1. Post-it® brändi – Tuotteet, ideat, Ohjelmat
 2. Ideas
 3. Improve reading skills with these 4 tips
Kehitä lukemistasi näiden neljän vinkin avulla

Lue tehokkaasti Post-it®-viestilappujen avulla

Nopea lukeminen on olennainen osa tuottavuuden parantamista. Post-it®-tuotteilla ja muutaman helpon neuvon avulla pystyt pian omaksumaan tarvitsemasi tiedot aiempaa nopeammin.


 • Korostustussien aika on ohitse! Koska ulottuvilla on nykyään parempia opiskeluneuvoja ja -välineitä, kertaus voidaan suorittaa entistä tehokkaammin. Jos kirjoitat asioita muistiin käsin, saavutat tavoitteesi 42 % todennäköisemmin!* Voit siis lukiessa myös kirjoittamalla parantaa tuottavuuttasi. Kun olet kaikkein tuottavimmillasi, voit tehdä mitä tahansa. Näytämme sinulle miten.

 • 2. Merkitse avainkäsitteet värikoodein

  Käytä värikoodijärjestelmää jokaiselle vastaan tulevalle tärkeälle aiheelle, johon haluat palata myöhemmin. Se on hieno tapa järjestellä tietoa, jotta sen löytäminen olisi helppoa myöhemmin. Käytä esimerkiksi sinistä väriä tärkeitä lainauksia varten ja keltaista tärkeimmille tilastoille. Käytä sitten vastaavin värein merkittyjä Post-it® Index -nuolia tärkeiden kohtien merkitsemiseen. Nuolet tarttuvat varmasti ja irtoavat siististi, ja niiden eloisat värit on helppo havaita, kun selaat kirjaa myöhemmin.

  Kehitä lukemistasi näiden neljän vinkin avulla – yhteenvedon tekeminen

 • 3. Tee yhteenveto

  Kirjoita kunkin kappaleen loppuun lyhyt parin virkkeen tiivistelmä Post-it®-viestilapulle 76 x 76 mm, ja kiinnitä lappu kappaleen alkuun. Post-it® -viestilaput tarttuvat pitävästi paperiin, ja jos haluat siirtää niitä myöhemmin toiseen muistivihkoon, ne irtoavat sivua vahingoittamatta. Vinkki: anna tiivistelmälapun ylittää sivun reuna, jotta voit helposti löytää kappaletiivistelmäsi, kun kirja on suljettu!

  Kehitä lukemistasi näiden neljän vinkin avulla – luettelon ylläpito

 • 4. Ylläpidä listaa

  Pidä lukiessasi Post-it® Super Sticky viivoitettua viestilappulehtiötä 101 x 152 mm:n koossa ulottuvillasi. Aina kun mieleesi nousee kysymys tai löydät jotakin, jota haluat tutkia lähemmin tai jonka pariin haluat palata myöhemmin, kirjaa se muistiin luettelolapulle. Viivat tekevät siistin luettelon laatimisesta helppoa. Kun olet saanut kirjan luettua, sinulla on valmiina kätevä kysymysluettelo ja lisäselvityksiä vaativia aiheita, joita voit kiinnittää, irrottaa ja kiinnittää uudelleen lähes minne tahansa, kun jatkat opiskelua ja oppimista.

  Tehokas lukeminen vaikuttaa helpolta tehtävältä, mutta lukunopeuden kehittäminen näillä erityisillä lukuvinkeillä voit tehostaa kykyäsi omaksua tietoa ja kerrata asioita. Yllätyt toden teolla siitä, miten paljon enemmän saat aikaan ja miten paljon paremmalta olosi tuntuu! Riittää, että muistat:

  1. Kerää tarvittavat materiaalit
  2. Merkitse avainkäsitteet värikoodein
  3. Tee yhteenveto
  4. Ylläpidä listaa

  *Matthews, G. (2007). Sitoutumisen, vastuunoton ja kirjallisten tavoitteiden vaikutus tavoitteiden saavuttamiseen. Esitelmä Western Psychological Associationin 87. kokouksessa Vancouverissa, Kanadassa.KAIPAATKO VINKKEJÄ & IDEOITA?

Haluan vastaanottaa Post-it®-brändin uutisia ja muuta hyödyllistä tietoa.


null
SEURAA POST-IT® BRANDIA:
3M, Post-it® ja Canary Yellow™ -keltainen ovat 3M:n tavaramerkkejä.
Vaihda aluetta
Suomi - suomi