Video: 3M's sustainability value commitment

Kestävä kehitys sisältyy kaikkeen, mitä teemme

3M on sitoutunut kestävään kehitykseen ja jokaisen elämän parantamiseen.

 • 3M:llä on kunnianhimoinen ja pitkäaikainen strategia kestävän kehityksen edistämiseksi. Tarkoituksemme on käyttää määrätietoista, tieteellistä lähestymistapaa haasteisiin, joihin voimme vaikuttaa eniten. Nämä haasteet ovat kriittisiä maapallomme ja ihmiskunnan kestävyyden kannalta.


Strategiamme

Strategiassamme on kolme painopistealuetta, joihin voimme vaikuttaa eniten. Lue lisää, miten 3M edistyy näissä painopistealueissa kohti vuoden 2025 tavoitteita täältä.

 • 3M Kestävä kehitys: Tiede ja kiertotalous
  Tiede ja kiertotalous

  Suunnitteluratkaisut, jotka vähentävät materiaalien käyttöä, edistäen globaalia kiertotaloutta.

 • 3M Kestävä kehitys: Tiede ja ilmasto
  Tiede ja ilmasto

  Innovaatiot teollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi, maailmanlaajuisten ilmastoratkaisujen vauhdittamiseksi ja ympäristöjalanjälkemme parantamiseksi.

 • 3M Kestävä kehitys: Tiede ja yhteisö
  Tiede ja yhteisö

  Luomalla myönteisempi maailma tieteen avulla ja innostamalla ihmisiä liittymään mukaan.


Sitoumusten lisääminen

Yhtiönä, jonka juuret ovat tieteellisessä tutkimuksessa ja uskossa siihen, että jokaiseen ongelmaan löytyy ratkaisu, sovellamme teknologista asiantuntemustamme auttaaksemme ratkaisemaan joitakin maailman suurimmista haasteista: raaka-aineet, vesi, energia ja ilmasto, terveys ja turvallisuus sekä koulutus ja kehitys.

 • 3M Sustainability - improving lives: water spillway
  3M sitoutuu saavuttamaan hiilineutraaliuden, vähentämään vedenkäyttöä ja parantamaan veden laatua

  3M on ollut vuosikymmeniä yksi johtavista yrityksistä kestävän kehityksen ja ympäristönsuojelun edistämisessä. Vuodesta 2021 alkaen teemme lisätoimia hiilidioksidipäästöjen ja vedenkäytön vähentämiseksi ja veden laadun parantamiseksi. Investoimme miljardi dollaria hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, jotta meistä tulisi hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä, ja vähennämme vedenkäyttöämme 25% vuoteen 2030 mennessä (tavoitteena on vähentää 9,5 miljardia litraa vettä vuodessa). Uusimman suodatinteknologian avulla saamme palautettua entistä puhtaampaa vettä sen jälkeen, kun sitä on käytetty tuotantoimipaikoissamme.

 • 3M sisällyttää kestävän kehityksen jokaisessa uudessa tuotteessa
  3M sisällyttää kestävän kehityksen jokaisessa uudessa tuotteessa

  3M tuo markkinoille vuosittain noin 1000 uutta tuotetta ja noin kolmannes vuotuisesta myynnistä tulee alle viisi vuotta vanhoista tuotteista, joten sillä on suuri vaikutus kestävän tulevaisuuden innovaatioihin. Siksi vuodesta 2019 lähtien jokaisella myyntiin tulevalla uudella tuotteella on oltava Sustainability Value Commitment (SVC), jolla osoitetaan jatkuva kestävän kehityksen edistyminen. Tämän sitoumuksen edistymistä ja vaikutusta mitataan ja siitä raportoidaan vuotuisessa kestävän kehityksen raportissamme.

 • Siirtyminen 100-prosenttisesti uusiutuvaan sähköön
  3M-työntekijöiden 300 000 vapaaehtoistyötuntia elämän parantamiseksi

  Vuonna 2019 yhtiö laajensi 3M Impact- palveluohjelmaansa ja sitoutui tarjoamaan 300 000 tuntia osaamiseen perustuvaa vapaaehtoistyötä 3M:n työntekijöille, jotka siten auttavat yhteisöjen asukkaita ratkaisemaan niiden tärkeimpiä haasteita vuoteen 2025 mennessä. Hankkeita toteutetaan eri puolilla maailmaa, ja niissä keskitytään monenlaisiin asioihin, kuten STEM- koulutukseen, ilmastonmuutokseen, liikenneturvallisuuteen ja kestävään jätehuoltoon.