1. Suomi
 2. Post-it® brändi – Tuotteet, ideat, Ohjelmat
 3. Ideas
 4. Simple budget tips: How to keep your money on track with Post-it® Notes
Helppoja budjettivinkkejä: Näin seuraat rahankäyttöäsi Post-it®-viestilappujen avulla

Helppoja budjettivinkkejä Post-it®-viestilappujen avulla

Budjetin laatiminen on yksi niistä asioista, jotka pitäisi tehdä, mutta joita ei ikinä vaan saa aikaiseksi. Siihen tuntuu liittyvän vaikeita laskentataulukoita tai sovelluksia, ja homma tuntuu paisuvan ja karkaavan käsistä. Mutta jos ihan oikeasti haluat onnistua, yksinkertaistaminen auttaa. Jos suunnitelma on liian monimutkainen, siitä luopuu helposti – tai sitä ei edes yritä toteuttaa. Näiden pikavinkkien avulla pääset vaivattomasti alkuun budjetin tekemisessä. Saat nopeasti paremman käsityksen siitä, mihin rahasi kuluvat.


 • Seuraa rahankäyttöäsi

  Aloita siitä, että merkitset muistiin kaikki tekemäsi ostokset saman tien. Kun tiedostat, paljonko rahaa käytät, alat todennäköisesti käyttää sitä vähemmän. Kun pidät kirjaa kulutuksestasi, sinun on myös helpompi asettaa realistisia tavoitteita rahankäytölle. Pidä Post-it® Super Sticky -viestilappupinkkaa käsilaukussa tai taskussa, ja kirjoita kaikki ostoksesi muistiin. Päivän päätteeksi voit liimata viestilaput muistikirjaan tai ottaa niistä valokuvan puhelimella ja seurata rahankäyttöäsi pidemmällä aikavälillä.

  Seuraa rahankäyttöäsi

 • Aseta itsellesi tavoitteita

  Kun olet seurannut rahankäyttöäsi suunnilleen kuukauden verran, voit alkaa miettiä, missä voisit säästää muutaman euron. Voisit esimerkiksi syödä ulkona harvemmin, lopettaa kevytlimsan ostamisen tai irtisanoa maksullisia televisiokanavia. Mitä sitten päätätkin, muista asettaa seuraavalle kuukaudelle säästötavoite. Kirjoita tavoitteesi Post-it® Super Sticky -viestilapulle ja liimaa se budjettimuistikirjaasi, tietokoneesi näyttöön tai kalenteriisi, jotta et unohda sitä.

  Aseta itsellesi tavoitteita

   

 • Löydä motivaatio

  Säästötavoitteille on oltava syy: haluat maksaa lainaa pois, säästää asunnon käsirahan tai lähteä kaikkien aikojen lomamatkalle. Mikä tavoitteesi sitten onkin, kirjoita se muistiin (tai piirrä siitä kuva) Post-it® Super Sticky -viestilapulle ja kiinnitä lappu sellaiseen paikkaan, missä se muistuttaa sinua rahan säästämisestä, kuten lompakkoosi tai käsilaukkuusi, auton kojelautaan tai työpöydällesi.

  Löydä motivaatio

 • Palkitse itsesi (tuhlaamatta)

  Kun olet saavuttanut yhden kuukauden säästötavoitteistasi, palkitse itsesi. Valitse kuukauden alussa itsellesi jokin edullinen palkinto ja juhli onnistumistasi. Palkinto voi olla vaikka lempijäätelöäsi, elokuva tai pullo viiniä – valitse jotain sellaista, mistä nautit, mutta joka ei haittaa säästötavoitteidesi toteutumista. Liimaa kalenteriisi kuukauden viimeisen päivän kohdalle Post-it® Super Sticky -viestilappu, johon olet kirjoittanut palkintosi. Näin muistat, mitä olet luvannut itsellesi.

  Palkitse itsesi (tuhlaamatta)

 • Yksinkertaiset muistutukset ja palkinnot ovat hyvä keino päästä alkuun rahankäytön hallinnassa. Älä emmi aloittaa pienestä. Ensimmäinenkin askel on askel oikeaan suuntaan.KAIPAATKO VINKKEJÄ & IDEOITA?

Haluan vastaanottaa Post-it®-brändin uutisia ja muuta hyödyllistä tietoa.