1. Post-it® brändi – Tuotteet, ideat, Ohjelmat
 2. Ideas
 3. Post-it®-tuotemerkki – hienosäätöä kaukaisiin tavoitteisiin
Post-it®-tuotemerkin Nerokas monitoimikone -arkkityyppi

Hienosäätöä kaukaisiin tavoitteisiin

Jäävätkö isommat tavoitteet päivittäisten tehtävien jalkoihin? Nämä vinkit saattavat auttaa.


 • Saatat olla nerokas monitoimikone. Saat asioita tehtyä paremmin kuin muut: olet yksityiskohtiin keskittyvä listantekijä, työntekijä kuin kone! Rakastat sitä tunnetta, kun saat ruksia työn tehdyksi ja aloittaa uuden to do -listan. Keskityt päivän haasteiden pieksemiseen paremmin kuin kukaan etkä koskaan unohda käydä hakemassa maitopurkkia kotimatkalla. Listojen suorittamisesta huolimatta kadotat joskus punaisen langan, joka johtaisi horisontissa siintäviin kaukaisempiin tavoitteisiin. Meillä on antaa sinulle mahtavia vinkkejä, joiden avulla saat pidettyä päivittäiset asiasi yhtä hyvässä järjestyksessä, mutta myös kaukaisemmat tavoitteet tarkasti hallinnassa.

 • Mieti uudelleen, mitä olet siirtänyt myöhemmin tehtäväksi

  Jos sinulla on tehtäviä, jotka eivät tunnu ikinä valmistuvan, siihen on varmasti syy.

  Jotkin to do -listojesi tehtävät tuntuvat siirtyvän seuraavaan päivään kerta toisensa jälkeen, kunnes jossain vaiheessa olet lykännyt niitä kuukausien ajan. Ja yhtäkkiä aika onkin vähissä ja helpon tehtävän valmistuminen tuntuukin lipsahtavan ulottumattomiin. Mitä ihmettä tapahtui? Joko työtehtävä ei tuntunut alun perinkään tärkeältä tai jokin estää sinua tekemästä sitä. Joka tapauksessa jossain mättää. Jotta et päätyisi tähän tilanteeseen, pidä kirjaa siitä, mitkä tehtävät ovat olleet to do -listallasi kauemmin kuin muutaman päivän. Voit merkitä kaikki sellaiset tehtävät Post-it®-teippimerkeillä tai vahvoilla Post-it®-teippimerkeillä. Keskity sitten jokaiseen tehtävään kunnolla ja päätä, mitkä tehtävät kannattaa poistaa listalta ja mihin kannattaa keskittyä vailla vertaa olevilla ongelmanratkaisukyvyilläsi. Näin pääset eteenpäin.

 • Ämpärilista

  Luo virtuaalisia ”ämpäreitä”, joihin voit jakaa tehtäviä ja liittää niitä aikajanoihin ja alatehtäviin.

  Joskus hyväkin moneen asiaan kerralla keskittyvä työntekijä kompuroi projekteissa, joissa on monia eri vaiheita. Sellaisen aloittaminen voi olla hankalaa. Ämpäritaktiikka saattaa auttaa: se on järjestelmä, joka auttaa sinua organisoimaan tehtävät vaiheittain niin, että näet mitä olet jo tehnyt, missä olet nyt ja mitä pitää tehdä seuraavaksi. Voit esimerkiksi tietyn projektin tapauksessa tehdä neljä saraketta Post-it®-luentotaululehtiöön ja nimetä ne seuraavasti: Rästityöt, Tehtävät, Käynnissä ja Valmiit. Kirjoita jokainen projektia varten vaadittava tehtävä Post-it® Super Sticky -viestilapulle, 76 mm x 76 mm ja laita ne paikkaan, jossa niiden kuuluukin olla. Ja koska lappuja voi siirtää, ne siirtyvät ämpäristä toiseen tarpeen mukaan, mikä auttaa sinua pitämään yksittäiset tehtävät hallinnassa projektin eri vaiheissa. Ämpäritaktiikka auttaa sinua pitämään projektisi järjestyksessä ja saattaa lisäksi osoittaa kohtia, joissa prosessin vaiheita voidaan vähentää tai tehtävien tekemistä nopeuttaa.

 • Projektilistat

  Jos teet töitä tiimin kanssa, käytä projektilistoja pitämään kaikki tiimin jäsenet ajan tasalla.

  Tiimin kanssa työskennellessä on hyvä idea käyttää projektilistoja, jotka selittävät kaikkien tehtävät ja vastuut selkeästi näkyvillä. Se kuulostaa yksinkertaiselta, mutta se on myös erittäin tehokas tapa säästää aikaa ja saa tiimin jäsenet tuntemaan olonsa arvostetuiksi ja vastuullisiksi projekteissaan. Post-it® Super Sticky -viestilaput 102 mm x 152 mm ja Post-it®-luentotaululehtiöt voivat olla erinomaisia työkaluja tähän tarkoitukseen, kun jokainen tiimin jäsenistä käyttää niitä projektiin liittyvien to do -listojen luomiseen ja pistää ne toimistoon esille kaikkien nähtäväksi. Kun tiimin kaikki jäsenet näkevät mitä on tekeillä yhdellä vilkaisulla – mikä on kenenkin tehtävä, missä vaiheessa kaikki ovat ja mitä tapahtuu seuraavaksi – tiimisi voi välttää loputtomia sähköpostiketjuja ja tuntea olonsa itsevarmaksi seuraavan vaiheen aloittamisen suhteen. Kokeile projektilistoja seuraavan kerran, kun työskentelet tiimissä, ja katso miten paljon se saattaa selkeyttää viestintää.

 • Kalenterilista

  Pistä to do -listasi suoraan kalenteriisi, niin pysyt ajan tasalla.

  Joskus parhaimmat to do -listojen tekemistavat ovat niitä yksinkertaisimpia. To do -lista kalenterissasi tarkoittaa sitä, että näet kaiken tarvittavan heti, kun avaat päivittäisen aikataulusi. Katso läpi kaikki to do -listasi kohteet, arvioi niihin kuluva aika ja kirjoita se suoraan Post-it®-luentotaululehtiöön. Voit myös lisätä Post-it® Index -nuolia korostamaan päivän tärkeimpiä tehtäviä tai värikoodaamaan tehtäväsi aiheen, asiakkaan tai kategorian perusteella. Kun Post-it®-luentotaululehtiössä on kaikki, mitä sinun pitää tehdä, et joudu enää huolehtimaan siitä, että unohdat jotain tai jokin asia jää tekemättä. Päiväsi stressitasot laskevat silmissä.

 • Hyvät/huonot puolet -lista

  Hankalan päätöksen analysoiminen sen hyvien ja huonojen puolien perusteella auttaa sinua tekemään päätöksiä.

  Kun teet tärkeitä päätöksiä, lista hyvistä ja huonoista puolista auttaa. Kun sinun on tiivistettävä asiat yksinkertaisiksi listoiksi, sinun on samalla pohdittava, mikä on oikeasti tärkeää. Kokeile kirjoittaa listasi kahdelle eriväriselle Post-it® Super Sticky -viestilapulle, 102 mm x 152 mm (yksi väri hyville puolille, yksi väri huonoille), kiinnitä ne paikkaan, jossa näet ne aamulla, ja jätä listat rauhaan yön ajaksi. Kun palaat niiden pariin uudella tarmolla, saatat nähdä asiat selkeämmin. Voit myös jakaa listasi jonkun muun kanssa ja pyytää heiltä apua muiden hyvien ja huonojen puolien keksimiseen. Kun olet löytänyt kaikki mahdolliset vaihtoehdot, voit verrata listan molempia puolia toisiinsa ja tehdä niiden perusteella parhaan mahdollisen päätöksen. Jos olet toimistolla, voit kirjoittaa kaikki keksimäsi asiaan vaikuttavat tekijät monille Post-it® Super Sticky -viestilapuille, 76 mm x 76 mm, käyttämällä kahta eri väriä (esimerkiksi vihreää hyville puolille ja vaaleanpunaista huonoille). Liimaa ne kaikki seinälle, kunnes et enää keksi muuta, ja sinulla on selkeä näkemys siitä, kumpi väri on voitolla. Näet myös selkeästi, kumpaan päätökseen sinun kannattaa päätyä.

 • Pidemmän aikavälin tavoitteet

   Irrottaudu hetkeksi päivittäisestä työtehtävien virrasta ja kirjoita ylös suurimmat unelmasi ja tavoitteesi.

  Joskus on hankalaa päästä eroon päivittäisestä to do -listojen ruksimisesta ja saada hieman etäisyyttä työhösi. Kun teet listan pitkäkestoisemmista tavoitteista ja unelmista, tiedostat paremmin miksi teet mitä teet ja mistä haluat löytää itsesi tulevaisuudessa. Tee siis lista pitkän aikavälin tavoitteistasi silloin tällöin, vaikka pitäisitkin niitä liian kunnianhimoisina tai kaukaa haettuina. Kun kirjoitat listasi Post-it® Super Sticky -viestilapulle, 102 mm x 152 mm, voit pitää sen selkeästi esillä ja muistuttaa itseäsi inspiroivimmista tavoitteistasi. Kun päivittäiset tehtävät masentavat, voit siirtää listasi paikkaan, jossa näet sen paremmin – pyrkimys tavoitteiden saavuttamiseen piristää. Jos haluat suuret tavoitteesi suurelle taululle, kiinnitä Post-it®-luentolehtiötaulu toimistoosi tai keittiösi seinään ja kirjoita sille unelmasi. Se muistuttaa sinua joka päivä niistä suurista asioista, jotka haluat saavuttaa elämässäsi.

  Tärkeimpien Post-it®-tuotteiden lisäksi nämä sisäpiirin vinkit auttavat moneen asiaan keskittyviä pysähtymään hetkeksi – muistelemaan, mitkä ne suuremmat ja pitkäkestoisemmat tavoitteet elämässä olivatkaan. Käytä niitä hyvin!

  Lähteet:

  http://www.fastcompany.com/3026738/work-smart/5-ways-to-make-your-to-do-lists-more-effective

  http://mashable.com/2015/06/23/daily-schedule-working/#hSmBIIHxcOqW

  http://www.fastcompany.com/3051951/secrets-of-the-most-productive-people/the-six-lists-you-need-to-make-every-day-productive

  https://unclutterer.com/2015/04/02/6-approaches-to-creating-an-effective-to-do-list/KAIPAATKO VINKKEJÄ & IDEOITA?

Haluan vastaanottaa Post-it®-brändin uutisia ja muuta hyödyllistä tietoa.


null
SEURAA POST-IT® BRANDIA:
3M, Post-it® ja Canary Yellow™ -keltainen ovat 3M:n tavaramerkkejä.
Vaihda aluetta
Suomi - suomi