Palonsammutus – Novec 1230 -palonsammutusneste

3M™ Novec™ 1230 -palonsammutusneste on puhdasta ainetta käyttävä sammute, joka kehitettiin halonien korvaajaksi ja vaihtoehdoksi fluorihiilivedyille (HFC) . Se kuuluu halogenoitujen hiilivetyjen kemialliseen ryhmään, johon kuuluvat fluorihiilivedyt (HFC) ja fluoriketonit. Novec 1230 -neste on fluoroketoni, kun taas kemialliset puhtaat aineet, kuten FM-200™ ovat fluorihiilivetyjä (HFC) (HFC-227ea). Novec 1230 -nesteen ilmastoa lämmittävä vaikutus (GWP) on alle yksi, kun fluorihiilivetyjen GWP on tyypillisesti yli 3 000. Novec 1230 -nesteen turvamarginaali on puhtaista aineista (mukaan lukien inerttikaasu) suurin tiloissa, joissa toimii ihmisiä.

Ansul Sapphire Novec 120 -palonsammutusjärjestelmä aktivoituu datakeskuksen palvelinhuoneessa.
Suojaa kaikelle tärkeälle.

Tulevaisuutta varten suunniteltu puhdasta ainetta sisältävä palonsammutusneste

 • Palosuojausjärjestelmää määrittäessäsi tekemäsi valinnat saattavat määrätä sen, selviävätkö ihmiset, tärkeä omaisuus ja koko yrityksesi tulipalon sattuessa. Kun tämä järjestelmä käyttää Novec 1230 -nestettä, voit tarjota asiakkaallesi luottavaisin mielin järjestelmän, joka:

   
  • Sammuttaa palon sekunneissa ennen kuin se edes alkaa ja paljon ennen kuin vesipohjaiset tai inerttikaasua sisältävät järjestelmät aktivoituvat.

  • Auttaa suojaamaan arvokasta omaisuutta, kuten elektroniikkaa, korvaamattomia paperiasiakirjoja, artefakteja ja arkistoja. Koska Novec 1230 -neste on vedetön palonsammutusratkaisu, siitä ei jää jäämiä, eikä se johda sähköä.

  • Tarjoaa suurimman turvallisuusmarginaalin ihmisille verrattuna mihin tahansa puhdasta ainetta käyttävään ratkaisuun.

  • Sitä ei koske fluorihiilivetyjen vaiheittainen käytön vähentäminen Euroopassa F-kaasumääräyksen perusteella tai minkään maailmanlaajuisen sääntelyelimen säädökset, kuten Montrealin pöytäkirja.

  • Toimitetaan maailmanlaajuisella ympäristötakuulla – 3M™ Blue Sky℠ -takuu tarjoaa lisää mielenrauhaa.

  • Ainetta säilytetään nestemäisessä muodossa ja tyhjennetään kaasuna, joten se vie noin 80 % vähemmän lattiatilaa verrattuna inerttiä kaasua käyttäviin järjestelmiin.

  • Soveltuu luokkien A, B ja C palovaaroihin.

 • Naispuolinen iPadia käyttävä IT-työntekijä palvelinkeskuksessa ja sini-violetti kolmio yläpuolella sekä teksti, jossa lukee

  Kuinka Novec 1230 -neste toimii?

  Novec 1230 -neste sammuttaa palon ennen kuin se alkaa poistamalla kuumuuden nopeasti. Tyypillisessä sammutusjärjestelmässä ainetta säilytetään nestemäisessä muodossa typellä paineistetuissa säiliöissä. Automaattisesti tunnistavat anturit aktivoivat sammutusjärjestelmän jo palon alkuvaiheessa ja palo sammutetaan muutamassa sekunnissa.

  Novec 1230 -neste haihtuu 50 kertaa nopeammin kuin vesi. Itse asiassa voit upottaa pehmeäkantisen kirjan Novec 1230 -nesteeseen ja minuutin kuluttua jatkaa lukemista siitä mihin jäit.

  Tällä videolla näet hallitun tulipalotestin simuloidussa palvelinkeskuksessa. Katso ja vertaa Novec 1230 -nesteen suorituskykyä vesisprinklerijärjestelmään.


Älykästä, turvallista ja ympäristöystävällistä palonsammutusta.

Kun määrität palonsammutusjärjestelmän, se vaikuttaa ihmisten elämään, elinkeinoon ja ympäristöön. 3M™ Novec™ 1230 -palonsammutusneste antaa mielenrauhan siitä, että teit oikean päätöksen suojataksesi kaikkea sinulle arvokasta.

 • Pitkä vihreä ruoho ja kirkkaansininen taivas, pieniä pilviä ja auringonpaistetta.
  Ympäristöystävällinen

  Tee järkevä päätös, joka auttaa suojaamaan planeettaamme — suojaten samalla organisaatiotasi lakisääteisiltä haasteilta — puhtaalla palonsammutusaineella, jonka GWP on alle yhden, joka ei tuhoa otsonia, ja johon ei kohdistu vaiheittaista valmistuksen rajoittamisen uhkaa.

 • Lähikuva teräksisestä sekuntikellosta, jossa viisari on kohdassa 60
  Sammuttaa palot. Nopeasti

  Novec 1230 -neste auttaa sammuttamaan palot nopeasti ja turvallisesti absorboimalla tulen lämmön ja katkaisemalla ketjureaktion. Koska palo sammutetaan nopeasti, omaisuusvahingot vähenevät huomattavasti. Ja liiketoiminta voi jatkua tavalliseen tapaan.

 • Palonsuojausinsinöörit palonsammutusjärjestelmähuoneessa tarkastamassa 3M Novec 1230 -nesteellä täytetyn suuren punaisen säiliön tasoa
  Turvallinen ihmisille

  Palonsammutusaineet: turvamarginaali

  Novec 1230 ‑neste tarjoaa korkeimman turvamarginaalin muihin puhtaisiin sammutusaineisiin verrattuna. Tarjoaa tehokasta palonsammutusta ja suojaa sinulle kaikkein tärkeintä.

 • Lähikuva kättelevistä ihmisistä puvuissa pilvenpiirtäjän edessä
  Säästää tilaa

  Koska Novec 1230 -nestettä säilytetään nestemäisessä muodossa, se vaatii vähemmän tilaa verrattuna inerttikaasuun ja hiilidioksidiin, joita säilytetään kaasumaisessa muodossa. Ahtaissa tiloissa säiliöt voidaan säilyttää suojatulla alueella, jolloin erillistä varastohuonetta ei tarvita.


Usein kysyttyjä kysymyksiä

Lue lisää Novec 1230 -nesteestä – katso vastaukset tyypillisiin kysymyksiin ja ymmärrä, miksi speksaajat pitävät sitä ainutlaatuisena puhtaiden aineiden joukossa.

Violetti banneri: palvelinkeskuksen palvelimet;laiva;lähetinmasto;lentokone;kaasupumppu;museo;juna;sairaala;tehdas
Ideaalista palonsammutusta haastaviin teollisuuden kohteisiin

Käyttökohteet ja tapaustutkimukset haastaviin teollisuuden kohteisiin


Palosammutusratkaisujen vertailu

Vertaile kaikkia

Novec 1230 -neste tarjoaa vertaansa vailla olevaa arvoa. Riippumatta siitä mitä etsit:


 • Korvaa haloneilla toimiva palonsammutusjärjestelmä
 • Löydä ympäristöystävällinen ja kustannustehokas vaihtoehto FM-200™-aineelle tai muille fluorihiilivedyille
 • Valitse puhdas aine, jolla on suuri turvamarginaali ihmisten käyttämissä tiloissa

Näe yhdellä silmäyksellä, kuinka se pärjää muille yleisille palonsammutusjärjestelmille suorituskyvyssä, turvallisuudessa, ympäristöystävällisyydessä ja suunnittelujoustossa.

Tai vertaile tarkemmin fluorihiilivetyjen, inerttikaasujen, veden ja CO₂:n​ kanssa.

Novec 1230 verrattuna Inergenin, FE-25:n, FM-200:n, veden, aerosolien ja CO2:n kanssa. Vertaa: turvallisuutta, suorituskykyä, ympäristöystävällisyyttä ja suunnittelua

 • Fire Wire on 3M Novec 1230 -tuotteen neljännesvuosittain julkaistava palonsammutuksen uutiskirje, joka on tarkoitettu suunnitteluinsinööreille, arkkitehdeille ja kaikille muille, jotka toimivat erityisten palonsammutusriskien kanssa. Tilaa ja saat 3M:ltä ja OEM-kumppaneiltamme tapaustutkimuksia, tuoteuutisia, usein kysyttyjä kysymyksiä, uutisartikkeleita ja muuta.


Suunnitteluinsinööri tutkii asiakirjoja Novec 1230 -spesifikaation valmistelemiseksi
Luo spesifikaatio

Jokainen Novec 1230 -nestettä käyttävän palonsammutusjärjestelmän spesifikaatio vastaa käyttökohteen ainutlaatuisia olosuhteita sekä jokaisen asiakkaan erityisiä vaatimuksia, kuten ympäristöystävällisyys, ihmisten turvallisuus tai herkän omaisuuden, kuten kiintolevyjen suojaus.

Rakenna nopeasti ja helposti asiakkaasi tarpeita vastaava spesifikaatio Build a Spec -työkalullamme.

Luo spesifikaatiosi
Palonsammutusjärjestelmä, jonka säiliöt on täytetty Novec 1230 -nesteellä
Etsi hyväksytty laitteistovalmistaja

Olemme työskennelleet hyväksyttyjen alkuperäisten laitevalmistajien (OEM) kanssa optimoidaksemme Novec 1230 -nesteen suorituskyvyn heidän listatuissa tai hyväksytyissä järjestelmissään.

Etsi alkuperäinen laitevalmistaja (OEM)

Valikoituja materiaaleja ja työkaluja


3M™ Blue Sky℠ ‑takuu

 • Metsän edessä on vihreä niitty, aurinko paistaa puiden takaa ja taivas on sininen

  Tee pitkävaikutteinen ympäristöteko – taatusti. Koska kehitimme Novec 1230 -palonsammutusnesteen nimenomaan ympäristöystävällisyyden pohjalta, pystymme tarjoamaan alan ainoan maailmanlaajuisen ympäristötakuun – 3M Blue Sky -takuun. Jos Novec 1230 -palonsammutusnesteen käyttö palonsammutusaineena kielletään, tai sen käyttöä rajoitetaan, 20 vuoden kuluessa asennuksesta aineen ympäristöominaisuuksista johtuen, palautamme sinulle nesteen ostohinnan.

  Lataa esite (PDF, 247 kt)

  Rekisteröi järjestelmäsi


Jos sinulla on kysyttävää palonsammutuksesta, vastaamme mielellämme

Tiimimme insinöörit ja tiedemiehet vastaavat mielellään kysymyksiisi ja antavat tarvitsemaasi tukea palonsammutusjärjestelmiin, lainsäädännöllisiin määräyksiin ja Novec 1230 -nesteeseen liittyen.