3M ja Festool aloittavat yhteistyön, ja tarjoavat kokonaisvaltaisen ratkaisun automaalaamoille ja korikorjaamoille.

3M ja korkealuokkaisia hiomakoneita valmistava Festool ovat yhdistäneet voimansa tarjotakseen ensiluokkaisen ja kustannustehokkaan ratkaisun automaalaamoiden ja korikorjaamoiden pintakäsittely ja –viimeistelytarpeisiin.

Yritykset lanseeraavat tammikuussa 2017 Euroopassa ensimmäisen kokonaisvaltaisen ”Total Automotive Sanding System” -ratkaisun automaalaamoille ja korikorjaamoille. 

Vahvasti tieteen kehittämiseen perustuva teknologiayritys 3M tekee jatkuvaa tutkimusta automaalaamo- ja korikorjaamoalalla kehittääkseen kokonaisvaltaisia ratkaisuja, jotka nopeuttavat läpimenoaikoja ja tekevät työskentelystä kustannustehokkaampaa.

Uusi ratkaisu yhteistyössä Festoolin kanssa on sarjassaan kattavin järjestelmä, jonka yksi toimittaja pystyy tarjoamaan. Se kattaa kaikki tarpeet aina korikorjaamosta maalaamoon, aineenpoistosta maalipinnan valmisteluun ja viimeistelyyn. Kompakti ja helposti liikuteltava järjestelmä on muokattavissa tarpeiden mukaan, mikä tarkoittaa työkalujen etsimiseltä säästyvää aikaa, siistimpää työympäristöä, tehokkaampaa työskentelyä ja parempaa kannattavuutta.

Kuten kaikki 3M:n ja Festoolin tulevaisuudessa yhteistyössä kehittämät tuotteet, tämä uusi järjestelmä yhdistää 3M:n ensiluokkaiset hiomatuotteet sekä Festoolin korkealuokkaiset hiomakoneet ja pölynpoistojärjestelmät. Asiakkaat tulevat myös hyötymään Festoolin kaiken kattavasta SERVICE all inclusive –palvelumallista, sekä 3M:n maailmanlaajuisesta myynti- ja jakeluverkostosta. Tämä auttaa korikorjaamoita ja automaalaamoita huomattavasti parantamaan kustannustehokkuuttaan ja kannattavuuttaan.

Järjestelmä hyödyntää 3M:n edistyksellisiä hiomatuotteita, jotka kestävät pidempään ja hiovat tehokkaammin, mm. Cubitron™ II ja Trizact™ -hiomatuotteita sekä Perfect-it™ viimeistelytuotteita. Tuotteiden suorituskyky säilyy koko niiden käyttöiän ajan, joka alentaa materiaalikustannuksia.

Avainasemassa järjestelmän tehokkuuteen on lisäksi Festoolin integroitu pölynpoistojärjestelmä, joka vähentää merkittävästi hiontapölyn määrää ympäristössä. Hiontapöly saattaa pilata pinnan viimeistelyn, aiheuttaen kallista uusintatyötä.

  • “Järjestelmä auttaa asiakkaitamme luomaan tulevaisuuden
   automaalaamoita ja korikorjaamoita liikuteltavien työpisteiden,
   ympäristöturvallisuuden ja tehokkuuden avulla.”

Järjestelmä on suunniteltu käyttäjän hyvinvointi ja työskentelymukavuus mielessä.Tämä näkyy kaikessa aina järjestelmän tehokkuudesta integroituun pölynpoistojärjestelmään, sekä ergonomiseen, tukevasti käsiteltävään hiomakoneen muotoiluun.  

Werner Kaelin, 3M Euroopan business development manager, kertoo: “Aloittaessamme yhteistyön Festoolin kanssa, olimme 3M:llä varmoja siitä, että tulemme lanseeraamaan markkinoiden kattavimman järjestelmän automaalaamoille ja korikorjaamoille, joiden tulee saavuttaa korkealuokkaisia mutta kustannustehokkaita tuloksia joka kerta.  

“3M Total Automotive Sanding System –järjestelmä tarjoaa verrattoman suorituskyvyn, tehokkuuden, turvallisuuden, käyttäjäystävällisyyden ja luotettavuuden asiakkaillemme täysin huoletta. Järjestelmä yhdistää paitsi kahden yrityksen teknologisen osaamisen, myös 3M:n myynti- ja jakeluverkoston sekä Festoolin ainutlaatuisen SERVICE – palvelumallin.  

“Järjestelmä auttaa asiakkaitamme luomaan tulevaisuuden automaalaamoita ja korikorjaamoita liikuteltavien työpisteiden, ympäristöturvallisuuden ja tehokkuuden avulla.”

Hän lisää: “Total Automotive Sanding System –järjestelmä on vain alkua. 3M:n yhteistyö Festoolin kanssa mahdollistaa uusien tuotantoa ja tehokkuutta parantavien tuotteiden sekä ratkaisuiden kehittämisen automaalaamoille ja korikorjaamoille, joten olkaa kuulolla.”

3M julkaisi maailmanlaajuisen yhteistyön aloittamisen saksalaisen työkaluvalmistaja TTS Tooltechnic Systems AG & Co. KG kanssa, joka valmistaa Festool-merkkisiä tuotteita, Helmikuussa 2016. Yritykset aloittivat yhteistyön USA:ssa ja Kanadassa Heinäkuussa 2016. Euroopan lanseeraus seuraa positiivista vastaanottoa ja menestystä markkinoilla.

Tulevien vuosien aikana yritykset tulevat tekemään useita tuotteita automaalaamoille ja korikorjaamoille, kattaen hiomatuotteet sekä hiomakoneet maalipinnan valmisteluun ja viimeistelyyn.

Asiakaskeskeisyyttä tullaan lisäämään entisestään, ja koulutukseen sekä työympäristön turvallisuuteen tullaan kiinnittämään huomiota. Tämä varmistaa sen, että yritykset kykenevät tarjoamaan ratkaisuja myös tulevaisuuden haasteissa.
Dr Federica Gussoni, head of Business Unit Automotive Festool GmbH, sanoo: “Yhteistyömme 3M:n kanssa perustuu siihen, että olemme molemmat sitoutuneet työskentelemään vahvasti asiakasrajapinnassa, asiakkaan tiloissa.”

“Haluamme kehittää yhdessä tämänkaltaista työskentelymallia, joka hyödyttää asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme. Tällä tavoin voimme varmistaa sen, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kaiken kattavan ja räätälöitävän järjestelmän yhdeltä toimittajalta, joka vastaa automaalaamoiden ja korikorjaamoiden korkeita vaatimuksia.”

Hän lisää: “Uskomme, että kahden yrityksen muodostama synenergia hyödyttää asiakkaitamme.”

“Yhdysvalloissa ja Kanadassa olemme olleet näkyvästi markkinoilla Heinäkuusta 2016 alkaen. Yhteistyön positiivinen vastaanotto Pohjois-Amerikassa on selkeä todiste siitä, että asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme näkevät selkeää etua ja lisäarvoa toimintamallissamme.”

3M is a trademark of 3M Company.


 • About 3M

  3M applies science in collaborative ways to improve lives daily. With $30 billion in sales, its 90,000 employees connect with customers all around the world. To find out more about 3M’s creative solutions for the problems of our world, visit www.3M.com or follow them on Twitter @3M or @3MNewsroom.

 • About Festool

  Festool develops high-quality electrical and air tools for professional and discerning users. Festool is the systems provider in the automotive sector. As a manufacturer of high-quality tools, the company’s aim is also to support automotive paint shops and vehicle manufacturers in achieving the perfect finish. Festool provides custom-made electrical and air tools, mobile and stationary dust extractor systems and workplace facilities. www.festool.com


 • Ostopaikat