Tervetuloa Työntekijöiden valinnat -kampanjaan
 • Työntekijä suojahaalareissa

  3M käynnistää uuden kampanjan, joka tuo työntekijöiden äänen kuuluviin henkilönsuojaimien valinnassa.

  3M:n on käynnistänyt uuden kampanjan, jonka tarkoituksena on tuoda työntekijät mukaan tärkeään päätöksentekoprosessiin henkilönsuojaimia valittaessa. Alan McArthur, tekniikasta vastaava esimies tieteellisessä teknologiayrityksessä, selittää, miksi tämä on niin tärkeää työpaikan turvallisuuden kannalta.

  Parhaiden henkilönsuojaimien valitseminen työntekijöille ei ole helppo tehtävä varsinkaan, kun vaihtoehtoja on niin runsaasti.

  Jos tuotteen kuitenkin odotetaan suojaavan työntekijöitä asianmukaisesti, sen on oltava sopiva niin käyttäjälle, suoritettavaa tehtävää varten kuin käyttöympäristöönkin.

  Vaikka suojauksen taso on ensisijalla, myös käyttömukavuuden tulisi olla tärkeässä roolissa valintaprosessissa.

 • Jos työntekijä pitää henkilönsuojainta mukavana käyttää, hän todennäköisesti käyttää sitä. Jos suojain on epämukava, työntekijä voi helposti käyttää sitä väärin tai jättää kokonaan käyttämättä. Tämä heikentää suojausta tai poistaa sen vaikutuksen kokonaan ja asettaa työntekijän alttiiksi riskeille.

  Mukavuus on kuitenkin henkilökohtainen aisa, eikä oikean tasapainon löytäminen ole helppoa.

  Siksi 3M on käynnistänyt Työntekijöiden valinnat -kampanjan. 3M pitää kunnia-asiana, että henkilönsuojaimet ovat käyttäjän tarpeiden mukaisia, mukavia ja hyvin suunniteltuja.

  Osana kampanjaa haluamme korostaa työntekijöiden osuuden tärkeyttä henkilönsuojainten valinnassa sekä antaa neuvoja, miten työntekijät saadaan tähän parhaiten mukaan. Siitä on monia hyötyjä.

  Henkilönsuojaimia käyttävä metallia hiova työntekijä. Vuorovaikutus työntekijöiden kanssa henkilönsuojaimiin liittyvissä asioissa vahvistaa heidän uskoaan niiden käytön tärkeydestä. Kuin työturvallisuudesta vastaavat työntekijät kuuntelevat heidän näkemyksiään, he saavat tuntea mielipiteillään olevan vaikutusta. Tämä myös rohkaisee avoimeen keskusteluun työterveyteen ja työpaikan turvallisuuteen liittyvistä asioista.

  Tämä voi tuntua aikapulan kanssa tuskaileville työturvallisuudesta vastaaville taas yhdeltä työltä lisää loputtomaan listaan. Olemme kuitenkin varmoja, että jos työntekijät otetaan mukaan valintaprosessiin heti alussa, aikaa säästyy myöhemmin, sillä henkilönsuojainten käyttöönotossa on todennäköisesti vähemmän ongelmia.

 • Työntekijä suojahaalareissa sekä moottoroidun ja paineilmakäyttöisen hengityssuojaimen kanssa

  Tässä on suosikkivinkkejäni työntekijöiden osallistamiseen tehokkaasti:

  • Ensin on tunnistettava tiettyä tehtävää varten tarvittava suojauksen tyyppi ja taso. Kun tämä on varmistettu, voit alkaa selvittää erilaisia saatavilla olevia henkilönsuojaimia. Tässä vaiheessa kannattaa jo miettiä työntekijöiden osallistamista.
  • Kun haluat selvittää, ovatko suojaimet mukavia ja tehtävään sopivia, on parasta kysyä henkilöiltä, jotka niitä tulevat käyttämään. Hyödyntämällä kohderyhmiä ja pöytäkeskusteluja voit kysyä suoraan työntekijöiltä, mikä toimii ja mikä ei, ja seuloa valikoimasta parhaat tuotteet tutkittavaksi tarkemmin.
  • Kun valinnanvaraa on niin paljon, työntekijöille parhaiten sopivaa vaihtoehtoa voi tuskin valita vain tuoteluetteloa katsomalla. 3M:llä tämä asia tiedostetaan, ja siksi tarjoamme laajoja maksuttomia henkilönsuojaimien kokeilujaksoja. Näin työntekijät saavat hyvän mahdollisuuden kokeilla, sopiiko ratkaisu heille. Jotta saat oikeanlaisen palautteen, saat meiltä myös kyselylomakkeita, jotka auttavat oikeiden henkilönsuojaimien valitsemisessa työntekijöille.
 • Näillä neuvoilla saat työntekijät todennäköisemmin hyväksymään henkilönsuojaimet ja varmistat, että työntekijät saavat asianmukaisen suojauksen. 3M haluaa auttaa sinua varmistamaan, että työntekijät pääsevät joka päivä töiden jälkeen terveinä kotiin. Katso lisätietoja osoitteesta www.3M.co.uk/workerschoices ja lue lisää tavoista, joilla voimme auttaa sinua.