Taitettavien työkalujen käyttö opiskelussa

Luo taitettavia opiskelutyökaluja Post-it®-tuotteilla tehokkaan opiskelun tueksi

Jos sinulla on vaikeuksia ymmärtää tieteellistä käsitettä, istuminen avoimen oppikirjan ääressä korostustussin kanssa ei ehkä auta sinua! Asioiden kirjoittaminen muistiin ja ajatusten muuttaminen kuviksi on paljon tehokkaampaa ja innostavampaa. Jotta ymmärtäisit, mistä on kyse, olemme hankkineet kumppaniksemme Northwest Association for Biomedical Research -yhdistyksen, jotta voimme tarjota sinulle hauskoja ja ainutlaatuisia opiskelutyökaluideoita.


 • Taitettava opiskelutyökalu on kolmiulotteinen kertausapuväline, jonka avulla muistat monimutkaisia käsitteitä. Kun käytät Post-it®-tuotteita taitettavien opiskelutyökalujen tekemiseen, voit luoda pienen taideteoksen, joka on värikäs, järjestelmällinen ja täynnä tärkeää tietoa. Tietojen kirjoittaminen muistiin tekee asioiden omaksumisesta helpompaa. Sen seurauksena hallitset aiheesi täysin ja saavutat tavoitteesi.

  Näin voit tehdä omia taitettavia opiskelutyökaluja:

 • Mieti ensin, miten monta aihetta haluat sisällyttää taitettavaan välineeseesi

  1. Luo omat käsitteesi

  Mieti ensin, miten monta aihetta haluat sisällyttää taitettavaan työkaluusi. Sen perusteella tiedät, miten monta taitosta sinun tulee luoda. Jotta esimerkiksi mitoosistamme tulisi taitettava, aloitimme yhdellä Post-it® Super Sticky Big Notes -viestilapulla ja loimme timantin muodon, jonka neljännekset edustavat jokaista mitoosivaihetta. Post-it® Super Sticky Big Notes -viestilappujen iso koko ja nelikulmainen muoto on täydellinen pohja kaikelle tiedolle, jota haluat siihen lisätä!

 • Luonnostele olennaiset rakenteet ja merkitse ne Post-it® teippimerkkien avulla, jotta ne on helppo löytää

  2. Kokoa tietosi kasaan

  Luo taitettavaan opiskelutyökaluusi kerroksia ja sisällytä siihen lisätietoja Post-it® Super Sticky -viestilappujen 76 x 76 mm avulla. Hahmottelimme esimerkiksi yhdelle kerrokselle, miltä kukin mitoosivaihe näyttää, ja kirjoitimme toiselle kerrokselle kuvauksen joka vaiheesta. Koska nämä Post-it® -viestilaput ovat erittäin tarttuvia, ne pysyvät taitettavan opiskelutyökalun sisällä. Voit myös tarvittaessa irrottaa ja kiinnittää Post-it® Super Sticky -viestilaput uudelleen eri paikkaan, kuten muistivihon sisälle.

 • Merkitse taitettavan välineen osiot Post-it sivun merkkaajilla

  3. Merkitse ja värikoodaa

  Merkitse taitettavan työkalun osiot erivärisillä Post-it® sivun merkkaajilla. Niihin on helppoa kirjoittaa, ja ne pysyvät paikallaan! Pyri siihen, että kukin merkintäväri vastaisi muistivihon sisällä olevia Post-it® Super Sticky -viestilappuja, jotta tietosi pysyvät järjestyksessä. Värien yhdistäminen mielessäsi käsitteisiin voi helpottaa myöhemmin muistamista.

 • Kun taitettava opiskeluvälineesi on valmis, voit sulkea kaikki osiot ja tentata itseäsi käsitteistä, joita olet juuri oppinut

  4. Sulje työkalu ja tenttaa itseäsi

  Kun taitettava opiskelutyökalusi on valmis, voit sulkea kaikki osiot ja tentata itseäsi käsitteistä, joita olet juuri oppinut. Nyt sinulla on hieno opiskelutyökalu, jota voit käyttää tärkeiden tietojen opettelemiseen, prosessin toisiinsa liittyvien osien yhteyksien havaitsemiseen tai kokeeseen valmistautumiseen. Lisäksi voit tehdä taitettavia opiskelutyökaluja lähes mitä aihetta tahansa varten, joten käytä niitä muilla oppitunneilla vaikeiden käsitteiden oppimisen helpottamiseksi.

  Taitettavan työkalun tekeminen voi vaikuttaa epätyypilliseltä kertaustavalta. Asioiden kirjoittaminen muistiin ja tietojen muuttaminen kuvalliseen muotoon voi todella innostaa sinua kaivautumaan syvemmälle ja oppimaan avainkäsitteitä. Sinun tarvitsee vain noudattaa helppoja vaiheita, jotka olemme linjanneet edellä:

  1. Luo omat käsitteesi
  2. Kokoa tietosi kasaan
  3. Merkitse ja värikoodaa
  4. Sulje työkalu ja tenttaa itseäsi


 • Camp BIOmed

  Northwest Association for Biomedical Research -säätiö (NWABR) isännöi Camp BIOmed -tapahtumaa, joka on kesäleiri lukiolaisille ja jossa tarjotaan erilaisia ohjelmia, joiden tarkoitus on auttaa tulevia ammattilaisia ymmärtämään biologian kasvavia aloja. Käytännön oppitunteihin ja kokeisiin keskittymällä opiskelijat saavat kattavan käsityksen biolääketieteellisen tutkimuksen suorittamisesta ja näkevät tutkijoiden päivittäin kohtaamat ongelmat. Lisätietoja Camp BIOmedista on täällä. https://www.nwabr.org/events-programs/student-events/camp-biomed-0KAIPAATKO VINKKEJÄ & IDEOITA?

Haluan vastaanottaa Post-it®-brändin uutisia ja muuta hyödyllistä tietoa.


null
SEURAA POST-IT® BRANDIA:
3M, Post-it® ja Canary Yellow™ -keltainen ovat 3M:n tavaramerkkejä.
Vaihda aluetta
Suomi - suomi