1. Post-it® brändi – Tuotteet, ideat, Ohjelmat
 2. Ideas
 3. Fun that sticks: A Bedtime Math activity
Tarttuvaa toimintaa: Bedtime Math -tehtävät

Tarttuvaa toimintaa: Bedtime Math -tehtävät

Emme tiedä sinusta, mutta meitä innostaa tyhjä seinä. Miksi? Koska se on täydellinen tausta taiteen luomiselle ja matikkatehtävien ratkaisemiseen! Tässä hauskassa tehtävässä näytämme sinulle, miten voit tutkia kokoja, muotoja sekä kulmia luomalla kauniita kukkia Post-it®-viestilappujen avulla.


 • Kukkaisvoimaa

  Tarvitset seuraavia: Post-it® Super Sticky -viestilappuja 76 x 76 mm eri värisinä ja tyhjän seinän.
  Voit luoda kaikenlaisia muotoja ruutumaisilla Post-it® viestilapuilla. Suosikkeihimme kuuluu neliterälehtinen kukka. Voit myös luoda tarkkoja muotoja tällä kukkamuotilla.

  Alla oleva kuva on kuvion alku. Mitä väriä käyttäisit seuraavan kukan terälehdille jatkaaksesi kuviota?

  Kukkaisvoimaa

 • Voit myös kokeilla eri kokoja, kun luot muotoja. Mitä tapahtuu kukille, kun liikut vasemmalta oikealle alla näkyvässä kuvassa? Jos olet lisännyt viidennen kukan, miten monen Post-it®-viestilapun korkuinen sen varsi olisi?

  Lisäksi jotkin kukat kasvavat muita nopeammin! Jos jokainen kukka on kaksi ruutua korkeampi kuin edeltävä kukka, miten korkea neljäs kukka olisi?

  Voit myös kokeilla eri kokoja, kun luot muotoja

 • Kukkia toiseen potenssiin

  Joissakin kukissa on enemmän kuin neljä terälehteä. Jotta voit tehdä kahdeksanterälehtisen kukan, sinun tulee tehdä uusi X:n muotoinen terälehtikerros plus-merkin kuvion päälle. Toimi näin:

  Aloita terälehtien toinen kerros kiinnittämällä uusi Post-it®-viestilappu keskelle, kuten alla olevassa kuvassa. Kunkin uuden Post-it®-viestilapun kärjen tulisi peittää symmetrisesti kunkin terälehden keskikohta. Katso, miten kärki osuu siististi pisteympyrän keskikohtaan, samaan tapaan kuin kompassin neula osoittaa pohjoiseen.

  Lisäksi joissakin kukissa on enemmän kuin neljä terälehteä

 • Kun keskiruutu on kohdistettu oikein, voit lisätä toisen terälehtikerroksen. Valitse uudelle kerrokselle uusi väri ja lisää terälehdet niin, että niiden sisäreunat osuvat samansuuntaisesti Post-it®-viestilappujen keskikohdan kanssa. Jos haluat villiintyä täysin, voit aina lisätä enemmän terälehtikerroksia!

  Kun keskiruutu on kohdistettu oikein, voit lisätä toisen terälehtikerroksen

 • Voit luoda 12-terälehtisen kukan poistamalla ensin toisen terälehtikerroksen, jotta voit lisätä uuden keskiruudun. Sijoita jälleen uusi ruutu niin, että sen kärjet peittävät symmetrisesti kunkin terälehden. Lisää sitten kolmas keskiruutu niin, että kulmat osuvat kahden muun ruudun kulmien väliin. Lisää sitten toinen ja kolmas terälehtikerros, niin tehtävä on valmis. Kaksitoistaterälehtinen kukka!

  Voit tehdä 16-terälehtisen kukan lisäämällä neljännen ruudun käyttäen samaa toimintamallia.

  Voit luoda 12-terälehtisen kukan poistamalla ensin toisen terälehtikerroksen, jotta voit lisätä uuden keskiruudun

 • Luonnonkukka

  Tee tämä upea kukka kääntämällä jokaista Post-it®-viestilappua samassa kulmassa yhä uudelleen, kun kiinnität laput aina edellisen ruudun päälle. Ympyrässä on 360 astetta, mikä tarjoaa paljon valinnanvaraa. Testaa, kuinka monta Post-it®-viestilappua saat mahtumaan yhteen ympyrän muotoiseen kukkaan!

  Ehkä luonnonkukalle kannattaa antaa ohut varsi. Jos leikkaat 76 mm:n kokoisen ruudun muotoisen Post-it®-viestilapun kahtia, kuinka leveä siitä tulee?

  Luonnonkukka


 • Bedtime Math

  Bedtime Math on voittoa tavoittelematon järjestö, joka pyrkii tekemään matematiikan opiskelusta jälleen hauskaa. Sen ydintuote on päivittäiset matemaattiset verkkotehtävät, joita vanhemmat voivat suorittaa lastensa kanssa tehdäkseen jokailtaisesta matematiikasta yhtä rakasta kuin perinteinen iltasatu. Bedtime Math on sittemmin laajentunut luomaan eläviä matematiikkatehtäviä lapsille kotona, kirjastoissa ja iltapäiväohjelmissa koko maan laajuisesti. Lisätietoja saat verkkosivustostamme www.bedtimemath.org.KAIPAATKO VINKKEJÄ & IDEOITA?

Haluan vastaanottaa Post-it®-brändin uutisia ja muuta hyödyllistä tietoa.


null
SEURAA POST-IT® BRANDIA:
3M, Post-it® ja Canary Yellow™ -keltainen ovat 3M:n tavaramerkkejä.
Vaihda aluetta
Suomi - suomi