Vinkkejä ja neuvoja teippaukseen

Vinkkejä ja neuvoja

 • 3M:n kokenut tekninen asiantuntija on laatinut tämän oppaan, joka sisältää vinkkejä, neuvoja ja kysymyksiä, joita sinun kannattaa esittää, kun harkitset ajoneuvosi teippaamista. Tärkein autoteippeihin liittyvä vinkki on, että saat sitä, mistä maksat. Hyvän teippauksen salaisuus on yksityiskohdissa, mallin valmistelussa ja asentamisessa.

 • Ovatko asentajat ajoneuvojen teippauksen asiantuntijoita?
  Ajoneuvon yliteippaus edellyttää taitavaa ja kokenutta asiantuntijaa. Pyydä kuvia ja todisteita yrityksen toteuttamista teippauksista. Asiakkaiden antama palaute tai heidän yhteystietojensa antaminen ovat myös merkki laadukkaasta teippausasiantuntijasta.
  Onko asentajilla lämmin ja suojattu työskentelytila?
  Ajoneuvon teippauksessa ihanteellinen lämpötila on noin 22 °C. Tässä lämpötilassa kalvo muovautuu hyvin, ei ole niin hauras ja liima on juoksevampaa. Ympäristöllä, jossa ajoneuvosi teipataan, on suuri merkitys teippauksen pitkäikäisyyden kannalta.
  Onko ympäristö pölytön?
  Ajoneuvojen on oltava pölyttömiä, jotta kalvo tarttuisi ajoneuvoon kunnolla. Jos ajoneuvon pinnassa on likaa tai pölyä, kalvon kiinnittyminen ajoneuvoon heikkenee.
  Ovatko heidän asentajansa osallistuneet 3M:n koulutukseen?
  Jos ajoneuvosi teipataan tietyillä 3M-kalvoilla, materiaalin asentamiseen liittyy erikoistekniikoita, jotka teippaajan on tunnettava.
  Vaikuttavatko he luotettavilta?
  Ota yhteyttä hyväksyttyyn asentajaamme tänään.
 • Laadukas yliteippaustyö voi kestää 15 tuntia. Jos keskikokoisen auton teippaamiseen menee alle päivä, hälytyskellojen pitäisi soida.
  Mitä materiaalia he käyttävät?
  Jos olet pyytänyt 3M-tuotetta, varmista, että se on todella se, mitä saat ja mistä maksat. Varmista, että näet näytteen haluamastasi kalvosta ja väristä.
  Jos ajoneuvosi teipataan kokonaan, teippauksessa pitää käyttää valuvinyyliä, jonka muovautuvuus on riittävä ajoneuvon haastavien paneelien ja pokkausten teippaamiseen.
  Onko teippaaja kertonut, että jotkut vakuutusyhtiöt pitävät teippausta muokkauksena, joten siitä saattaa aiheutua maksu?
  Millaisessa kunnossa autosi runko on?
  Jokaisen teippaajan pitäisi esittää kysymyksiä autosi maalin laadusta varmistaakseen, että se soveltuu teippaamiseen. Tuoreen tai uuden maalipinnan on oltava asianmukaisesti jähmetetty.
  Jos olet hankkimassa digitaalisesti tulostetun kuvan, varmista, että esimerkiksi logot, kuvat ja tekstit ovat juuri haluamasi näköiset. Muista, että jos teksti tai logot asennetaan ajoneuvon pinnan kaartuviin kohtiin, ne voivat vääristyä ajoneuvoon asennettaessa. Suosittelemme logojen, tekstien ja tärkeiden kuvien sijoittamista tasaisille pinnoille. Pyydä 3M:n hyväksytyltä asentajalta neuvoja tämän suhteen ennen asennusta. Varmista, että oven, konepellin ja tavaratilan teippireunat on siistitty ja asennettu oikein
 • Jos olet valinnut metalliteipin, varmista, että metalliliuskat asetetaan samansuuntaisesti, sillä muuten värit näyttävät erilaisilta. Voiko rungon alkuperäisen värin nähdä auton ulkopuolelta, kun kaikki ovet ovat kiinni?
  Tarkista ovien rajat ja alueet, joissa teippi kulkee kohoumien tai muovisten koristeosien päältä.
  Jos teippauksessa on liitoksia, ovatko ne siistejä ja huomaamattomia?
  Onko teippi naarmuton?
  Onko kalvon venytetyissä kohdissa huomattavaa värjäytymää tai vääristymää?
 • Jos autoon on asennettu väärä kalvo tai kalvo on asennettu väärin, se voi kuoriutua pois ja nousta kohdista, jossa sitä on venytetty. Etsi seuraavia asioita:
  Rungon saumat ja paneelien reunat
  Ovien, konepellin ja tavaratilan luukun reunat
  Sivupeilin reunat
  Renkaan kaaret
  Rekisterikilpisyvennykset
  Liitokset ja päällekkäisyydet,missä on käytetty kahta kalvopalaa
  Tulosteen vääristymistä voi ilmetä, jos kalvoa venytetään liikaa tai jos se on liian paksu, eikä siksi sovellu teippaamiseen. Etsi seuraavia asioita:
  Kuvan ja logon liika vääristyminen syvennyksissä ja selvästi kaarevissa kohdissa. Pienet vääristymät ovat odotettavissa, mutta niiden ei pitäisi olla huomattavia.
  Grafiikan värin haalistuminen venytetyissä kohdissa. Väri voi haalistua tai näyttää valkoiselta venytetyissä kohdissa.
  Jos olet valinnut mattavärin, varsinkin mattamustan, tarkista, onko sen kiillossa tasoeroja. Kalvon muovaamisessa haastaviin alueisiin tarvitaan lämpöä. Liika kuumuus voi kuitenkin tehdä mattapinnasta paikoitellen kiiltävän. Liika kuumuus voi tehdä mattapinnasta kiiltävän
 • Käytä saippuaa, joka ei sisällä syövyttäviä ainesosia, ämpärillistä lämmintä vettä ja pehmeää sientä.
  Huuhtele autosta ensin huolellisesti pöly pois, sillä tämä pienentää teipin naarmuuntumisen vaaraa pesun aikana.
  Puhdista ajoneuvo tavalliseen tapaan veden ja sienen avulla.
  Älä vahaa tai kiillota teippiä, varsinkaan, jos se on mattapintainen, sillä siitä saattaa tulla kiiltävä.
  Vältä voimakkaan suihkupesun käyttämistä alueille, joissa kalvon reuna on näkyvissä.
  Vältä koneellisia autopesuloita; harjat voivat vahingoittaa teippiä varsinkin kuumana päivänä, kun vinyyli voi olla tavallista pehmeämpää.
Etsi lähin sertifioitu asentaja
Hae paikallista ja sertifioitua asentajaa.