4-steps-hero

4 askelta turvallisuuteen

Hitsaus – yksi maailman vaarallisimmista töistä?

 • Suhtaudumme erittäin vakavasti silmien ja kasvojen suojaukseen, mutta tunnistamme myös mukavuuden ja optisen selkeyden tärkeyden siinä, miten hyvin hitsaajat voivat käyttää henkilönsuojaimia. Muiden vaaratekijöiden, kuten hitsaushuurujen, aiheuttamat sairaudet alkavat usein näkyä vasta viikkojen, kuukausien tai jopa vuosien päästä.

  Tässä on neljä yksinkertaista vaihetta, jotka toteuttamalla joilla voit valita optimaalisen hitsausturvallisuuden tuottavan oikean suojaustason ja käyttömukavuuden.

 • Muut työturvallisuuden tietolähteet

  Hitsausturvallisuus


 • 4-steps-1

  Tunnista vaaratekijät

  Tee luettelo kaikista hitsausympäristön riskitekijöistä (säteily, kipinät, huurut, melu, kompastumisvaarat, putoavat esineet jne.). Lisätietoja eri vaaratekijöistä on jäljempänä vaiheessa 1.

 • 4-steps-2

  Arvioi riskitasot

  Arvioimalla vaaratekijöiden riskitasot voit priorisoida niiden estämisen oikein. Lisätietoja eri vaaratekijöiden riskitasoista on jäljempänä vaiheessa 2. Selvitä yhdessä työterveysasiantuntijan kanssa riskitasot suhteessa kansallisiin turvamääräyksiin.

 • 4-steps-3

  Valitse oikea hitsausmaski.

  Harkitse, millaisia henkilönsuojaimia voit tarvita (silmien-, kasvojen-, pään- ja kuulonsuojaimet) suojauksen tason ja tyypin perusteella sekä omien mukavuuden, tyylin ja huollettavuuden tarpeidesi perusteella, jotta voit työskennellä turvallisesti ja tehokkaasti. Eri vaaratekijöitä koskevia lisäohjeita on jäljempänä vaiheessa 3.

 • 4-steps-4

  Koulutus, motivointi ja ylläpito

  Kunnollinen hitsaussuojaus on riippuvaista sen oikeanlaisesta käytöstä. 3M lähestyy tätä asiaa kolmella tavalla.

  Koulutus: Opit tekemään oikean valinnan, ja 3M:n tuoteasiantuntija voi kouluttaa sinua ja työntekijöitäsi käyttämään henkilönsuojaimia oikein sekä ymmärtämään, miksi niitä käytetään.

  Motivointi: Tietävätkö työntekijäsi, miten henkilönsuojaimia käytetään? 3M:n tuoteasiantuntija voi tukea sinua hitsaussuojainasioita koskevissa tapaamisissa ja antaa julisteita opastukseksi työympäristössä.

  Huolto ja ylläpito: Kipinät, kuumuus, huurut ja normaali kuluminen vaikuttavat päivittäin henkilönsuojaimiin. Tämän vuoksi ne on tarkistettava säännöllisesti.


Kuinka voimme auttaa

Jos tarvitset vaikkapa henkilökohtaista neuvontaa tai haluat sopia tapaamisen 3M:n tuoteasiantuntijan kanssa, ota yhteyttä.

OTA YHTEYTTÄ