoissa on jopa yli 1 000 psi:n leikkauslujuus limittäisliitoksessa. Soveltuu erityisesti pienten alueiden liittämiseen, joihin kohdistuu suuri staattinen kuormitus (esim. raskaiden paneelien kiinnikkeet ja huonosti yhteensopivat osat, joihin kohdistuu suurta puristus-/jousivoimarasitusta).

 • Yksikomponenttiset syanoakrylaattiliimat, jotka eivät sisällä liuottimia, saavuttavat käsittelylujuuden 5–30 sekunnissa. Soveltuu parhaiten pienten alueiden tiivistämiseen ja liittämiseen (< 10 cm²). Käytetään useimmiten kumi- ja muovipinnoille.

 • Yksikomponenttiset, kuumuudesta kovettuvat polyuretaaniliimat, jotka tarjoavat välittömän lujuuden ja pidon. Lopullinen lujuus kovettuneena yli 1 000 psi. Soveltuu parhaiten puu- ja muovipinnoille.

 • Kaksipuoliset teipit koostuvat paperi-, kalvo- tai kuitumateriaalista, jonka molemmin puolin on liima-aine. Voidaan laminoida pintaan manuaalisesti tai automaation avulla. Esiasennus listaan, kehykseen tai muuhun liitettävään kappaleeseen nopeuttaa tuotantoa. Kaksipuoliset teipit mahdollistavat hyvin ohuen ja esteettisen liitossauman. Teippejä on saatavilla myös LSE-muoveille.

 • Tehokas liimapinta linerillä. Voidaan laminoida pintaan manuaalisesti tai automaation avulla. Esiasennus listaan, kehykseen tai muuhun liitettävään kappaleeseen nopeuttaa tuotantoa. Kaksipuoliset teipit mahdollistavat hyvin ohuen ja esteettisen liitossauman. Teippejä on saatavilla myös LSE-muoveille.

 • Uudelleensuljettavat 3M™ Dual Lock™- ja 3M™ Hook and Loop- tarranauhakiinnikkeet pitäviin mutta helposti irrotettaviin kiinnitysratkaisuihin. Nämä tuotteet ovat ihanteellisia irrotettavien listojen, kylttien ym. nopeaan kiinnitykseen.

 • 100% kiintoainepitoiset kuumaliimat saavuttavat liitoslujuuden muutamassa sekunnissa. Soveltuu parhaiten puu- ja muovipinnoille.


Asennus- ja koristelistakiinnitystuotteiden suorituskykyyn vaikuttavat tekijät

Kaikkia taulukossa esiteltyjä 3M-teknologioita käytetään usein asennus- ja listakiinnityssovelluksissa. Oheisen taulukon avulla voit vertailla tuotteiden suorituskykyjä keskenään.

 • + = Hyvä ++ = Parempi +++ = Paras

Ota yhteyttä

Olemme valmiina auttamaan.

Tarvitsetko apua oikean tuotteen etsimisessä projektiasi varten? Ota yhteyttä, jos tarvitset tuotetietoja tai teknisiä tai käyttökohteisiin liittyviä neuvoja tai haluat tehdä laajemmin yhteistyötä 3M:n teknisen asiantuntijan kanssa. Voit myös soittaa numeroon 09 525 21.

Tarvitsetko apua oikean tuotteen etsimisessä projektiasi varten? Ota yhteyttä, jos tarvitset tuotetietoja tai teknisiä tai käyttökohteisiin liittyviä neuvoja tai haluat tehdä laajemmin yhteistyötä 3M:n teknisen asiantuntijan kanssa. Voit myös soittaa numeroon 09 525 21.