Aikataulutus

Projektien aikataulutus Post-it® Brandin tuotteilla

Tuo edistyminen kaikkien näkyvilleProsessin visualisointi on tehokas tapa pitää projekti käynnissä, etenkin silloin, kun kyseessä on useiden ihmisten tai osastojen yhteinen projekti.

Aikataulumalli antaa osanottajille helpon tavan hahmottaa nopeasti, missä vaiheessa projekti on, mitkä sen nykyiset vaatimukset ovat ja mitä on vuorossa seuraavaksi. Projektin koosta riippuen saatat tarvita isonkin alustan, kuten Post-it®-luentotaululehtiön, jotta saat kaiken olennaisen mahtumaan.

 • 1

  Aloita määrittämällä, mitkä tehtävät on tehtävä milläkin aikataululla. Kun tiedät olennaisen, voit suunnitella tehtävät ja aktiviteetit, joita lopputulokseen pääsemiseen vaaditaan.

  Tunnista toimitettavat asiat

 • 2

  Määritä, miten paljon yksityiskohtia projektin suunnittelu tai hallinta vaatii. Jätä pois kaikki, mikä ei ole välttämätöntä. Pidä yksityiskohtaisuuden taso samana läpi koko aikataulun. Tämä pitää projektin helposti hahmotettavana, ja suunnitelmaa on helppo päivittää ja ylläpitää.

 • 3

  Arvioi projektin edistymistä säännöllisesti ja päivitä aikataulua sen mukaan. Aikataulun läpinäkyvyys ehkäisee epämiellyttäviä yllätyksiä ja takaa, että kaikki pysyvät ajan tasalla.

 • 4

  Varaudu odottamattomaan. Kaikilla on kokemusta projektien äkkinäisistä muutoksista tai keskeytymisistä. Aikatauluun kannattaakin jättää reilusti tilaa tarvittavia muutoksia varten, jolloin sitä ei tarvitse uusia kokonaan, kun kakki ei sujukaan suunnitellusti.

  Varaudu odottamattomaan

 • 5

  Kun projekti on valmistunut, arvioi suunnitelma ja pyri selvittämään, mistä oli hyötyä, mitä olisi voinut suunnitella tarkemmin ja mitä jäi puuttumaan. Näin onnistut seuraavalla kerralla vieläkin tehokkaammin!

  Arviointi projektin valmistuttuaKAIPAATKO VINKKEJÄ & IDEOITA?

Haluan vastaanottaa Post-it®-brändin uutisia ja muuta hyödyllistä tietoa.


null
SEURAA POST-IT® BRANDIA:
3M, Post-it® ja Canary Yellow™ -keltainen ovat 3M:n tavaramerkkejä.
Vaihda aluetta
Suomi - suomi