1. Post-it® brändi – Tuotteet, ideat, Ohjelmat
 2. Ideas
 3. Teaching kids to save money: Making a budget chart with Post-it® Notes
Opeta lapsille säästämisen arvo

Post-it® Brand – Opeta lapsille säästämisen arvo

Opettamalla lapsille rahan arvon voit osaltasi valmistaa heitä tulemaan maailmassa toimeen omillaan. Yksi tärkeimpiä asioita, joita pienet lapset voivat oppia, on se, että isoja hankintoja varten pitää säästää. Helppo tapa havainnollistaa säästämisen periaatetta on laatia kaavio, josta lapsi voi seurata säästötavoitteensa toteutumista.


 • Toimi näin:

  Toimi näin

   

  Pyydä lasta valitsemaan ensin tavoite, jota varten hän säästää. Se voi olla uusi lelu, peli tai jokin muu asia, jonka lapsi haluaa, mutta johon hänen viikkorahansa ei sellaisenaan riitä. On paras valita jotain sellaista, johon tarvittavan summan säästäminen vie useamman kuukauden. Näin lapsi näkee, että sinnikkyys palkitaan.

   

  Kun lapsi on valinnut tavoitteensa, pyydä häntä kirjoittamaan tai piirtämään se ison kartongin tai voimapaperin palan toiseen reunaan.

 • Kirjoita säästötavoitteen euromäärä tavoitteen nimen tai kuvan alle. Jaa loppuosa paperista tai kartongista osiin ja nimeä ne asianmukaisesti. (Esimerkiksi 60 euroa maksaviin kuulokkeisiin tarvitaan kuusi kymmenen euron osiota.) Piirrä kuhunkin osioon sen euromäärää vastaava määrä ruutuja. (Kuuloke-esimerkissä kuhunkin osioon tulee kymmenen ruutua.)

  Kirjoita säästötavoitteen hinta tavoitteen nimen tai kuvan alle

 • Kiinnitä kartonki tai paperi seinään lapsen ulottuville ja aseta sen viereen purkki tai säästölipas ja 2 x 2 -kokoisia Post-it® Super Sticky viestilappuja.

  Ripusta kartonki

 • Aina kun lapsi laittaa rahaa purkkiin tai säästölippaaseen, hän saa liimata yhden 2 x 2 -kokoisen Post-it® viestilapun seuraavaan kaavion tyhjään ruutuun. Kun kaavion kaikki ruudut ovat täynnä, voitte juhlia lapsesi tavoitteen toteutumista lähtemällä ostoksille yhdessä. Kaavion täyttyminen myös osoittaa lapselle yksinkertaisella tavalla, miten kauan hänellä kesti säästää tavoitteeseen tarvittava rahasumma ja rohkaisee pohtimaan, oli tavoite odotuksen arvoinen.

  Kaavion täyttyminen myös osoittaa lapselle yksinkertaisella tavalla, miten kauan tarvittavan rahasumman säästäminen kesti

 • Kaavion käyttö havainnollistaa lapselle pitkäaikaisen säästämisen arvoa ja opettaa kärsivällisyyttä ja rahan arvoa.KAIPAATKO VINKKEJÄ & IDEOITA?

Haluan vastaanottaa Post-it®-brändin uutisia ja muuta hyödyllistä tietoa.


null
SEURAA POST-IT® BRANDIA:
3M, Post-it® ja Canary Yellow™ -keltainen ovat 3M:n tavaramerkkejä.
Vaihda aluetta
Suomi - suomi