1. Post-it® brändi – Tuotteet, ideat, Ohjelmat
 2. Ideas
 3. Post-it®-tuotemerkki – Yksinkertaiset alkuvaiheet huomiokykyisille
Post-it®-tuotemerkin Huomiokykyinen kapinallinen -arkkityyppi

Yksinkertaisia aloituskohteita huomiokykyiselle kapinalliselle

Aloittaminen saattaa olla vaikein osuus – käytä näytä vinkkejä apunasi listanteon aloittamisessa.


Olet vapaasti liikkuva, joustava ja itsenäinen! Kuljet vastavirtaan ja luot omat polkusi. Siksi to do -listasi ovat myös jatkuvasti liikkeellä – ne kulkevat tuulen mukana, kirjoitetaan rantahiekkaan tai pyörivät miten sattuvat mielesi perukoilla. Kapinallinen luonteesi saa sinut vetäytymään laumoista ja kokeilemaan abstraktejakin tapoja tehdä tehtäväsi. Meillä on tarjolla joitain mahtavia vinkkejä, jotka sopivat personallisuuteesi ja käyttävät hyväksi sen ainutlaatuista voimaa. Pääset kokonaisvaltaiseen alkuun parempien listojen tiellä.

 • Visuaaliset merkit

  Sovita organisointityylisi persoonallisuuteesi, niin järjestelmäsi toimii omalla kohdallasi.

  Oletko visuaalinen ihminen? Tai näetkö mieluummin asiat kuin luet niistä? Sen sijaan, että käyttäisit jonkun muun järjestelmää, käytä hyväksesi omaa näkemystäsi ja lisää elämääsi järjestelmällisyyttä. Kun tunnet itsesi ja käytät vahvuuksiasi hyödyksesi, menestyt entistä todennäköisemmin kaikessa, mitä teet. Jos siis olet visuaalinen ihminen, pidä Post-it® Super Sticky -viestilappuja, 101 mm x 101 mm lähettyvilläsi – niissä ei ole viivoja, joten ne sopivat erinomaisesti piirroksille, jotka pitävät inspiraatiotasi yllä. Koska voit liimata niitä mihin tahansa ja miten monta kertaa tahansa, voit käyttää niitä luomaan visuaalisen kartan ajatuksistasi ja muuttaa sitä tarvittaessa.

 • Ulos aivoistasi

  Siirrä asiat päästäsi paperille! Pään tyhjentäminen paperille auttaa keskittymään olennaiseen.

  Jos tehtäväsi pyörivät kuin karusellissa pääsi sisällä etkä tiedä mitä tekisit ensimmäisenä, koeta yksinkertaisesti siirtää ne aivoistasi paperille. Varaa viisi minuuttia – ja vain viisi minuuttia – ja käytä Post-it® Super Sticky -viestilappuja, 76 mm x 76 mm, kirjoittaaksesi ylös erillisille lapuille kaikki asiat, jotka sinun on tehtävä seuraavan viikon aikana. Kirjoita muistiin kaikki, mikä vie tilaa aivoissasi, oli kyse sitten henkilökohtaisista asioista tai työasioista. Siirrä se kaikki sitten syrjään: liimaa laput kaapinoveen, kierrätä ne tai mitä tahansa haluatkin. Se ei ole to do -listasi, se on vain tapa kerätä tiedot talteen, jotta voit keskittyä olennaiseen. Kun olet siivonnut asiat mielestäsi, voit unohtaa huolenaiheesi ja palata tärkeiden asioiden pariin.

 • Häiritseekö jokin asia sinua? Kirjoita se muistiin!

  Jos jokin häiritsevä tehtävä alkaa viedä kaiken aivokapasiteettisi, poista se aivoistasi.

  Joskus pieni tehtävä, joka ei oikeastaan ole edes kovin tärkeä, saattaa häiritä suhteettoman paljon. Olipa kyse sitten asiasta, jonka hoitamista siirrät aina vain myöhemmäksi, tai tehtävästä, jonka parasta suoritustapaa mietit edelleen, ne saattavat viedä huomattavia määriä energiaa ja ahdistaa sinua niin paljon, että tuottavuutesi kärsii. Kun niin käy, on aika tehdä kyseisestä tehtävästä ensisijainen tehtäväsi, vaikka se ei tuntuisikaan tärkeältä. Sinun on saatava se pois alta, jotta voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen – ja todennäköisesti sen tekeminen vie vähemmän energiaa kuin siitä murehtiminen. Pidä huolta siitä, että se on to do -listasi ensimmäisenä Post-it® Super Sticky -viestilapuilla, 102 mm x 152 mm, tai kirjoita se suoraan Post-it® Super Sticky -viestilapulle, 101 mm x 101 mm, ja liimaa selkeästi näkyviin. Silloin et voi jättää sitä huomiotta. Kun kaikki on tehty, et uskokaan miten paljon energiaa olet säästänyt ja miten paljon paremmalta olosi tuntuu!

  Joskus tarvitsemme uuden perspektiivin organisoimiseen ja asioiden tärkeysjärjestykseen asettamiseen. Luota näihin vinkkeihin, niin tärkeät työasiat ja henkilökohtaiset projektisi pysyvät liikkeellä ja muistissa.

  Lähteet:
  http://www.cnn.com/2010/LIVING/07/09/rs.organizing.for.your.personality/
  http://www.fastcompany.com/3040420/why-our-brains-love-lists-and-how-to-make-better-ones
  http://www.forbes.com/sites/vanessaloder/2014/06/02/five-best-to-do-list-tips/#2c17ecff51b5KAIPAATKO VINKKEJÄ & IDEOITA?

Haluan vastaanottaa Post-it®-brändin uutisia ja muuta hyödyllistä tietoa.


null
SEURAA POST-IT® BRANDIA:
3M, Post-it® ja Canary Yellow™ -keltainen ovat 3M:n tavaramerkkejä.
Vaihda aluetta
Suomi - suomi