Hengityssuojausohjelman laatiminen

Hengityssuojausohjelman laatiminen

4 yksinkertaista vaihetta

Tie hengityssuojaukseen

Oikeiden hengityssuojaimien valinta ja määrittäminen voi tuntua etukäteen pelottavalta, kun huomioon otettavia asioita ja valittavissa olevia vaihtoehtoja on niin paljon. Yksinkertaisen nelivaiheisen valintamenetelmän avulla voit valita helposti oikean suojaustason ja käyttömukavuuden hengityssuojauksen optimoimiseksi.

 • Tunnista riskit

  Tunnista riskit

  Niin rakennusalalla kuin muillakin aloilla on omat riski- ja vaaratekijänsä. Ensimmäinen askel on niiden tunnistaminen. Altistuuko työntekijä hiukkasille tai vaarallisille kaasuille ja höyryille? Tee luettelo kaikista riskeistä, jotka vaikuttavat hengityksensuojaustarpeeseen. Voit käyttää tässä 3M:n erilaisia tunnistusjärjestelmiä.

 • Arvioi riski

  Arvioi riski

  Arvioi sitten kaikki hengitykseen liittyvät riskit. Mikä on kunkin riskin todennäköisyys? Kuinka moni työntekijä altistuu riskille, ja mitkä ovat seuraukset? Arvioimalla kunkin riskin ja vaaratekijän voit priorisoida sen estämisen oikein. Ota huomioon muut suojaustarpeet, kuten ihon-, silmien-, kasvojen-, pään- ja vartalonsuojaus.

  3M™ EVM -monitoimimittarit mittaavat vaaratekijöitä reaaliaikaisesti.
  3M™:n orgaanisten höyryjen diffuusiokeräimet mittaavat henkilökohtaista altistumista vaaratekijöille.

 • Hengityssuojaimen valinta

  Valitse sopiva hengityssuojain

  Nyt kun tiedät henkilöstöön vaikuttavat riskit ja vaaratekijät, voit valita oikeat hengityssuojaimet ja järjestelmät. 3M:llä on laaja valikoima kertakäyttöisiä ja uudelleenkäytettäviä hengityssuojaimia sekä moottoroituja ja paineilmakäyttöisiä hengityssuojausjärjestelmiä. Lähes kaikille riskeille ja käyttötilanteisiin on ratkaisu.

  Suojauksen lisäksi valintaan voi vaikuttaa kaksi muuta tärkeää tekijää. Nämä ovat mukavuus ja tehokkuus. Kehittyneen suodatusteknologian, ergonomisen muotoilun ja ainutlaatuisen 3M™ Cool Flow™ -uloshengitysventtiilin avulla 3M varmistaa, että voit hengittää mukavasti ja tehokkaasti.

   

 • Kouluta suojaimen käyttöön

  Kouluta suojaimen käyttöön

  Hengityssuojaus on henkilökohtaista. Koska kuhunkin työhön liittyy omat riskinsä, jokainen työpaikka on erilainen. Hengityssuojainten käyttö ja kunnossapito on osattava, jotta suojaus olisi tehokasta.

  3M:n suojainasiantuntijat auttavat sinua koulutustarpeidesi selvittämisessä ja neuvovat paikan päällä kaikissa hengityssuojainasioissa huomioiden yksilölliset tarpeesi.

   


Kuinka voimme auttaa

3M:llä on laaja valikoima työkaluja ja palveluja, jotka auttavat sinua hengityksensuojauksen valintaan ja käyttöön liittyvissä testausprosesseissa. Niiden avulla voit varmistaa, että suojaus on asianmukainen, ja työntekijät voivat keskittyä työntekoon.

OTA YHTEYTTÄ

Tutustu hengityssuojainvalikoimaamme