1. Post-it® brändi – Tuotteet, ideat, Ohjelmat
 2. Ideas
 3. Organisointitaitojen opettaminen lapsille: mukavat asiat ensin
Organisointitaitojen opettaminen lapsille: mukavat asiat ensin

Organisointitaitojen opettaminen lapsille: mukavat asiat ensin

Opeta lapsille organisoinnin perustaitoja antamalla heidän harjoitella niitä vapaa-ajan toiminnassaan.


 • Organisointitaidoista on lapsille paljon hyötyä. Koulussa oppilaiden on erittäin tärkeää osata organisoida asioita, jotta he pysyvät perillä kotitehtävistä, projekteista ja opetusaikatauluista. Organisointi voi kuitenkin tuntua monista lapsista taas uudelta tehtävältä. Lapsille kannattaakin opettaa organisointitaitoja antamalla heidän harjoitella niitä ensin harrastuksissaan ja vapaa-ajan toiminnassaan. Kun lapset organisoivat omia kiinnostuksen kohteitaan, he sisäistävät hyviä tapoja, joista on heille hyötyä myöhemmin koulussa, töissä ja elämässä yleensä.

   

  Lasten vapaa-ajan toiminnan, kuten liikunnan, taideaineiden ja tekniikan, organisoinnissa on yleensä huomioitava kolme eri näkökohtaa: aikataulutus, harrastusvälineet ja harjoittelu. Seuraavaksi kerrotaan, miten voit opettaa niihin liittyvää organisointia.

   

 • Aikataulutus

  Lasten pääseminen ajoissa oikeaan paikkaan on yleensä vanhempien vastuulla, mutta lapsille voi kuitenkin jakaa osan tästä vastuusta. Monet lapset voivat iästään riippuen osallistua aikataulun laatimiseen esimerkiksi merkitsemällä seuraavan harjoitustunnin tai treenit perheen kalenteriin Post-it® Super Sticky ‑viestilapulla, tai jopa pitämällä huolta omista aikatauluistaan, jolloin he vain ilmoittavat vanhemmille tarvitessaan kyytiä harrastuksiin.

  aikataulutus

 • Harrastusvälineet

  Lapset tarvitsevat harrastuksissaan lähes aina jotain välineitä tai tarvikkeita, kuten urheiluvarusteita (joskus hurjia määriä), taidetarvikkeita, nuotteja, asuja tai univormuja. Kun lapsille annetaan vastuuta omista varusteistaan jo varhaisessa iässä, he oppivat organisoinnin merkityksen. Pieniltä lapsilta voidaan kysyä, mitä harjoituksissa tarvitaan, ja heille voidaan laatia tarkistuslista viivoitetulle Post-it®-viestilapulle Lapsi voi tehdä merkintöjä tarkistuslistaan sitä mukaa, kun hän saa tavaroitaan pakattua. Isommat lapset voivat jopa pestä omat pyykkinsä, pakata omat tavaransa ja mennä valmiiksi autolle oikeaan aikaan.

  harrastusvälineet

 • Harjoittelu

  Monet vapaa-ajan harrastukset edellyttävät paljon itsenäistä harjoittelua, opiskelua ja ulkoa opettelua. Lasten kannattaa aloittaa suurten tietomäärien hallinnan opettelu merkitsemällä tehtävien tai osioiden tärkeysjärjestys värikoodeilla. Tämä saattaa kuulostaa hankalalta, mutta se käy ihan helposti: lapset lisäävät tärkeimpiin muistettaviin kohtiin (esimerkiksi musiikkikappaleeseen, pelitaktiikkakirjaan tai käsikirjoitukseen) Post-it®-teippimerkin, joka on heidän lempiväriään. Vanhemmat lapset voivat käyttää värikoodausta monitasoisemmin ja merkitä toisen ja kolmannen tason tärkeysjärjestyksiä. He voivat myös jakaa monimutkaisia aiheita osiin, jolloin heidän on helpompi tunnistaa asiat, joihin heidän pitää keskittyä.

  harjoittelu

 • Näiden helppojen keinojen ansiosta lasten oppimat organisointitaidot muuttuvat rutiineiksi ennen kuin he edes saavat muodollista ohjausta hahmottelua, arkistointia tai kalenterin käyttöä varten. Kun heidän on myöhemmin pidettävä järjestyksessä todella tärkeitä asioita, organisointitaidot voivat auttaa heitä kantamaan niistä vastuun ja varmistamaan, että kaikki tulee tehtyä.KAIPAATKO VINKKEJÄ & IDEOITA?

Haluan vastaanottaa Post-it®-brändin uutisia ja muuta hyödyllistä tietoa.


null
SEURAA POST-IT® BRANDIA:
3M, Post-it® ja Canary Yellow™ -keltainen ovat 3M:n tavaramerkkejä.
Vaihda aluetta
Suomi - suomi