About Us

Tietoa yhtiöstä

Scotch®-tuotemerkki uskoo kekseliäisyyteen ja luovuuteen. Olemme olemassa, jotta ihmiset löytäisivät käytännön tekemisen taian. Jotta työn voi tehdä hyvin, tarvitaan kuitenkin oikeat työkalut. Ensimmäisen läpinäkyvän teipin keksimisestä asti vuonna 1930 Scotch®-tuotemerkin ja 3M:n valikoimiin on kuulunut yli 400 erilaista teippiä ja lukuisia muita tuotteita teippiannostelijoista ja liimapuikosta aina sprayliimoihin. Kaikkiin projekteihin on olemassa siihen parhaiten sopiva työkalu. Haluamme auttaa sinua löytämään sen.

Brand Purpose

Uskomme kekseliäisyyteen

 • Kekseliäisyydessä on kyse soveltamisesta ja käytettävissä olevien tarvikkeiden nerokkaasta hyödyntämisestä. Tarkoitus ei ole käyttää mahdollisimman vähän tarvikkeita, vaan käyttää niitä mahdollisimman järkevästi. Tämä tarkoittaa oikeiden työkalujen löytämistä ja niiden käytön kokeilemista.

 • Kekseliäisyys on Scotch®-tuotemerkin ydinarvo. Ymmärrämme, että ongelmanratkaisu on tärkeintä luovaa toimintaa. Se on periaate, joka on ohjannut pitkää keksintöjen historiaamme ja joka innostaa meitä uusien innovaatioiden kehittämisessä.


Historialliset virstanpylväät

 • Scotch® Expressions -teippi

  Tänään: Scotch®-tuotemerkin Expressions-teipistä on saatavilla yli 100 väriä ja kuviota. Valikoimaan kuuluu liitutauluteippi ja kuivapyyhintäteippi, joiden ansiosta voit kirjoittaa, pyyhkiä ja kirjoittaa uudelleen tekstiä liidulla tai taulukynällä mihin tahansa pintaan ilman suihkeiden ja erityisten pohjamaalien aiheuttamaa sotkua.

  2013: Scotch®-tuotemerkin suunnittelijat myös uudistivat ikonisen "etanamallisen" annostelijan ensimmäistä kertaa 60 vuoteen. Uudella annostelijalla on modernisoitu, hienostunut muoto, joka mukautuu käteen ja parantaa mukavuutta ja käytettävyyttä.

  1997: Scotch®-ponnahdusteippiannostelija tuotiin markkinoille. Valmiiksi leikatut, kahden tuuman pituiset teipinpalaset ponnahtavat annostelijasta, jota voi käyttää ranteessa tai kädessä. Keksintö nopeuttaa ja helpottaa lahjojen paketointia, askartelua ja kouluprojektien tekoa.

 • Scotch® Magic™ -teippi

  1961: 3M keksii Scotch® Magic™ -teipin. Innovatiivinen mattapintainen teippi on käytännössä näkymätöntä vaalealla paperilla ja kirjekuorissa. Toisin kuin kiiltäviin teippeihin, siihen voi kirjoittaa muste-, lyijy- tai korostuskynällä. Suunnilleen samoihin aikoihin Scotch®-sellofaaniteippi nimetään uudelleen Crystal-teipiksi.

  1941 - 1945: Toisen maailmansodan aikana melkein kaikki teipin tuotanto suunnataan sotatoimiin. 3M kehittää ja valmistaa yli 100 erityyppistä teippiä auttaakseen ratkaisemaan sotaan liittyviä tuotanto-ongelmia, kuten tiivistys, osien tunnistus, materiaalien säilytys, suojaus ja eristys. Kaksipuolinen Scotch®-teippi, jonka molemmilla puolilla on liimaa, liittyy läpinäkyvien teippien tuoteperheeseen.

 • Scotch®-sellofaaniteippi

  1939: Scotch®-tuotemerkki toivottaa tervetulleeksi "etanan" – ikonisen, kädessä pidettävän teippiannostelijan. Ensimmäinen versio on valmistettu stanssatusta metallilevystä. Muovattu muovimalli kehitetään vuotta myöhemmin.

  1932: Scotch®-tuotemerkki esittelee ensimmäisen kestävän, pöydällä pidettävän teippiannostelijan. Se on valmistettu valuraudasta ja painaa 3 kiloa.

  1930: Richard Drew, 3M:n nuori insinööri, keksii Scotch®-selluloosateipin. Selluloosateippi, jota alettiin myöhemmin kutsua sellofaaniteipiksi, on kaunis, kosteudenkestävä apuväline ruokatavara- ja leipomotuotteiden pakkausten sulkemiseen. Teippi auttaa ihmisiä pärjäämään suuren lamakauden aikana – sillä voi tehdä kodin esineiden pieniä korjaustöitä.


Tiesitkö
Vuonna 1930 nuori, 3M:n insinööriksi ryhtynyt banjon soittaja nimeltään Richard Drew keksi ensimmäisen läpinäkyvän teipin. Sen tarkoitus oli toimia kosteudenkestävänä tiivisteenä muotiin tulossa oleville sellofaaniruokapakkauksille.

Scotch®-teipin ainutlaatuisia käyttötapoja

Scotch®-tuotemerkin teipin ainutlaatuisia käyttötapoja

 • Vuonna 1925 Richard Drew keksi maalarinteipin auttaakseen auton rungon maalaajia maalaamaan yksityiskohtia vanhaa maalipintaa vahingoittamatta. Ei kestänyt kauan, kun ihmiset keksivät uudelle teipille muita mielikuvituksellisia käyttökohteita. Tämä luovuus ei ole lopahtanut hetkeksikään sen jälkeen, ja Scotch®-tuotemerkin teipeillä tuntuu olevan loputtomia käyttötapoja. Tässä on vain joitain luovista käyttötavoista.

 • Läpinäkyvä Scotch®-teippi on toiminut ruostumista estävänä suojana Goodyearin ilmalaivassa, suojannut kyyhkyn- ja kalkkunan pehmeiden munienkuorien halkeamia munantuotannossa ja korjannut lentokoneen suuntaperäsimiä. Vuoden 1946 Taylorcraft-lentokoneesta tuli toimintakelvoton, kun lehmät söivät lentokoneen suuntaperäsinosion hartsilla päällystetyn kankaan. Lentokoneen omistaja teippasi jäljelle jääneen kankaan reiän päälle, jolloin lentokoneella pystyi taas lentämään.