Kuinka 9300+Gen3 Aura™ -hiukkassuojain sovitetaan

 • Kertakäyttöiset hengityssuojaimet ovat tehokkaita ainoastaan silloin, kun hengityssuojaimen reunojen ja kasvosi välillä on hyvä tiiviys. Kun tämä tiiviys rikkoutuu, suojaus heikentyy, sillä raoista pääsee epäpuhtauksia sisältävää ilmaa. Sovitusohjeita tulee seurata joka kerta, kun asetat hengityssuojaimen kasvoillesi.


Integroitu nenäpuristin ja pehmeä vaahtomuovinen n

– Tarjoaa käyttömukavuutta

UUDET patentoidut ylä- ja alaliuskat

– Suunniteltu helpottamaan hengityssuojaimen asettamista, uudelleenasettamista ja riisumista

Kohokuvioitu yläpaneeli

– Suunniteltu vähentämään suojalasien huurtumista, 3M

UUSI Cool Flow™ -uloshengitysventtiili*

– Tarttumisominaisuus auttaa helpottamaan hengityssuojaimen kiinnittämistä, uudelleenasettamista ja riisumista
*(vain 9312+Gen3, 9322+Gen3, 9332+Gen3)

3-paneelinen muotoilu

– Suunniteltu erimuotoisille ja -kokoisille kasvoille

Sovitusvideot


Sovitusprosessi

 • Hengityssuojaimen sovitus – vaihe1

  1. Erota ylä- ja alapaneelit liuskojen avulla, kun käänteinen puoli on ylöspäin.

 • Hengityssuojaimen sovitus – vaihe 2

  2. Vedä leuka- ja nenäpaneelin liuskoista, kunnes nenänpuristin taipuu niin, että hengityssuojain muodostaa kuppimaisen muodon. Varmista, että molemmat paneelit ovat kokonaan auki.

 • Hengityssuojaimen sovitus – vaihe 3

  3. Kun pidät kiinni liuskoista, pidä hengityssuojaimen avoin puoli kohti kasvoja ja tuo hengityssuojain kasvoille.

 • Hengityssuojaimen sovitus – vaihe 4

  4a) VENTTIILILLINEN hengityssuojain – pidä yhdellä kädellä venttiilin sivuista kiinni hengityssuojaimen asennon pitämiseksi kasvoilla.

  4b) VENTTIILITÖN – pidä hengityssuojainta kädessä avoin puoli kasvoja kohti.

 • Hengityssuojaimen sovitus – vaihe 5,6

  5. Ota kukin nauha vuorotellen ja vedä jokainen nauha pään yli toisella kädellä.

  6. Aseta ylempi nauha päälaen yli ja alempi nauha korvien alapuolelle. Nauhat eivät saa jäädä kierteelle. Säädä ylä- ja alapaneelit liuskojen avulla, jotta saavutat mukavan istuvuuden. Varmista, että paneeleita ei ole taitettu ja että liuskat ovat taitettuja.

 • Hengityssuojaimen sovitus – vaihe 7

  7. Muotoile nenäpuristin oman nenäsi mukaan siten, että se istuu hyvin ja tiiviisti. Käytä molempia käsiä. Hengityksensuojaimen teho saattaa jäädä heikommaksi, mikäli puristat nenäkappaleen vain yhdellä kädellä.

 • Hengityssuojaimen sovitus – vaihe 8

  8. Tarkista ennen työpisteeseesi menoa, että hengityssuojain istuu tiiviisti kasvoillasi.

Nopeita faktoja tiiviystestistä

Useat kansalliset sääntelyviranomaiset vaativat tiiviystestausta ja se on tärkeää hengitysteiden turvallisuuden kannalta. Tässä luettelossa on tietoja tiiviystestauksen suorittamisesta sekä siihen liittyviä perusteluja.

 • Tiiviystestit on suoritettava ennen tiiviin hengityssuojaimen käyttöä
  Lisäksi työntekijöiden tiiviystesti on suoritettava aina, kun käytetään erikokoista, -tyylisiä, tai -mallista hengityssuojainta; kun tapahtuu fyysinen muutos, joka voi vaikuttaa sopivuuteen (kuten esimerkiksi huomattava painon vaihtelu, hammashoito tai muut kasvojen muutokset); ja joidenkin kansallisten sääntelyviranomaisten mukaan säännöllisesti, esimerkiksi Yhdysvalloissa OSHA määrittelee kerran vuodessa.
 • Tunnetaan myös suodatinmaskeina, nämä tiukasti istuvat hengityssuojaimet on tiiviystestattava ennen pakollista käyttöä työpaikalla.
  Joissakin maissa, esim. Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa, asia on näin, mutta 3M suosittelee kaikissa tapauksissa, että kertakäyttöiset hengityssuojaimet tiiviystestataan ennen pakollista käyttöä työpaikalla.
 • Monissa kansallisissa säännöksissä kuitenkin määrätään, että tiiviystestien ylläpitäjien (tiiviystestaajat) pitäisi osata suorittaa tiiviystesti, tunnistaa virheelliset tulokset ja puhdistaa ja ylläpitää välineitä asianmukaisesti. Joissakin maissa on vapaaehtoisia tiiviystestaajien pätevyyden arviointiohjelmia, esimerkiksi Iso-Britanniassa toimiva BSiF Fit2Fit -ohjelma (www.fit2fit.org)
 • Laadullista tiiviystestiä (QLFT) voidaan käyttää vain testattaessa tiettyjä negatiivisen paineen omaavia, ilmaa puhdistavia hengityssuojaimia ja tiukasti istuvia, positiivisen paineen omaavia, ilmakaasua toimittavia hengityssuojaimia. Se perustuu käyttäjän kykyyn tunnistaa tietty maku, haju tai ärsytyksen aiheuttaja. Kvantitatiivista tiiviystestiä (QNFT) voi käyttää minkä tahansa tiiviisti istuvan hengityssuojaimen tiiviyden testaamiseen. Siihen kuuluu vuotojen mittaaminen kasvotiivisteen ympäriltä mittarin avulla. Tästä saadaan "sopivuuskertoimeksi" kutsuttu lukuarvo.
 • Ilman tiiviystestausta ei ole mitään keinoa tietää, pystyykö hengityssuojain todella tarjoamaan ilmoitetun suojaustason tietylle työntekijälle. Huonosti istuva hengityssuojain ei todennäköisesti anna ilmoitetun nimellissuojauskertoimen (NSK) tai määritetyn suojauskertoimen (APF) mukaista suojausta työntekijälle, vaan työntekijä voi altistua työympäristön hengitysilman vaaratekijöille.
 • Hengityssuojain voi toimia vain silloin, kun ilma kulkee suodattimen läpi. Ilma kulkee siitä, missä vastus on pienin, joten jos suojain ei istu tiiviisti kasvoilla, ilma kulkee sen ohi eikä läpi. Siksi on tärkeää varmistaa oikea istuvuus huoltovapaita hiukkassuojaimia käytettäessä.
 • Hengityssuojausta käytetään usein samanaikaisesti muiden henkilösuojaimien kanssa. Suojalasit, kuulonsuojaimet, kasvojensuojaimet, kypärät ja haalarit voivat kaikki kilpailla tilasta käyttäjän kasvoilla, päässä tai vartalolla ja vaikuttaa hengityssuojaimen tiiviyteen. Tiiviystestauksessa on varmistettava, että suojaimet ovat yhteensopivia, eivätkä heikennä hengityssuojaimen tehokkuutta ja tiiviyttä.
 • Parrat, viikset tai jopa sänki häiritsevät huoltovapaiden hiukkassuojaimien tiiviyttä. Siksi määräyksissä edellytetään, että työntekijät ovat ajaneet parran ja viikset tiiviystestin päivänä, eikä ihokarvoitusta saa olla alueilla, joilla hengityssuojain on kosketuksissa kasvojen kanssa.
 • Siksi tiiviystestit sisältävät useita harjoituksia, kuten pään kääntäminen ja puhuminen. Tällä selvitetään hengityssuojaimen tiiviyden säilyminen, kun työntekijä on liikkeessä.