1. Post-it® brändi – Tuotteet, ideat, Ohjelmat
 2. Ideas
 3. Post-it®-tuotemerkki – Parantaa lyhyen aikavälin kykyjäsi
 Post-it®-tuotemerkin tarkkanäköinen arkkitehti

Parantaa lyhyen aikavälin kykyjäsi

Kun pitkän aikavälin suunnitelma hämärtää päivittäisten tehtävien tarpeellisuuden, luota näihin vinkkeihin kohdistaaksesi keskittymisesi uudelleen.


 • Tarkkanäköinen arkkitehti näkee veistoksen kivessä ennen kuin työ on alkanutkaan. Hän ajattelee kaiken pitkän aikavälin perusteella ja inspiroi ihmisiä ympärillään silkalla kunnianhimollaan. Sinulla on lista-ammattilaisen taidot, mutta joskus näet vain metsän etkä lainkaan puita. Meillä on sinulle joitakin vinkkejä, joiden avulla saat päivittäiset pikkujutut hoidettua pois alta, ennen kuin niitä kertyy liikaa. Vinkit saattavat pelastaa ne, jotka keskittyvät liikaa pitkän aikavälin suunnitelmiin ja jättävät lyhyen aikavälin suunnittelun liian vähälle huomiolle. Ryhdytäänpä töihin!

 • Ulkoista stressisi

  Delegointi ja yhteistyö ovat kunnianhimoisten tavoitteiden avaintekijöitä. Kirjoita lista tehtävistä, jotka voit ulkoistaa!

  Koska ajattelet lähinnä suuria linjoja, joskus voi olla vaikeaa keskittyä niihin pieniin askeliin, jotka vaaditaan kunnianhimoisten tavoitteiden saavuttamiseen. Parempi delegointi ja yhteistyö ratkaisevat ongelman – ja ulkoistamislista auttaa siinä. Voit yksinkertaisesti päättää, mitkä tehtävät voit antaa jollekulle muulle tehtäväksi, ja kirjoittaa ne kaikki yhteen listaan. Jonkun muun kouluttaminen vie aluksi enemmän aikaa, mutta säästää sitä myöhemmin, kun voit itse keskittyä tehtäviin, joita muut eivät voi tehdä. Kun kirjoitat ulkoistamislistasi viivoitetulle Post-it® Super Sticky -viestilapulle, 102 mm x 152 mm, voit pitää sen selkeästi esillä. Silloin olet valmis delegoimaan tehtäviäsi mahdollisuuksien mukaan salamannopeasti.

 • 1–3–5-sääntö

  Merkitse tärkeimmät tehtäväsi käyttämällä 1–3–5-sääntöä.

  Jos sinulla on joskus vaikeuksia keskittyä suurempiin ja pienempiin tehtäviin päivän aikana, 1–3–5-sääntö saattaa auttaa sinua saavuttamaan enemmän. Suunnittele asiat niin, että joka päivä suoritat yhden suuren tehtävän, kolme keskikokoista tehtävää ja viisi pientä tehtävää. Tee niistä sitten lista viivoitetuille Post-it® Super Sticky -viestilapuille, 102 x 152 mm Koska voit liimata listasi sinne, missä näet sen parhaiten, se auttaa sinua pitämään keskittymisesi näissä yhdeksässä tehtävässä. Samalla se estää sinua jäämästä vanhempien listojen tehtävien jalkoihin. Kun voit valita vain tärkeimmät, saat aina tärkeät tehtävät tehtyä.

 • 2 minuutin sääntö

  Jos olet viivyttelyn ammattilainen, 2 minuutin sääntö on yksinkertainen ja tehokas tapa potkaista tuottavuutesi käyntiin.

  Kukaan ei pysty vastustamaan viivyttelyn kiusausta, mutta voit luottaa 2 minuutin säännön saavan tuottavuutesi käyntiin. 2 minuutin säännön avulla aloittaminen on niin helppoa, ettet voi sanoa ei. Yksinkertaista.

  Kysy itseltäsi yksi kysymys jokaisen tehtäväsi kohdalla:

  Kestääkö sen tekemisessä alle 2 minuuttia? Jos vastaus on kyllä, tee se heti.

  Pääset alkuun käymällä läpi to do -listasi ja merkitsemällä jokaisen 2 minuutin tehtävän Post-it®-merkkaajalla selkeästi näkyviin. Ja sitten voitkin alkaa hoitaa niitä pois saman tien! Pystytkö saavuttamaan kaikki tavoitteesi alle kahdessa minuutissa? Et tietenkään. Mutta kun olet tehnyt 2 minuutin tehtävät pois alta, voit keskittyä pitkäkestoisempiin tehtäviin ilman häiriötekijöitä.

 • Nolostuttavan yksinkertainen vinkki

  Tee tehtävistäsi pienempiä hajottamalla ne yksinkertaisiksi vaiheiksi.

  Jokaisella to do -listalla on toistuvia tehtäviä – niitä, jotka aiomme tehdä, muttemme ikinä tee. Jos to do -listallasi on jotain sellaista kuin ”jooga”, etkä ole koskaan käynyt joogassa, tehtävän suorittaminen on hankalaa. Sen jakaminen pieniin osiin kuitenkin helpottaa sitä. Nappaa siis viivoitetut Post-it® Super Sticky -viestilappusi, 102 mm x 152 mm, ja tee lista asioista, jotka tuntuvat nolostuttavan helpoilta: googleta lähellä olevat joogatunnit, rekisteröidy niille verkossa, osta joogamatto ja mene tunnille maanantaina klo 18.00. Se tuntuu ehkä hölmöltä, mutta yksinkertaisimman tehtävän aloittamisvaiheen tulisi olla listasi ensimmäisenä.

 • Yksi yö listajuhlaan

  Tee to do -listasi edellisenä iltana ja pääset suoraan vauhtiin aamulla.

  Joskus on hankalaa päästä siihen organisointivaiheeseen heti aamusta, että saisit listan tehtyä. Kokeile siis tätä: kirjoita päivän päätteeksi seuraavan päivän tehtävistä kuusi tärkeintä viivoitetuille Post-it® Super Sticky -listalapuille, 102 mm x 152 mm x 152 mm, ja numeroi ne tärkeysjärjestyksen mukaan. Jätä lappu sitten johonkin, missä näet sen heti aamusta. Seuraavana päivänä edellisen päivän listasi on valmiina käytettäväksi heti aamusta ja voit tehdä tehtävän kerrallaan. Päivän päätteeksi voit siirtää mahdolliset tekemättömät tehtävät seuraavan päivän listan kärkeen. Kokeile tätä muutaman päivän ajan ja huomaat varmasti tuottavuutesi paranevan.

 • Tee listan ensimmäinen kohta ensin

  Muodosta tapa siitä, että teet listan ensimmäisen kohdan heti aamusta.

  Tämän vinkin hengen mukaisesti siirrytään suoraan asiaan: tee listasi ensimmäinen tehtävä heti aamusta, kun olet parhaimmillasi! Päiväsi pääsee heti vauhtiin, kun teet suurimman, tärkeimmän työn valmiiksi ennen kuin siirryt eteenpäin. On tärkeää olla ennemmin ennakoiva kuin jälkiviisas, joten tee tärkein osuus ensin – ennen kuin tarkistat sähköpostisi, luet otsikot tai vastaat puheluihin. Kirjoita to do -listasi viivoitetuille Post-it® Super Sticky -viestilapuille, 102 mm x 152 mm, ja merkitse Post-it®-teippimerkillä tehtävä. jonka aiot tehdä ensimmäisenä. Kun pidät itsesi vastuullisena selkeällä listalla ja sen ensimmäisellä vaiheella, saat tärkeimmän tehtävän tehtyä joka kerta – etkä joudu enää palaamaan siihen.

  Siinäpä se. Kuusi mahtavaa vinkkiä, joiden avulla menestyt päivittäin ja saat silti tehtyä kaiken, missä olet hyvä: näet pitkän aikavälin suunnitelman ja inspiroidut pitkäkestoisista tavoitteista.

  Lähteet:

  http://www.fastcompany.com/3051951/secrets-of-the-most-productive-people/the-six-lists-you-need-to-make-every-day-productive

  http://lifehacker.com/5994155/make-your-to-do-list-more-doable-with-the-1-3-5-rule

  https://www.themuse.com/advice/a-better-todo-list-the-135-rule

  https://blog.bufferapp.com/how-to-stop-procrastinating-by-using-the-2-minute-rule

  http://www.fastcompany.com/3040420/why-our-brains-love-lists-and-how-to-make-better-ones

  http://www.fastcompany.com/3021379/work-smart/the-amazing-history-of-the-to-do-list-and-how-to-make-one-that-actually-works

  http://www.forbes.com/sites/vanessaloder/2014/06/02/five-best-to-do-list-tips/#2c17ecff51b5KAIPAATKO VINKKEJÄ & IDEOITA?

Haluan vastaanottaa Post-it®-brändin uutisia ja muuta hyödyllistä tietoa.


null
SEURAA POST-IT® BRANDIA:
3M, Post-it® ja Canary Yellow™ -keltainen ovat 3M:n tavaramerkkejä.
Vaihda aluetta
Suomi - suomi