1. Suomi
 2. Koronavirus
Suomi
Autamme maailmaa reagoimaan COVID-19-virukseen

Autamme maailmaa reagoimaan COVID-19-virukseen

3M tarkastelee COVID-19-pandemiaa kaikista näkökulmista ja kaikkien asiaankuuluvien sidosryhmien suhteen

Tämän maailmanlaajuisen kriisin aikana työntekijöidemme ja kansalaisten turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää, terveydenhuollon työntekijät ja ensihoitajat mukaan lukien. Olemme kiitollisia työstä, jota työntekijämme tekevät tukeakseen julkista terveydenhuoltoa. Olemme ryhtyneet toimiin työntekijöidemme hyvinvoinnin suojelemiseksi, esimerkiksi tekemällä etätöitä mahdollisuuksien mukaan ja noudattamalla tiukennettuja turvallisuusmääräyksiä toimitiloissamme.

Tammikuusta lähtien 3M on kaksinkertaistanut maailmanlaajuisesti N95/FFP2-hengityssuojaimien tuotannon 1,1 miljardiin suojaimeen vuodessa, mukaan lukien Yhdysvallat, Aasia ja Eurooppa. 3M kaksinkertaistaa tuotantokapasiteettinsa 2 miljardiin vuodessa seuraavan 12 kuukauden aikana.

Tämän kriisin aikana 3M N95/FFP2-hengityssuojaimien kysyntä on kasvanut ennennäkemättömällä tavalla ja kysyntä ylittää tarjonnan lähitulevaisuudessakin. Samalla kun keskitymme laajentamaan tuotantoamme, teemme yhteistyötä hallitusten, viranomaisten ja muiden osapuolten kanssa priorisoidaksemme ja ohjataksemme suojaintarvikkeita kriittisimpiin tarpeisiin ja alueisiin. 3M työskentelee yhdessä myös muiden yritysten kanssa monien innovatiivisten ratkaisujen parissa, joilla suojellaan terveydenhuollon työntekijöitä ja ensihoitajia.

 • N95-hengityssuojaimien tuotannon lisääminen
  N95-hengityssuojaimien tuotannon lisääminen
  • Kaksinkertainen määrä: 3M on kaksinkertaistanut N95-hengityssuojaimien maailmanlaajuisen tuotannon pandemian alkutilanteeseen verrattuna.
  • 24/7: Tuotantolinjat ovat toiminnassa kaikkina vuorokauden aikoina ja viikonpäivinä.
  • Kaksi miljardia: 3M on ryhtynyt toimiin N95-hengityssuojaimien maailmanlaajuisen tuotantokapasiteetin nostamiseksi 2 miljardiin kappaleeseen vuoden kuluessa.
 • Tuotteet toimitetaan niille, jotka niitä eniten tarvitsevat
  Tuotteet toimitetaan niille, jotka niitä eniten tarvitsevat
  • Etulinjassa: Suomessa N95/FFP2-hengityssuojaimet ohjataan nyt ensisijaisesti koronaviruksen etulinjassa työskentelevien terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Tilanteen niin salliessa hengityssuojaimia voidaan toimittaa myös kriittisillä toimialoilla työskenteleville työntekijöille energiantuotantoon, elintarviketeollisuuteen ja lääkevalmistukseen.
  • Kriittiset tarpeet: 3M tekee yhteistyötä hallitusten, viranomaisten ja jälleenmyyjien ja muiden osapuolten kanssa priorisoidakseen ja ohjatakseen suojaintarvikkeita kriittisimpiin tarpeisiin ja julkiselle terveydenhuollolle.
  • Yhteistyössä: 3M pyrkii purkamaan kaupan esteitä yhdessä viranomaisten kanssa ja ohjaamaan hengityssuojaimien toimitusta alueille, joilla niille on eniten tarvetta.
 • Hintakiskonnan, petosten ja tuoteväärennösten torjunta
  Hintakiskonnan, petosten ja tuoteväärennösten torjunta
  • Samat hinnat: 3M ei ole muuttanut hengityssuojainten hintoja koronakriisin vuoksi.
  • Vastatoimet: 3M pyrkii yhdessä viranomaisten kanssa estämään ja saattamaan edesvastuuseen epärehelliset toimijat, jotka yrittävät hyötyä kriisistä – kaikkialla maailmassa.
  • Vilpillinen toiminta: Jos 3M:n asiakkaat havaitsevat tai epäilevät vilpillistä toimintaa, tapauksista voi ilmoittaa 3M:n verkkosivuilla (US,englanti).
 • Työntekijöiden terveyden turvaaminen ja liiketoiminnan jatkuvuuden varmistaminen
  Työntekijöiden terveyden turvaaminen ja liiketoiminnan jatkuvuuden varmistaminen
  • Tukitoimet: 3M on ottanut käyttöön työntekijöitä suojaavia toimia ja valvoo jatkuvasti työskentelyolosuhteita kaikkialla maailmassa. Samalla varmistetaan, että työntekijöillä on kaikki tarvittava tuki saatavana.
  • Toiminnan jatkuvuus: 3M on varmistanut liiketoiminnan jatkuvuuden poikkeusoloissa eri puolilla maailmaa muuttamalla työskentelytapoja, tekemällä yhteistyötä asiantuntijoiden ja viranomaisten kanssa niin paikallisella tasolla kuin maailmanlaajuisesti.
  • Avoin viestintä: 3M on sitoutunut palvelemaan asiakkaitaan ja ylläpitämään säännöllistä ja avointa kommunikaatiota muuttuvassa toimintaympäristössä.

Lue lisää tärkeimmistä 3M-tuotteista ja
löydä hyödyllistä lisämateriaalia

 • Oikeanlaisten hengityssuojainten valitseminen ja niiden asianmukainen käyttö auttavat vähentämään altistumista pisaratartunnalle. Katso teknisiä tiedotteita, ohjevideoita, sopivuuden testausmenetelmiä ja muuta materiaalia työntekijöidesi ja itsesi suojelemiseksi.