1. Post-it® brändi – Tuotteet, ideat, Ohjelmat
 2. Ideas
 3. Tiimityön parantaminen ajanmukaistamalla uusi tila – tyylillä.
Post-it®-tuotemerkki parantaa tiimien yhteistyötä

Tiimien yhteistyön parantamista päivittämällä uusia tiloja – tyylikkäästi

Nopeasti kasvava yritys, jonka erittäin yhteistyöperusteinen tiimi tarvitsi fiksumpia työtiloja ja parempia työkaluja.


Yhdysvaltojen johtava verkossa toimiva stylistipalvelu, Stitch Fix, huomasi, että kaikkien asiakkaiden pitäminen tyytyväisenä korkean kasvun aikoina on erittäin haasteellista. Stitch Fixin nopea evoluutio on myös aiheuttanut joitakin haasteita heidän hallintoryhmälleen. Viime aikoina heitä on askarruttanut kaksi suurta ongelmaa: miten kokoustiloja voitaisiin käyttää entistä tehokkaammin ja miten voitaisiin varmistaa, että oikeat työkalut ovat aina saatavilla työntekijöiden yhteistyötä varten.


 • Yhteistyöhön kannustavan työympäristön luominen

  ”Yhteistyö on merkittävässä asemassa Stitch Fixillä”, sanoo Jessie Ely, Stitch Fixin sisäisen toiminnan johtaja. ”Tiimimme työskentelevät aina ristiin toistensa kanssa. Arvostamme myös innovaatiota. Työntekijämme ovat erittäin luovia ja pitävät usein aivoriihiä. Viestimme jatkuvasti – yhteistyö tiloissamme on siis erittäin tärkeää. Siksi kaikkien tilojemme on oltava joustavia ja tarvikkeidemme tasaisemmin saatavilla kaikkialla.”


  Creating a collaborative work environment

   

 • Stitch Fixin tiimien tukeminen

  Heti alkuun Mike arvioi heidän tilansa asiantuntijan näkökulmasta ja alkoi tehdä tiimin kanssa töitä muutosten aikaansaamiseksi.

  ”En halunnut pilata vastaanottotilan fiilistä, sillä se oli jo yhteistyökeskus – mutta se kaipasi lisää järjestystä”, Mike kertoo. ”Keskityimme siis tilan keskellä olevaan suureen pöytään ja teimme siitä resurssikeskuksen mahtaville työkaluille, kuten suurille Post-it® Super Sticky -viestilapuille. Tämä merkitsee, että Stitch Fixin tiimit voivat ottaa kätevät työkalut heti käyttöönsä ilman turhaa etsimistä tilanteissa, joissa yhteistyö ja ideointi alkavat tapahtua spontaanisti. Ja koska tässä tilassa keskustellaan paljon konferenssitiloissa pidettyjen kokousten jälkeen, tiimit voivat nyt jatkaa keskusteluitaan keskeytyksittä tähän sopivien työkalujen avulla.”

  Mike piti huolta, että vastaanottotilassa on suuria Post-it® Super Sticky -viestilappuja pienryhmien nopeita aivoriihisessioita varten sekä Post-it®-luentotaululehtiöitä. Niiden avulla on helppoa kirjata talteen kokousten asialistat, tehdä luonnoksia tai kirjoittaa tiimien to-do-listoja, jos seinätilaa ei ole saatavilla.

  Creating a collaborative work environment

 • Ideoiden saaminen esiin

  Suurempi ja avoimempi tila oli erillinen haaste – se oli melkeinpä liiankin avoin toimiakseen.

  ”Hajotimme sen pienemmiksi alueiksi”, Mike toteaa. ”Otimme kirjahyllyn, jota ei juurikaan käytetty, ja täytimme sen erilaisilla Post-it®-tuotteilla. Sen käyttötarkoitus moninkertaistui heti. Sen ansiosta ihmiset tulevat hyllyn luo ja työkalut ovat keskeisellä sijainnilla. Sitten muokkasimme kahta suurta pöytää peittämällä puolet molemmista Post-it® Super Sticky -valkotaulukalvolla.”

  Nyt Stitch Fixin tiimien ei tarvitse kuluttaa paljoakaan aikaa etsiäkseen oikeita työkaluja, joten aikaa ja energiaa jää enemmän varsinaiseen työhön. Tarpeellisten työkalujen metsästämisen sijaan tiimit voivat vain napata ne hyllyltä tai yksinkertaisesti piirtää ja kirjoittaa suoraan Post-it® Super Sticky -valkotaulukalvolla päällystettyihin pöytiin. Pöydille valmiiksi asennetun kirjoitettavan pinnan ansiosta työntekijät saavat ajatuksensa heti talteen joutumatta etsimään paperia tai muita työkaluja.

  Mike halusi tehdä kaikista tiloista synergisiä ja yhdistettyjä ja edistää tällä tavoin yhteistyön ja jatkuvuuden ilmapiiriä. Tavoitteena on, että työntekijät tuntevat voivansa työskennellä yhdessä rajoittamattomalla ja spontaanilla tavalla yrityksen kaikissa tiloissa. Post-it® Super Sticky -valkotaulukalvon käyttö toimiston seinillä ja pöydillä yhdessä suurien Post-it® Super Sticky -viestilappujen ja Post-it®-luentotaululehtiöiden kanssa mahdollistaa tutun ja turvallisen tunteen kaikissa tiloissa ja edistää vapaasti etenevää yhteistyötä tiimien välillä.

  Getting ideas out in the open

 • Joustavampia tiloja ja työkaluja siellä, missä niitä tarvitaan

  Miten Miken asiantuntevat vinkit ja niksit toimivat Stitch Fixin hallintotiimin tapauksessa?

  ”On ollut erittäin mielenkiintoista nähdä kaikki nämä uudistukset. Se on saanut minut näkemään nämä tilat aivan uudella tavalla”, kertoo Jessie. ”On ollut hauska huomata, miten ihmiset toimivat nyt yhdessä paljon enemmän kuin aikaisemmin – koska meillä on nyt suurempi ja huomattavasti joustavampi yhteistyötila. Se sopii erinomaisesti yhdessä työskentelyyn. Olemme siihen erittäin tyytyväisiä!”

  Post-it® Super Sticky -valkotaulukalvon lisääminen seiniin ja pöytiin tarkoitti myös sitä, että Stitch Fix -tiimit tuntevat olonsa entistäkin tuottavammiksi.

  ”Valkotaulukalvo on mahtavaa”, Jessie toteaa. ”Kaikillamme seinillämme pitäisi olla sitä! Sillä voi tehdä vaikka mitä. On hienoa nähdä, miten hienovaraisillakin muutoksilla voi olla todella suuri vaikutus. Samalla olemme voineet myös kokeilla tuotteita, jotka eivät olleet meille entuudestaan lainkaan tuttuja.”

  Suurempi avoin tila on myös hyötynyt Miken muutoksista sekä Post-it® Super Sticky -valkotaulukalvon ja Post-it®-luentotaululehtiöiden lisäämisestä.

  ”Pienempien tilojen kanavoiminen ja sen kirjahyllyn täyttäminen suurilla Post-it® Super Sticky -viestilapuilla olivat yksinkertaisia asioita, mutta ne todellakin toimivat”, Jessie sanoo. ”Ihmiset käyttävät sitä. On hienoa nähdä tuotteita käytössä – Post-it®-luentotaululehtiöt ovat erittäin suosittuja. Se on täydellinen yhteistyöhön kannustava tuote monissa tiloissamme.”

  Muutamilla organisaatioresursseilla ja oikeilla työkaluilla mikä tahansa tila voidaan muuttaa yhteistyöhön kannustavammaksi ja energisemmäksi.

  ”Mielestäni tilat muuttuivat myös paremman näköisiksi, kun niissä on oikeat työkalut”, Jessie huomauttaa. ”Se teki tiloista värikkäämpiä ja määrätietoisempia, enemmän työalueen kaltaisia. Se muutti mielestäni tunnelmaa ja piristi sitä. Erinomaista! Saimme tästä mahtavan työkalupakin ongelmien ratkaisemiseen. Tunsimme olomme toivottomiksi tämän alueen suhteen, joten koko tiimillemme näiden asioiden oppiminen ja uusien työkalujen käyttö oli varsinainen piristysruiske.”Lisää ehdotuksia ja ideoita?

Haluan pysyä ajan tasalla Post-it® tarjouksista ja muista uutisista!


null
SEURAA POST-IT® BRANDIA:
3M, Post-it® ja Canary Yellow™ -keltainen ovat 3M:n tavaramerkkejä.
Vaihda aluetta
Suomi - suomi