• share

  Tee tänä vuonna Earth Dayn yhteydessä merkittävä valinta!

  huhtikuuta 22, 2017
  share

  • Earth Day on tänään – kiitos tekemistäsi hyvistä valinnoista!

   Tänään on järjestyksessä 47. Earth Day – erinomainen hetki pohtia toimintamme positiivisia ympäristövaikutuksia ja sitoutua taas uudelleen pyrkimään kohti vihreämpää tulevaisuutta. Yrityksen arjessa tehtävistä päätöksistä tulee helposti rutiinia, mutta valitsemalla kestäviä ratkaisuja korkean ilmastoa lämmittävän vaikutuksen (GWP) ratkaisujen sijaan voit osallistua planeettamme suojelemiseen ennennäkemättömillä tavoilla.

   Palonsammutuskäytössä
   Olet ehkä kuullut, että siirtymällä korkean GWP-arvon fluorihiilivetyjä (HFC) sisältävistä palonsammutusaineista, kuten Chemoursin FM-200® (HFC-227ea) 3M™ Novec™ 1230 -palonsammutusnesteeseen on mahdollista vähentää palonsammutuksen kasvihuonekaasupäästöjä yli 99 prosenttia. Kuulostaa vaikuttavalta, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä?

   Jos tyypillisessä noin 450 kilogramman asennuksessa käytetään FM-200®-aineen sijasta erittäin alhaisen GWP-arvon puhdasta sammutusainetta, kuten Novec 1230 -nestettä, kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 1 183 tonnilla (CO2-ekvivalenttitonneja). Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston kasvihuonekaasujen vastaavuuslaskurin mukaan tämä päästömäärä vastaa
    

   • 2 835 386 perushenkilöautolla ajettua mailia (noin 4 563 111 kilometriä, kasvihuonekaasupäästöt)
   • tai 175 kotitalouden vuotuista sähkönkäyttöä (CO2-päästöt)

   Ja tässä puhutaan vain yhdestä asennetusta kokoonpanosta. Entä jos päätöksiemme mahdollisia ympäristövaikutuksia tarkasteltaisiinkin useiden vuosien mittaan toteutettujen asennusten osalta?

   Jo 15 vuoden ajan Novec 1230 -nestettä käyttävien palonsammutusjärjestelmien asentaminen HFC-pohjaisia aineita käyttävien sijaan on maailmanlaajuisesti vähentänyt mahdollisia päästöjä yli 50 miljoonan CO2-ekvivalenttitonnin verran. Nämä päästöt vastaavat
    

   • yli 115 miljoonan öljytynnyrillisen käyttöä (CO2-päästöt)
   • tai miltei 19 miljoonaa litraa bensiiniä (CO2-päästöt)

   Tästä tuloksesta voimme kaikki olla ylpeitä!

   Liuotinpuhdistuksessa ja höyryllä tehtävässä rasvanpoistossa
   Valitsemalla liuotinpuhdistukseen ja höyryllä tehtävään rasvanpoistoon 3M™ Novec™ -tuoteperheen tekniset nesteet teet kestävän valinnan verrattuna Chemoursin Vertrel™ XF -erikoisnesteisiin, jotka sisältävät korkean GWP-arvon HFC-4310mee-yhdistettä. Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston kasvihuonekaasujen vastaavuuslaskurin mukaan vain 100 paunaa (noin 45 kg) HFC-4310mee-yhdistettä voi tuottaa jopa 74,4 tonnia kasvihuonekaasupäästöjä (CO2-ekvivalenttitonneina). Tämä vuorostaan vastaa
    

   • 178 285 perushenkilöautolla ajettua mailia (noin 286 921 kilometriä, kasvihuonekaasupäästöt)
   • tai 172 öljytynnyrillisen käyttöä (CO2-päästöt)

   Kun tätä verrataan 100 paunan (noin 45 kg) annokseen alhaisen GWP-arvon 3M™ Novec™ teknistä nestettä 7100, kasvihuonekaasupäästöjä syntyy yli 50 CO2-ekvivalenttitonnia vähemmän.

   Aina, kun ostamme jotakin puhdasta sammutusainetta tai liuotinta, teemme päätöksiä, joilla voimme yhdessä vaikuttaa positiivisesti ympäristöömme ja tulevaisuuteemme.

   Kokeile ympäristönsuojeluviraston kasvihuonekaasujen vastaavuuslaskuria itse ja tutustu 3M Novec -tuoteperheen uudessa sivustossa vieläkin useampiin syihin valita kestävä vaihtoehto.

   © 3M 2017. Kaikki oikeudet pidätetään.
   3M ja Novec ovat 3M Companyn tavaramerkkejä.
   FM-200 ja Vertrel ovat The Chemours Companyn tavaramerkkejä.
   Kaikki muut tavaramerkit ovat omien omistajiensa omaisuutta.

Tilaa 3M Novec -ajankohtaisaiheet

Saat suoraan sähköpostiisi asiantuntijayleisölle tarkoitettuja alan katsauksia, jotka ovat kirjoittaneet palonsammutuksen, liuotinpuhdistuksen ja valmisteiden kehityksen asiantuntijat.