Maataloustyöntekijöiden turvallisuus

Maataloustyöntekijöiden turvallisuus

Maatalouden suojavarusteet ja henkilönsuojaimet

Maataloudessa työskentely voi olla vaarallista. Äänen tasot, pöly, kaasut sekä haitalliset nesteet, joiden kanssa työntekijät joutuvat päivittäin kosketuksiin, tekevät maataloudesta yhden onnettomuusherkimmistä ja tilastollisesti epäterveellisimmistä työllistymisaloista (UK HSE, 2013).

Onneksi 3M:n tiedemiehet ovat yli 40 vuoden ajan kehittäneet monenlaisia hengityksen-, kuulon-, pään-, silmien-, kasvojen- ja vartalonsuojaimia, jotka suojaamisen lisäksi ovat mukavia ja helppokäyttöisiä.


 • Hengityksensuojaus

  Hengityssairaudet, kuten astma, homepölykeuhko sekä sadon ruiskutuskemikaaleille altistumisen haitalliset vaikutukset, voidaan ehkäistä helposti oikeanlaisella hengityssuojauksella.

  3M on kehittänyt laajan valikoiman laadukkaita ja mukavia hengityssuojaimia, jotka antavat hyvän suojan kaasuilta, höyryiltä ja hiukkasilta. Valikoimassa on ratkaisuja kertakäyttöisistä uudelleenkäytettäviin ja moottoroiduista paineilmakäyttöisiin hengityksensuojaimiin.

  Näytä maatalouden hengityssuojaimet


 • Kuulonsuojaus

  Koville äänille altistumisen aiheuttamat kuulovauriot voivat olla vaikeita selvittää, ja niiden vaikutus riippuu muun muassa seuraavista tekijöistä:


  • Todellinen melutaso – mitä kovempi melutaso on, sitä suurempi on kuulovaurioiden riski
  • Altistuksen kesto, eli kuinka kauan henkilö on altistunut vaaralliselle melutasolle
  • Erilaiset sairaudet – onko henkilö esimerkiksi toistuvasti sairastanut korvatulehduksen

  Usein altistusta kovalle äänelle voi kestää kauan, ennen kuin merkkejä pysyvistä kuulovaurioista alkaa ilmetä, mutta joskus vaurioita voi syntyä voimakkaasta impulssiäänestä, kuten kovaäänisestä räjähdyksestä. Tämän vuoksi on tärkeää seurata ja suojata vaaralliselle melutasolle altistuvia henkilöitä, kuten maataloustyöntekijöitä.

  Näytä maatalouden kuulonsuojaustuotteet


 • Pään-, kasvojen- ja silmiensuojaus

  3M on kehittänyt valikoiman pään-, kasvojen- ja silmiensuojaimia, jotka suojaavat kaikenlaisissa maatalousympäristöissä. Kevyet kypärämme ovat ihanteellisia putoavilta esineiltä suojautumiseen raskaissa nostotöissä. Kasvosuojamme on suunniteltu suojaamaan muun muassa lentäviltä puulastuilta, ja laaja suojalasivalikoimamme ehkäisee pölyn ja roiskeiden aiheuttamaa ärsytystä.

  Näytä maatalouden pään- ja silmiensuojaimet


 • Suojavaatteet

  Koska maataloustyöntekijät joutuvat suoraan kosketuksiin mahdollisesti vaarallisten hiukkasten ja nesteiden kanssa, altistuksen vaikutus on tärkeää minimoida oikeanlaisella suojauksella. 3M:n laajasta suojahaalarien valikoimasta löytyy tarvittava suojaus.

  Näytä maatalouden suojavaatteet