• share

  Miten Yhdysvaltain irtautuminen Pariisin sopimuksesta vaikuttaa HFC-yhdisteiden alasajoon?

  kesäkuuta 20, 2017
  share

  Miten Yhdysvaltain irtautuminen Pariisin ilmastosopimuksesta vaikuttaa HFC-yhdisteiden käytön vaiheittaiseen vähentämiseen? Ei mitenkään!
  Miten Yhdysvaltain irtautuminen Pariisin ilmastosopimuksesta vaikuttaa HFC-yhdisteiden käytön vaiheittaiseen vähentämiseen? Ei mitenkään!

  • Tähän mennessä olet jo varmasti kuullut Yhdysvaltain irtautuneen Pariisin ilmastosopimuksesta, jota myös Pariisin sopimukseksi kutsutaan, ja sinulla saattaa olla kysyttävää siitä, miten tämä vaikuttaa palonsammutusaineissa, kuten FM-200® ja ECARO-25®, käytettävien fluorihiilivetyjen (HFC-yhdisteet) tuotannon ja käytön asteittaiseen vähentämiseen. Jo ennen tätä Pariisin ilmastosopimuksen osapuolet olivat päättäneet jättää HFC-yhdisteet ilmastoneuvottelujen ulkopuolelle ja neuvotella HFC-yhdisteiden tuotannon ja käytön asteittaisesta vähentämisestä otsonikerrosta tuhoavia aineita sääntelevän Montrealin pöytäkirjan puitteissa. Tämä päätös johtui siitä, että HFC-yhdisteitä käytetään nykyisin samoilla teollisuudenaloilla kuin aikoinaan otsonikerrosta tuhoavia aineita, joiden tuotannon ja käytön asteittaista lopettamista Montrealin pöytäkirja säätelee. Neuvottelujen lähtökohdat sekä kyseisiin aloihin perehtyneet tekniset komiteat ovat jo olemassa Montrealin pöytäkirjan puitteissa.

   Lokakuussa 2016 Montrealin pöytäkirjan osapuolet päättivät HFC-yhdisteiden tuotannon ja käytön maailmanlaajuisesta asteittaisesta vähentämisestä, ja tämä sopimus on edelleen voimassa, eivätkä Yhdysvaltain hallinnon viimeaikaisilla toimilla ole ollut siihen mitään vaikutusta. Montrealin pöytäkirjan Kigalin muutosta koskeva tiedote (PDF, 1,02 Mt) sisältää kattavan yhteenvedon Ruandan Kigalissa tehdyistä HFC-yhdisteiden tuotannon ja käytön asteittaista vähentämistä koskevista päätöksistä. On tärkeää huomata, että HFC-yhdisteiden tuotannon ja käytön asteittaisen vähentämisen ensimmäinen vaihe teollisuusmaissa, myös Yhdysvalloissa, astuu voimaan jo 18 kuukauden kuluttua vuonna 2019.

   Yhdysvalloissa toimivat HFC-yhdisteiden tuottajat, kuten Chemours, ovat ajaneet voimakkaasti HFC-yhdisteiden asteittaista vähentämistä, koska monilla sektoreilla kestäviä vaihtoehtoja on jo saatavilla ja tuotannon ja käytön asteittainen vähentäminen toimii markkinoilla liiketoimintatavoitteita hyödyttävänä kannustimena. Koska nykyinen hallinto tukee Yhdysvaltain liiketoimintaintressejä, odotamme edelleen, että HFC-yhdisteet menevät samaa tietä kuin halonit.

   Tilaa 3M™ Novec™ -ajankohtaisaiheet ja pysyt ajan tasalla tuoreimmista palonsammutusalan lainsäädäntöä koskevista uutisista.

   © 3M 2017. Kaikki oikeudet pidätetään.
   3M ja Novec ovat 3M Companyn tavaramerkkejä.
   FM-200 on The Chemours Companyn rekisteröity tavaramerkki.
   ECARO-25 on Fike Corporationin rekisteröity tavaramerkki.
   Kaikki muut tavaramerkit ovat omien omistajiensa omaisuutta.

Tilaa 3M Novec -ajankohtaisaiheet

Saat suoraan sähköpostiisi asiantuntijayleisölle tarkoitettuja alan katsauksia, jotka ovat kirjoittaneet palonsammutuksen, liuotinpuhdistuksen ja valmisteiden kehityksen asiantuntijat.