Logiikkapuu

Logiikkapuu Post-it® Brandin tuotteilla

Etsi uusia ratkaisuja


 

 

 • Toisinaan paras tapa ratkaista ongelma on katsoa sitä uudelta kantilta. Logiikkapuu eli päätöksentekokaavio auttaa ongelmanratkaisussa jakamalla mahdolliset ratkaisut osatekijöihin ja siirtymällä näistä osatekijöistä uusiin suuntiin.

  Logiikkapuun laatiminen on yksinkertaista: analysoi ongelma tai kysymys, tarjoa ratkaisuja tai vastauksia ja kehitä ideoita niiden toteuttamiseksi. Alkuun pääsee esimerkiksi näin:

 • 1

  Valitse ongelma tai kysymys. Logiikkapuu antaa vastauksia Miksi- tai Miten-kysymyksiin. Mitä selkeämpi ja tarkempi kysymyksesi on, sitä paremmin logiikkapuu toimii.

 • 2

  Tarjoa mahdollisia vastauksia. Valitse vähintään kaksi vaihtoehtoa. Suuremmalla määrällä saat enemmän mahdollisuuksia.

  Tarjoa mahdollisia vastauksia

 • 3

  Kehitä ratkaisuja edelleen. Mitkä ovat niiden tärkeimmät osatekijät? Osa loogisista poluista voi päättyä tähän, se ei ole ongelma. Jatka tarvittaessa pohtimista.

  Kehitä ratkaisuja edelleen

 • 4

  Tartu härkää sarvista. Miten toteutat ratkaisun käytännössä?

 • Muista, että logiikkapuun jokaisessa haarassa ei ole tietoja kaikista vaiheista. Osa haaroista on lyhyitä, kun taas toiset ulottuvat pidemmälle. On kätevää, jos logiikkapuusi on joustavassa muodossa, ja pystyt siirtelemään sen osia ympäriinsä. Tässä Post-it® Super Sticky -viestilaput ovat suuresti avuksi. Toisaalta myös isokokoinen alusta, kuten Post-it®-luentotaululehtiö, on hyvä valinta.KAIPAATKO VINKKEJÄ & IDEOITA?

Haluan vastaanottaa Post-it®-brändin uutisia ja muuta hyödyllistä tietoa.