1. Suomi
 2. Post-it® brändi – Tuotteet, ideat, Ohjelmat
 3. Ideas
 4. Creating a 3D Post-it® note sculpture
Kolmiulotteinen veistos Post-it® viestilapuista

Kolmiulotteinen veistos Post-it® viestilapuista

Kun Jeff Cerica sai 3D-suunnittelukurssillaan tehtäväksi luoda veistoksen 500 yksittäisestä osasta, hän tiesi miltei heti, että käyttäisi Post-it® viestilappuja.


 • Käytettyään kaksi viikkoa ja 800 Post-it® viestilappua hän oli saanut valmiiksi uskomattoman hienon kameleontin.

  Käytettyään kaksi viikkoa ja 800 Post-it® viestilappua hän oli saanut valmiiksi uskomattoman hienon kameleontin

 • Jeff on piirtänyt ja luonut erilaisia asioita suunnilleen kuusivuotiaasta saakka, joten maailman kaunistaminen ei ole hänelle uutta. Vuosien mittaan hän on siirtynyt piirtämisestä maalaamiseen ja kolmiulotteiseen sähköiseen taiteeseen, jolla toivoo ennen pitkää elättävänsä itsensä.

  Vaikka Jeff puuhastelee silloin tällöin kuvanveiston parissa, hän pitää enemmän digitaalisesta suunnittelusta, koska se on saven tai vahan työstämistä siistimpää – ja osittain tästä syystä hän valitsi kurssitehtävänsä materiaaliksi Post-it®-viestilaput. Toinen syy on se, että hän taittelee säännöllisesti origameja tehdäkseen jotain käsillään. Itse asiassa hän on jättänyt jälkeensä paperikurkia lukemattomiin luentosaleihin, sillä hän taittelee niitä luentojen aikana pysyäkseen tarkkaavaisena. Ja koska hänen mukaansa "Post-it®-viestilaput ovat täydellisen kokoisia" origamien taitteluun, hän käyttää nimenomaan niitä.

  Jeff on piirtänyt ja luonut erilaisia asioita suunnilleen kuusivuotiaasta saakka, joten maailman kaunistaminen ei ole hänelle uutta

 • Jeffin uskomattoman kameleonttiveistoksen teko kesti kaksi viikkoa. Veistos muodostuu pienistä kolmioista, jotka on taiteltu Post-it®-viestilapuista ja liimattu veistoksen onton keskiosan ympärille. Jeff suunnitteli rakenteen kokonaan itse. Alun perin hän halusi veistokselle Post-it®-viestilapuista tehdyn taustan, johon kameleontti sulautuisi, mutta tehtävän määräaika tuli vastaan.

  Vaiva oli kuitenkin hienon lopputuloksen arvoinen. Kameleontin omistaa nykyisin Jeffin onnekas serkku, jolle hän lupasi veistoksen jo ennen sen tekemisen aloittamista.

  Mitä Jeff aikoo seuraavaksi? Sen lisäksi, että hän opiskelee 3D-digitaalisuunnittelua University of Central Florida -yliopistossa, hän työstää myös toista veistosta Post-it®-viestilapuista – siitä tulee kolibri. Odotamme innolla, mitä hän keksii seuraavaksi.

  Odotamme innolla, mitä hän keksii seuraavaksiKAIPAATKO VINKKEJÄ & IDEOITA?

Haluan vastaanottaa Post-it®-brändin uutisia ja muuta hyödyllistä tietoa.