Lämmönhallinta

Näytä kaikki tuotteet

Monilla nykypäivän suurimmilla teknisillä edistysaskelilla on yksi yhteinen nimittäjä: lämmönhallinnan tarve. Lämmönhallinta on kriittisen tärkeää monissa nykyisen elämäntapamme mahdollistavissa sovelluksissa, niin puolijohdekiekkojen valmistusprosessin lämpötilan ohjauksessa kuin liiallisen lämmön poistossa palvelinkeskuksista, tehoelektroniikasta tai lentokoneiden elektroniikasta.

3M käyttää tiedettä parantamaan elämänlaatua monilla tasoilla. 3M™ Novec™ -tuoteperheen tekniset nesteet on kehitetty toimimaan erittäin tehokkaasti monissa lämmönsiirtosovelluksissa, kuitenkaan tinkimättä työntekijöiden turvallisuudesta tai ympäristöystävällisyydestä. Novec-tuoteperheen tekniset nesteet ovat dielektrisiä ja syttymättömiä, saatavilla on useita käyttölämpötila-alueita, ja ne tarjoavat siistin ja vähän huoltoa vaativan vaihtoehdon perinteisille jäähdytysnesteille, kuten vedelle, vesi-glykoliseokselle ja lämmönsiirtoon käytetyille öljyille. Lisäksi ne soveltuvat moniin eri käyttötarkoituksiin, kuten puolijohteiden kylmälevyjäähdytykseen, palvelinkeskusten uppojäähdytykseen tai lentoelektroniikan ruiskutusjäähdytykseen. Jos etsit parempaa tapaa selättää liika lämpö, pyydä apuun 3M.

Kone, jossa valmistuu piikiekkoja puolijohde- ja elektroniikkasovelluksiin.
Haihduta lämpöä ja paranna suoritusta.

Turvallista, ympäristöystävällistä ja tehokasta jäähdytystä

Koe älykäs, turvallinen ja ympäristöystävällinen. sivu

Kun käytät Novec-tuoteperheen nimenomaan lämmönsiirtoon suunniteltuja teknisiä nesteitä, saat tarkkaa ja luotettavaa suorituskykyä ja turvallisuus- ja ympäristövaatimuksesi täyttyvät varmasti. Nykyaikaisten elektroniikkatuotteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti, joten niiden jäähdytysaineen on myös syytä olla yhtä edistynyt.

 • Erikoislähikuva piirilevyn komponentista
  Älykkäitä ratkaisuja nykypäivän elektroniikkaan

  Nestemäisiä lämmönsiirtoaineita käytettäessä on käyttökohteesta riippuen huomioitava monia seikkoja. Novec-nesteillä on:
   

   

  • Hyvä dielektrinen lujuus, eli niitä voi käyttää kosketuksissa elektroniikkaan
  • Erinomainen materiaaliyhteensopivuus, joten ne sopivat hyvin todennäköisesti yhteen tuotteidesi ja laitteidesi kanssa
  • Useita saatavilla olevia käyttölämpötila-alueita, joten prosesseja voi hallita tarkasti
  • Sopivuus moniin eri prosesseihin ja materiaaleihin
 • Kaksi laboratorioteknikkoa tarkastelee tietoja ja puolijohdekiekkoa tuotantolaboratoriossa.
  Työntekijöiden turvallisuudesta ei tingitä

  3M Novec -tuoteperheen teknisillä nesteillä on laajat turvamarginaalit. Kun siirryt aiemmasta jäähdytysmenetelmästä Novec-nesteiden käyttöön, voit luottaa siihen, että pyrit suojaamaan liiketoimintasi mahdollistavia ihmisiä. Novec-nesteiden ominaisuuksia ovat:
   

   

  • Vähäinen myrkyllisyys
  • Syttymättömyys
 • Lähikuva käsineeseen puetusta kädestä, joka pitelee lasiastiaa, jossa on kasvi ja nestettä.
  Ympäristön kannalta kestäviä jäähdytysvaihtoehtoja

  Novec-nesteet on kehitetty suorituskykyisiksi ratkaisuiksi, jotka noudattavat ympäristövaatimuksia tinkimättömästi. Voit vähentää toimintasi kasvihuonekaasupäästöjä jopa 99 % vaihtamalla perfluorihiilivetyjä (PFC) tai perfluoripolyeetteriä (PFPE) sisältävät lämmönsiirtonesteet Novec-nesteisiin. Novec-nesteillä:
   

   

  • On alhainen ilmastoa lämmittävä vaikutus (GWP)
  • On olematon otsonia tuhoava ominaisvaikutus (ODP)
  • Ei ole odotettavissa lainsäädännöllistä käytön asteittaista kieltämistä

3M Novec -nesteet lämmönhallintaan

 • 1 gallonan (noin 3,8 litran) ruskea pullo 3M Novec 7500 teknistä nestettä valkoisella taustalla.

  3M Novec -tuoteperheen tekniset nesteet on suunniteltu huolellisesti nimenomaan lämmönsiirtonesteinä käytettäviksi. Insinöörimme ovat kehittäneet nämä nesteet täyttämään tiukimmat suorituskykyä, turvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä koskevat vaatimukset. Etkö löydä, mitä etsit? Tarvitsetko apua valitsemiseen? Pyrimme jatkuvasti löytämään tapoja vastata uusiin haasteisiin.

   

  Riippumatta siitä, mihin tarvitset lämmönsiirtoa, ja millä alalla yrityksesi toimii, 3M Novec -tuoteperheen lämmönsiirtoon tarkoitetut nesteet tarjoavat seuraavia ominaisuuksia:
   

   

  • Laaja valikoima käyttölämpötiloja
  • Yksittäisiä tuotteita, joilla on laaja käyttölämpötila-alue

  Lataa lämmönsiirron tuotevalintaopas (PDF, 79 kt)


 • Rakennamme 3M™ Fluorinert™ -elektroniikkanesteiden luomalle lämmönsiirron perinteelle

  3M Fluorinert -elektroniikkanesteet ovat jo yli 40 vuoden ajan olleet elektroniikkateollisuuden suoran kosketusjäähdytyksen standardituote, joita on käytetty onnistuneesti moniin innovatiivisiin tarkoituksiin. 3M Novec -tuoteperheen tekniset nesteet pohjautuvat tähän erinomaisen suorituskyvyn perinteeseen, ja lisäävät siihen ympäristöystävällisempiä ominaisuuksia. Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset neuvoja siitä, mikä tuote sopii parhaiten teknisiin vaatimuksiisi ja tavoitteisiisi.

  Lue lisää Fluorinert-elektroniikkanesteistä (PDF, 76 kt)


 • Käsineisiin puetut kädet, jotka pitelevät kiiltävää puolijohdekiekkoa, sininen tausta.

  Puolijohdekiekkojen ja laitteistojen jäähdytys

  Maailmaamme muuttavat tänä päivänä laitteet ja palvelut, jotka perustuvat puolijohdeteknologiaan. Entistä tehokkaampien ja pienempien piikiekkojen valmistus edellyttää tinkimätöntä lämpötilanhallintaa ja vaativia tarkkuusprosesseja. Varusta tuotantolaitoksesi viimeisimmällä jäähdytysteknologialla, jossa lämmönsiirtoon käytetään Novec-nesteitä.

   

  Monissa puolijohteiden valmistusprosessin vaiheissa nämä lämmönsiirtonesteet voivat toimia tehokkaana, edullisena ja vähän huoltoa vaativana keinona hallita prosessin lämpötilaa. Toisin kuin vesipohjaiset jäähdytysnesteet, Novec-nesteet eivät vaadi deionisointia, minkä lisäksi ne ovat syttymättömiä ja takaavat erittäin yhtenäiset lämpötilat. Lue lisää siitä, miten Novec-tuoteperheen tekniset nesteet toimivat tinkimättömästi seuraavissa jäähdytyssovelluksissa:
   

   

  • Kylmälevyjäädytys (CPC)
  • Plasmaetsaus
  • Automatisoitu testaus
  • Kemiallinen kaasufaasipinnoitus (CVD)
  • Fotolitografia (litografialaitteet)

Elektroniikan uppojäähdytys

 • Ylhäältä päin otettu kuva palvelinkeskuksen palvelimista, jotka on upotettu 3M Novec tekniseen nesteeseen uppojäähdytyskokoonpanossa.
  Palvelinkeskusten uppojäähdytys

  Palvelinkeskukset ovat kriittisen tärkeitä koko elämäntavallemme liiketoiminnasta viestintään ja viihteeseen. Mutta suuret palvelinkeskukset kuluttavat valtavia määriä sähköä, josta suuren osan jäähdytykseen. Novec-nesteillä toteutettu uppojäähdytys mahdollistaa yksinkertaisemman lämmönhallintajärjestelmän ja saattaa laskea palvelinkeskuksen jäähdytykseen liittyviä energiakustannuksia jopa 97 %.

   

  Lue lisää palvelinkeskusten uppojäähdytyksestä

 • Taiteellinen valokuva, jossa on roiskuvaa kirkasta nestettä kirkkaansinisellä taustalla.
  Tehoelektroniikan uppojäähdytys

  Tehoelektroniikka on avainasemassa monissa tehokkaita sähkömoottoreita hyödyntävissä sovelluksissa. Tällä elektroniikalla toteutettu tehomuunnos mahdollistaa esimerkiksi suurnopeussähköjunat ja maansiirtokoneiden sähkökäyttöiset vetojärjestelmät. Mutta ne edellyttävät pieneen tilaan mahtuvaa tehokasta jäähdytystä, mikä onnistuu Novec-nesteitä hyödyntävällä uppojäähdytysjärjestelmällä.

   

  Lue lisää tehoelektroniikan uppojäähdytyksestä


 • Useita sotilashelikoptereita, joiden siluetit näkyvät auringonlaskua vasten.

  Sotilas- ja lentoelektroniikan jäähdytys

  Ilmailuteollisuus ja monet sotilaskäyttöön tarkoitetut erikoislaitteet edellyttävät pieneen tilaan mahtuvaa, tehokasta ja erittäin luotettavaa jäähdytystä. 3M Novec -tuoteperheen teknisten nesteiden ominaisuudet täyttävät ilmailualan ja muiden kriittisten elektroniikan käyttökohteiden jäähdytysjärjestelmille asettamat vaatimukset. Lisäksi ne soveltuvat käyttöön vaativimmissa ilmailu- ja maasovelluksissa käytettävissä ruiskutusjäähdytysjärjestelmissä. Tehokkaan jäähdytyksen lisäksi Novec-nesteiden etuna on syttymättömyys – verrattuna esimerkiksi polyalfaolefiiniin (PAO) – ja ne ovat myös öljypohjaisia jäähdytysnesteitä siistimpiä käyttää, mikä helpottaa huoltoa.


Lämmönsiirtosovellusten materiaalit ja työkalut


Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää lämmönsiirtonesteistä ja niiden käyttötarkoituksista

3M Novec on enemmän kuin pelkkä tuotesarja. Me jaamme intohimosi ongelmien ratkaisuun ja ihmisten elämänlaadun parantamiseen. Kokemuksemme monenlaisista lämmönsiirtosovelluksista ja -aloista antaa meille ainutlaatuiset mahdollisuudet auttaa haasteidesi ratkaisemisessa. Voit ottaa meihin yhteyttä ja kysyä mitä tahansa, kun tarvitset esimerkiksi:
 

 

 • Tuotetietoja
 • Käyttökohteita ja parhaita käytäntöjä koskevat neuvot
 • Apua Novec-nesteiden tilaamiseen tai valintaan Novec-nesteen ja Fluorinert -elektroniikkanesteen välillä
 • Apua näytteiden tilaamiseen