Scrum-menetelmällä

Scrum-menetelmällä saat suunnitelmista nopeasti valmista

Scrum-menetelmä pilkkoo projektin helposti käsiteltäviksi osiksi, ja voit hyödyntää siinä Post-it®-tuotteita. Menetelmä auttaa seuraamaan tehtävien valmistumista ja pitää kaikki tiimin jäsenet ajan tasalla projektin edistymisestä ja muutoksista. Se voi auttaa muuttamaan ideat toiminnaksi ja toiminnan saavutuksiksi.


 • Mikä on Scrum-menetelmä? Scrum-menetelmästä voi olla paljon apua vauhdikkaissa projekteissa, joissa on monta liikkuvaa osaa. Se on joustava ja kokonaisvaltainen strategia, joka auttaa yksilöitä työskentelemään tiiminä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Scrum-menetelmä saattaa olla juuri se konsti, jolla tiimisi saa tuotua ideansa esille ja vietyä projektin hienosti loppuun. Voit käyttää menetelmän toteuttamiseen Post-it®-tuotteita


 • 1. Aloita pinnasta – valkotaulutuotteet ovat varma valinta!

  Aloita Scrum-prosessi etsimällä seinäpinta, joka on kaikkien tiimin jäsenten käytettävissä, ja asentamalla siihen Post-it® Super Sticky ‑valkotaulukalvo. Post-it® Super Sticky ‑valkotaulutuotteet tarjoavat erittäin monipuoliset mahdollisuudet kirjoittamiseen, piirtämiseen ja ääneen ajatteluun yhteistyötä edistävässä ympäristössä. Lisäksi sen voi kiinnittää melkein mihin tahansa pintaan, ja se irtoaa aina siististi.

  Piirrä Post-it® Super Sticky ‑valkotaulupintaan viisi saraketta ja anna niille seuraavat otsikot: Tarina, Tehtävät, Työn alla, Tarkistettavat ja Valmiit. Kirjoita seuraavaksi kattava luettelo kaikista projektiin lisättävistä toiminnoista ja ominaisuuksista. Scrum-menetelmässä näitä kutsutaan "tarinoiksi", ja jokainen tarina on oma aliprojektinsa siihen liittyvine tehtävineen.

 • 2. Ryhdy kirjoittamaan projektisi tarinoita

  Kirjoita jokainen tarina erilliselle 76 x 76 mm:n Post-it® Super Sticky -viestilapulle ja kiinnitä ne Tarina-sarakkeeseen. Voit käyttää tarinalapuissa eri värejä, jotka kertovat vastuuhenkilön, ja koska kyseessä ovat Super Sticky -laput, voit järjestellä niitä mielesi mukaan uudelleen Scrum-prosessin aikana.

 • 3. Osoita jokaiselle tehtävälle tekijä

  Tämä on mielenkiintoinen vaihe! Selvitä, mitä tehtäviä kuhunkin tarinaan liittyy, kirjoita jokainen tehtävä erilliselle 76 x 76 mm:n Post-it® Super Sticky -viestilapulle ja kiinnitä ne riviin tarinan viereen. Kaksi kertaa tavallisia lappuja tiukemmin tarttuvat laput pysyvät varmasti siinä, missä haluatkin.

  Jos nyt katsot hieman kauempaa, näet Scrum-sarakkeet, tarinat ja kaikki niihin liittyvät tehtävät yhdellä silmäyksellä – kaikilla projektiin osallistuvilla on nyt käytössään yhteenveto projektista ja sen aikataulusta. Sitten on aika toteuttaa se käytännössä!

 • 4. Tartu tehtäviin ja näe niiden valmistuvan

  Jos tehtävä on valmis aloitettavaksi, siitä vastaava tiimin jäsen siirtää sen Työn alla -sarakkeeseen. Työn alla -sarake sisältää kaikki parhaillaan käynnissä olevat tehtävät, sekä vastikään aloitetut että miltei valmiit.

  Jos tehtävä on jo aloitettu, mutta vaatii testaamista, siitä vastaava tiimin jäsen siirtää sen Tarkistettavat-sarakkeeseen.

  Kun tehtävä on suoritettu, sen voi siirtää Valmiit-sarakkeeseen! Kun koko projekti on valmis, voitte irrottaa kaikki 76 x 76 mm:n Post-it® Super Sticky -viestilaput Valmiit-sarakkeesta ja arkistoida ne.

  Hyödyntämällä Scrum-menetelmää ja edellä mainittuja Post-it®-tuotteita tiimisi työnkulun hallinnassa pystyt helposti varmistamaan, että ideat siirtyvät toimintaan, hyvät oivallukset eivät unohdu ja kaikki tavoitteen toteutumisen vaatimat välivaiheet tulevat hoidettua. Prosessi on yksinkertainen:

  1. Aloita pinnasta
  2. Kirjoita projektisi tarinat
  3. Osoita tehtäville tekijätKAIPAATKO VINKKEJÄ & IDEOITA?

Haluan vastaanottaa Post-it®-brändin uutisia ja muuta hyödyllistä tietoa.


null
SEURAA POST-IT® BRANDIA:
3M, Post-it® ja Canary Yellow™ -keltainen ovat 3M:n tavaramerkkejä.
Vaihda aluetta
Suomi - suomi