1. Post-it® brändi – Tuotteet, ideat, Ohjelmat
 2. Ideas
 3. Post-it®-tuotemerkki – Olennaiset vinkit kokeneimmille mestarisuunnittelijoille
Post-it®-tuotemerkin taitava taikuri

Olennaiset vinkit kokeneimmille mestarisuunnittelijoille

 • Viimeinen silaus ammattitaidollesi ja kyvyillesi


 • Oletko taitava taikuri? Siinä tapauksessa olet todennäköisesti nyt jo hyvä tasapainottamaan kunnianhimoisia pitkän aikavälin tavoitteita päivittäisten työtehtävien suorittamisen ohessa. Hoidat kaiken erittäin tehokkaasti – osaat priorisoida, organisoida ja tehdä yhteistyötä paremmin kuin kukaan muu. Silti viisainkin mestareista tietää, että täydellisyys on aina saavuttamattomissa.

  Meillä onkin sinulle joitakin mahtavia vinkkejä, jotka hyödyttävät tuottavintakin ammattilaista. Annamme sinulle myös joitain uusia näkemyksiä, joiden avulla voit pitää organisaatiokykysi tarkasti kuosissa.

 • Neljännestaktiikka

  Jaa tehtäväsi neljään osioon, niin saat tärkeimpiin prioriteetteihisi täysin uuden näkökulman.

  Jos olet kiireinen listanteon ammattilainen, neljännestaktiikka auttaa sinua pitämään ohjakset käsissäsi ja tarjoaa tehokkaan yleisnäkymän tehtäviisi. Jaa tehtäväsi neljään yhtä suureen osaan – kokeile vaikka suuria Post-it® Super Sticky -viestilappuja, joissa on riittävästi tilaa ja jotka voit liimata mihin tahansa saadaksesi paremman lähestymiskulman asioihin. Nimeä neljänneksesi miten haluat, mutta pidä huolta, että niitä on vain neljä! Voit päätellä mitä niiden pitäisi olla keräämällä viimeisten viikkojen to do -listat, kalenteritapaamiset ja muut asiat, joita olet kirjannut ylös viime aikoina.

  Kun näet tämän suuremman näkökulman edessäsi, voit ryhmitellä tehtäväsi – sekä pienet että isot – neljään selkeimpään kategoriaan. Tekniikan avulla on helpompi suunnitella ja tasapainottaa päivittäisiä ja viikoittaisia tehtäviäsi ja vastuitasi, ja Post-it®-tuotteet auttavat sinua pitämään tavoitteesi selkeästi näkyvillä. Neljännestaktiikan avulla saat asioita tehdyksi ja luot samalla oman ainutlaatuisen järjestelmäsi.

 • Aikajanataulukko

  Aikajanataulukon avulla näet esivaatimukset ja määräajat yhdellä vilkaisulla.

  Aikajanat ovat tehokas tapa seurata erillisiä vaiheita sisältäviä tehtäviä, jotka voidaan aloittaa vasta edellisen vaiheen valmistuttua. Post-it®-luentotaululehtiöt toimivat hyvin tähän tarkoitukseen. Piirrä kalenteriruudukko ja kirjoita siihen tärkeiden päivämäärien kohdalle olennaiset vaiheet. Kirjoita sitten erillisille Post-it® Super Sticky -viestilapuille, 100 mm x 100 mm. kaikki tehtävät, jotka vaaditaan olennaisten vaiheiden saavuttamiseen. Laita tehtävälaput tärkeysjärjestyksessä kalenterin päivien kohdalle. Koska lappuja voi helposti poistaa ja käyttää uudelleen, tehtäviä voi siirtää tarpeen mukaan tai poistaa, kun ne ovat valmiita. Ratkaisu toimii helppona visuaalisena tapana nähdä projektin tilanne ja mahdollistaa helpot ajantasaiset päivitykset. Projektit sujuvat entistä tehokkaammin etkä koskaan unohda välivaiheita.

 • Hajota ja hallitse

  Kirjoita kaksi listaa vierekkäisille lapuille: yksi sovituille tapaamisille ja kokouksille ja toinen kaikille tavoitteille, jotka haluat saavuttaa niiden aikana.

  Kokeneimmallekin listantekijälle tärkeiden tehtävien priorisoiminen voi joskus olla hankalaa. Käytä eri värisiä Post-it® Super Sticky -viestilappuja, 102 mm x 152 mm, ja jaa listasi kahteen osaan. Kirjoita vasemmanpuoleiselle lapulle lista tehtävistäsi aikajärjestyksessä – esimerkiksi kokoukset, konferenssipuhelut ja tapaamiset. Kirjoita sitten oikeanpuoleiselle lapulle lista siitä, mitä haluat saada aikaan niiden aikana: esimerkiksi suunnitelman luominen tai keskusteleminen tietystä ongelmasta. Kun olet kirjoittanut listasi aikajärjestykseen, voit lisätä siihen tärkeysjärjestyksessä muita tehtäviä, jotka kyseisenä päivänä on tehtävä. Sitten voit hiljaisempina hetkinä merkitä tehdyt tehtävät listaasi ja tarkistaa, mitkä tehtävät voit tehdä tapaamisten välissä ja mitkä vaativat uudelleenjärjestelyä. Jos käytät paperikalenteria, siirrä tehtävät Post-it®-viestilapuille, 38 mm x 51 mm ja liimaa ne sen päivän kohdalle, jolloin ne on tehtävä. Voit näin helposti siirtää niitä päivästä toiseen, jos jokin muuttuu.

  Tehokkuuden ja tuottavuuden ylläpitäminen on kuin taideteos – joskus asiat vaativat tuoretta lähestymistapaa. Nyt kun sinulla on käytössäsi muutamia uusia työkaluja ammattimaisen organisointikykysi apuna, pystyt hoitamaan lähes mitkä tahansa päivän aikana ilmenevät haasteet helposti.

  Lähteet:
  https://www.fastcompany.com/3057847/how-to-be-a-success-at-everything/this-googler-explains-how-to-design-your-time-rather-than-
  http://mashable.com/2015/06/23/daily-schedule-working/#hSmBIIHxcOqW
  http://www.fastcompany.com/3026738/work-smart/5-ways-to-make-your-to-do-lists-more-effectiveKAIPAATKO VINKKEJÄ & IDEOITA?

Haluan vastaanottaa Post-it®-brändin uutisia ja muuta hyödyllistä tietoa.


null
SEURAA POST-IT® BRANDIA:
3M, Post-it® ja Canary Yellow™ -keltainen ovat 3M:n tavaramerkkejä.
Vaihda aluetta
Suomi - suomi