Post-it® Plus sovelluksen usein kysyttyjä kysymyksiä

Post-it® sovelluksen usein kysyttyjä kysymyksiä

Yleiskatsaus

Post-it® sovelluksen tärkeimmät näytöt:

iOS® Screens

 • Ota viestilappusi talteen
  Kuvatallennenäyttö
 • Yhdistele ryhmiä
  Kuvatallenteen esikatselu
 • Luo digitaalisia viestilappuja
  Viestitaulunäkymä
 • Järjestele työsi
  Viestilappujen muokkausnäkymä
 • Jaa suosikkisovelluksissasi
  Ruudukkonäkymä
 • Työskentele eri laitteilla
  Vientinäkymä

Yleistä

 • Post-it® sovellus on iOS-laitteella toimiva sovellus, jolla voit muuttaa käsinkirjoitetut nelikulmaiset Post-it® viestilaput digitaaliseen muotoon saumattomasti ja helposti. Ota analogisessa muodossa olevat viestilaput talteen kameralla tai tee uusia viestilappuja laitteellasi tärkeistä muistutuksista. Kiinnitä, viimeistele, lisää ja järjestele viestitaululla olevat viestilappusi ja ajatuksesi juuri haluamallasi tavalla. Jaa sitten järjestelty viestitaulusi ystävillesi ja kollegoillesi tai vie se suosikkisovelluksiisi tai pilvipalveluihin, mukaan lukien PowerPoint®, Excel®, PDF, Dropbox ja monet muut.
 • Kuvatallenteeksi kutsutaan usean Post-it® viestilapun kuvaamista ja jokaisen yksittäisen viestilapun tunnistamista, jotta ne voidaan luoda uudelleen digitaalisesti.
 • Viestitaulu on näyttöalue tallennetuille Post-it® viestilapuille. Samalle viestitaululle voidaan liittää useita kuvatallennuksia. Lisäksi viestitaululla olevia Post-it® viestilappuja voidaan liikutella ja muokata yksitellen.
 • Post-it® sovellus toimii kaikissa laitteissa, joissa on iOS 10-käyttöjärjestelmä tai uudempi versio. Sovellus toimii parhaiten iPhone® X -laitteissa ja uudemmissa laitteissa sekä iPad Pro® -laitteella.
 • Ei toistaiseksi, mutta tätä ominaisuutta kehitetään. Jos kiinnostuit asiasta, ota meihin yhteyttä. Jos haluat käyttää sovellusta iPhone-laitettasi suuremmilla näytöillä, sovellus toimii erinomaisesti iPad®-laitteella ja voidaan heijastaa myös Apple TV®:n näytölle AirPlay®-sovelluksen avulla.
 • Kyllä vain! Käy osoitteessa Post-it.fi/App, niin saat viimeisimmät tiedot.

 • Selvästi erottuva sisältö on helpointa ottaa talteen, joten on suositeltavaa käyttää tummia tusseja tai huopakynillä. Myös Apple Pencil® sopii erinomaisesti käytettäväksi sovelluksen kanssa digitaalisten muistilappujen muokkaamiseen. Tilan valaistuksella sekä Post-it® viestilappujen ja taustan välisellä kontrastilla on myös merkitystä. Ota kuvatallennuksia aina hyvin valaistuissa tiloissa. Jos tausta on vaalea, kuten valkotaulu, kirkasväriset viestilaput erottuvat parhaiten. Jos tausta on tumma, kuten valkotaulu, vaaleat viestilaput erottuvat paremmin kuin kirkkaat värit.
 • Nykyisin Post-it® sovellus toimii parhaiten nelikulmaisten Post-it® viestilappujen kanssa. Jos käytät erimuotoisia viestilappuja, sovellus voi edelleen ottaa niistä kuvatallenteen, mutta laput näkyvät nelikulmaisina. Siitä voi seurata, että viestilapun sisältö näyttää vääristyneeltä. Jos olet kiinnostunut muiden kuin nelikulmaisien viestilappujen kuvatallennuksen tuesta, ota meihin yhteyttä.

Tietosuoja

 • 3M ei voi nähdä mitään sisältöä, josta otat kuvatallenteen sovelluksella.
 • Post-it® sovellus ei käytä eikä seuraa mitään henkilö- tai käyttäjään yhdistettävissä olevia tietoja. Voit tarkastella 3M:n tietosuojakäytäntöjä osoitteessa 3m.com/privacy.

 • Kun otat kuvatallenteita Post-it® viestilapuista, voit merkitä kuvatallenteen sijainnillasi, jotta voit käyttää sitä myöhemmin viitteenä. Jos annat sovellukselle luvan käyttää sijaintiasi, kuvatallennenäkymässä näkyy kunkin tallenteen tekopaikka. Sijaintipaikka näkyy myös, kun viet Post-it® viestilappuja PDF-tiedostoina, Excel®-lomakkeina tai PowerPoint®-esityksinä. Voit myös muuttaa milloin tahansa sijainnin lupa-asetuksia iOS-tietosuoja-asetusten sijaintipaikkavalinnoista.

Vianmääritys

Digitaaliset viestilaput

Järjesteleminen

 • Ei, viestitaulujen yhdistelyä ei voi purkaa. Kun viestitaulut on yhdistetty, niitä ei voi jakaa erilleen.
 • Kun Post-it® sovellus on avoinna, luo uusi viestitaulu ottamalla kuvatallenteita viestilapuista tai avaa olemassa oleva viestilappuja sisältävä viestitaulu. Vedä ja pudota viestilappuja ja ryhmiin tai pois ryhmistä järjestelläksesi viestilaput parhaaksi katsomallasi tavalla.
 • Kun napsautat viestitaulunäytöllä viestilappuryhmää, näet kolme asetteluvaihtoehtoa, jotka esitetään kuvakkeina Ensimmäisessä asettelussa viestilaput näytetään siinä muodossa, jossa otit niistä kuvatallenteen. Toinen asetteluvaihtoehto mahdollistaa viestilappujen järjestelyn riveihin ja sarakkeisiin. Kolmas asettelu äärimmäisenä oikealla kohdistaa viestilaput niin, että ne sopivat valitsemaasi ryhmän muotoon.
 • Kyllä. Sinun tarvitsee vain viedä viestitaulusi yhtenä tiedostotyypeistä ja avata viety tiedostotyyppi, jotta voit jatkaa työskentelyä viestilappujesi kanssa suosikkiohjelmassasi.
 • Sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Ruudukkonäkymässä napsauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa Valitse-painiketta. Valitse kaikki viestitaulut, jotka haluat yhdistää, ja paina Yhdistä. Valitsemasi viestitaulut yhdistetään samaan tauluun. Toinen vaihtoehto on vain vetää mikä tahansa ruudukkonäkymän viestitauluista siihen viestitauluun, jonka haluat yhdistää.
 • Ruudukkonäkymässä napsauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa Valitse-painiketta. Näytön oikeaan alareunaan ilmestyy roskakorin kuvake. Napsauta sitä valitse Poista viestitaulu.
 • Kyllä! iOS® -laitteissa sinulla on mahdollista merkitä tähdellä tärkeimmät viestisi. Tällöin kuvat tähdellä merkityistä muistiinpanoista asetetaan “Tänään” -näyttöön iOS® laitteessasi. Tällä tavoin, sinun tarvitsee vain katsella Tänään-näyttöä nähdäksesi tärkeimmät, päivittäiset tehtävät, muistutukset tai tärkeät ajatukset. Merkitse viestisi tähdellä, napauta yksittäistä viestiä ja tähtikuvaketta oikeassa alalaidassa.

Haetaan

 • Vedä ruudukkonäkymässä alaspäin, jolloin etsintäruutu ilmaantuu näkyviin. Voit antaa hakuruutuun määrättyjen viestitaulujen otsikot tai viestitaulujen ryhmien nimiä. Tässä vaiheessa hyvät otsikointitavat ovat hyödyllisiä. Myös viestitaulu- ja kuvatallennepäivämääriä käytetään haussa.

Jakaminen

Asetukset

 • Napsauta asetuksissa Oletusarvoinen viestilappujen väri -osiota. Värivalikko avautuu, jolloin voit valita digitaalisten viestilappujen oletusvärin.
 • Napsauta asetuksissa Siri® oikopolut-osiota. Siri® oikopolut-valikossa voit lisätä oikopolkuja seuraavia toimintoja varten: 1) viestilappujen kuvatallenteiden ottaminen uuteen viestitauluun, 2) viestilapun luominen uuteen viestitauluun, 3) viestilappujen tallentaminen uusimpaan viestitauluun, 4) viestilapun luominen uusimpaan tauluun ja 5) viimeisimmän viestitaulun katselu. Paina vain plus (+) -merkkiä ja punaista tallennuspainiketta uuden Siri® oikopolun tallentamiseksi.
null
SEURAA POST-IT® BRANDIA:
3M, Post-it® ja Canary Yellow™ -keltainen ovat 3M:n tavaramerkkejä.
Vaihda aluetta
Suomi - suomi