1. Post-it® brändi – Tuotteet, ideat, Ohjelmat
 2. Ideas
 3. Maximing color through contrast
Ota väreistä kaikki irti kontrastin avulla

Ota väreistä kaikki irti kontrastin avulla

Ihmisaivot hylkivät visuaalista informaatiota, joka on liian mitäänsanomatonta tai äärimmäisen kaoottista. Väriympyrässä eri värisävyjen esitysjärjestys paljastaa, mitkä väriyhdistelmät ovat miellyttävän näköisiä kontrasteja ja mitkä taas ovat epämiellyttävän ristiriitaisia tai epämääräisiä. • Väriympyrä on tärkein työkalu kontrastien ymmärtämiseksi. Värien esittäminen ympyrän muodossa on vanha, Isaac Newtonin aikainen keksintö, johon useimmat meistä ovat tutustuneet jo ala-asteella.

  Värejä, jotka ovat suoraan vastapäätä toisiaan väriympyrässä, kutsutaan vastaväreiksi. Näitä ovat punainen ja vihreä, oranssi ja sininen sekä keltainen ja violetti. Kun vastavärit ovat vierekkäin, kumpikin niistä näyttää kirkkaammalta ja voimakkaammalta. Kun ne sekoitetaan, ne neutraloivat toisensa.

  Kun haluat luoda kontrastia, valitse yksi väri ympyrän "tummasta" puoliskosta: punaisista, sinisistä ja violeteista. Valitse toinen väri "vaaleasta" puoliskosta, eli keltaisista, oransseista ja vihreistä.

  Suurimman mahdollisen kontrastin saat valitsemalla vaalean värin vaalean sävyn ja tumman värin tumman sävyn. Värit istuvat yhteen aivan kuin luonnostaan, mutta se johtuu vain vastaväriperiaatteesta.


Aktiviteetti

 • Pyöräytä väriympyrää

  Testaa taitosi tunnistamalla väri, joka muodostaa suurimman kontrastin keskellä olevan sävyn kanssaKAIPAATKO VINKKEJÄ & IDEOITA?

Haluan vastaanottaa Post-it®-brändin uutisia ja muuta hyödyllistä tietoa.


null
SEURAA POST-IT® BRANDIA:
3M, Post-it® ja Canary Yellow™ -keltainen ovat 3M:n tavaramerkkejä.
Vaihda aluetta
Suomi - suomi