Kantajaliuottimet ja voiteluaineiden kuljetus

Pinnoitteiden, puhdistusaineiden ja voiteluaineiden kehittämisessä liuottimen valinnalla on suuri merkitys. Riippumatta siitä, onko kyseessä kokonaan uusi koostumus tai n-propyylibromidin (nPB), trikloorietyleenin (TCE-yhdisteet), fluorihiilivetyjen (HFC-yhdisteet) tai osittain halogenoitujen kloorifluorihiilivetyjen (HCFC-yhdisteet) tilalle tuleva korvaava aine, valitun nesteen suorituskyvyllä ja laadulla voi olla huomattava vaikutus lopputuotteen laatuun.

3M on tietoinen siitä, että toisinaan haluttuun valmisteeseen optimoidun ratkaisun löytäminen voi olla vaikeaa. Saatat luulla, että sinun on tingittävä joko turvallisuudesta tai ympäristöystävällisyydestä – tai jopa molemmista – riittävän suorituskyvyn saavuttamiseksi. Mutta patentoidun 3M™ Novec™ -tuoteperheen turvalliset ja kestävät tekniset nesteet eivät vaadi kompromisseja.

Taiteellinen valokuva läpikuultavasta sinisestä nesteestä, jonka pinta aaltoilee, valkoinen tausta
Täysi suorituskyky. Ei kompromisseja.

Novec-nesteet tärkeimpiin käyttökohteisiin

 • Lähikuva automatisoidun ruiskupinnoituskoneen suuttimesta, joka ruiskuttaa Novec-elektroniikkapinnoitetta
  Pinnoitteiden kehittäminen ja laimentaminen

  Tarjoa asiakkaiden vaatimusten mukaista suorituskykyä, kuten heidän laitteisiinsa ja niiden sisäisiin komponentteihin kytkeytyviä kosketusnäyttöjä. Teknisten nesteidemme avulla voit kehittää näyttöpinnoitteita ja elektroniikkapinnoitteita, jotka täyttävät käyttökohteen tekniset tuntuma- ja suorituskykyvaatimukset.

 • Työntekijöitä tekemässä inventaariota liuotinkemikaalivarastossa, jossa kemikaalit ovat suurissa muovitynnyreissä
  Teollisuuden kemiallisten puhdistusaineiden kehittäminen

  Teollisuuspuhdistusainealan asiakkailla on tiukkoja suorituskykyä, turvallisuutta ja säädöstenmukaisuutta koskevia vaatimuksia. Käyttämällä puhdistusaineiden kehitystyössä 3M Novec -tuoteperheen innovatiivisia teknisiä nesteitä voit täyttää pikkutarkatkin materiaaliyhteensopivuutta, tehokkuutta ja työntekijöiden turvallisuutta koskevat vaatimukset.

 • Lähikuva titaanista ja teräksestä valmistetuista lentokoneen osista ja hammasrattaista, joiden oikea toiminta vaatii asianmukaista voitelua
  Voiteluaineiden kuljetus

  Nykyisten monimutkaisten mekanismien toiminta edellyttää tarkkuusvalmistettujen osien pikkutarkkaa yhteistoimintaa – ja tämä vuorostaan vaatii tehokasta voiteluaineen kuljetusta. Olemme kehittäneet juuri oikean liukoisuuden, matalan pintajännityksen ja viskositeetin yhdistelmän, jonka avulla tuotteesi saavat täydellisen peittävyyden ja erinomaisen tunkeutuvuuden.

 • Lääketeollisuuden miestyöntekijä, jolla on turvallinen hengityssuojain, suojalasit, hiusverkko ja käsineet, tarkastelee kannellisissa lasiastioissa olevia lääketieteellisiä kemikaaleja.
  Silikonin kuljetus

  Ihmishenkien pelastamiseen ja elämänlaadun parantamiseen tarkoitettujen lääkinnällisten tuotteiden valmistusprosessin on täytettävä tiukat vaatimukset. 3M Novec -tuoteperheen teknisten nesteiden ominaisuudet ovat luotettava valinta silikonin kuljetukseen esimerkiksi lääketieteellisissä sovelluksissa.


Ei kompromisseja. Pelkkiä tuloksia.

Koe älykäs, turvallinen ja ympäristöystävällinen. sivu

Novec-nesteet tarjoavat ennennäkemättömän suorituskyvyn, turvallisuuden ja ympäristöystävällisten ominaisuuksien yhdistelmän, joiden avulla voit tuottaa ainutlaatuisia uusia ratkaisuja asiakkaidesi tarpeisiin.

Älykäs
Novec-nesteitä on saatavana eri lämpötiloissa kiehuvina, ne ovat syttymättömiä, ja sekä niiden pintajännitys että viskositeetti on alhainen hyvän levittyvyyden ja peittävyyden takaamiseksi. Tämän lisäksi ne ovat myös hyvin liukoisia ja yhteensopivia monien eri materiaalien kanssa, mikä antaa vapaat kädet täydellisen seoksen luomiseen.

Turvallinen
3M Novec -tuoteperheen tekniset nesteet tarjoavat turvallisen vaihtoehdon n-propyylibromidille (nPB) ja trikloorietyleenille (TCE). Vähäisen myrkyllisyyden ja yleisten hyvien turvamarginaaliensa lisäksi Novec-nesteiden etuna on syttymättömyys, ja puhtaiden nesteiden valikoiman tuotteet sopivat hyvin reagoimattomien valmisteiden tuottamiseen.

Ympäristöystävällinen
Toisin kuin perinteisiä liuottimia, kuten n-propyylibromidia (nPB), osittain halogenoituja kloorifluorihiilivetyjä (kuten HCFC-225) tai fluorihiilivetyjä (HFC-yhdisteet), joiden käyttöä ollaan joko asteittain vähentämässä tai jotka ovat jo kiellettyjä Euroopassa, Novec-nesteitä ei uhkaa lakisääteinen asteittainen alasajo.


Miksi kannattaa valita 3M Novec?

Yksinkertaisesti sanottuna meillä on tietotaito, kokemus ja ratkaisut, jotka auttavat sinua menestymään.
 • 3M:n tutkija tarkastelee 3M™ Novec™ elektroniikan pinnoitteen hankaustestin tuloksia laboratoriossa

  Ainutlaatuista kemiaa
  3M Novec -tuoteperheen tekniset nesteet perustuvat 3M:n patentoituihin kemiallisiin ratkaisuihin. Nämä ainutlaatuiset, matalan ilmastoa lämmittävän vaikutuksen (GWP) materiaalit ovat fysikaalisilta ominaisuuksiltaan ihanteellinen ratkaisu moniin tämän hetken vaativimpiin liuotinten ja voiteluaineiden käyttökohteisiin.

  Maailmanlaajuinen mittakaava ja kokemus
  Meillä on toimintaa ja teknisiä asiantuntijoita kaikkialla maailmassa, joten voimme tarjota tukea missä tahansa toimitkin.

  Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi
  Asiantuntijoidemme tietotaito ja kokemus ovat apunasi optimaalisen tuotteen kehitystyössä ja liiketoimintasi vauhdittamisessa. Yhteistyössä voimme ratkaista kohtaamasi ainutkertaiset haasteet ja toteuttaa visiosi.

  Näytteet
  Testaa tuotteemme. Laajan tietoaineiston pohjalta kehitetyt materiaalimme auttavat yksinkertaistamaan koostumusten kehittämistä ja päätöksentekoa.

  Tuotantokokemus ja laatustandardit
  Hyödynnämme pitkää historiaamme ja kokemustamme täyttääksemme tiukimmatkin laatua ja yhdenmukaisuutta koskevat vaatimuksesi.


Täyttävät koostumusta koskevat vaatimuksesi

 • Liukoisuutta kuvaa kolme valkoista pisarakuviota violetilla taustalla
  Liukoisuus

  Voit kehittää koostumuksen vapaasti hyödyntäen monenlaisia materiaaleja, myös hiilivety- ja fluorihiilivety-yhdisteitä.

 • Vakautta kuvaava valkotaustainen kuva, jossa kaksi violettia palloa on tasapainossa violetin kiikkulaudan eri päissä
  Vakaus
  Yhdenmukainen suorituskyky ja pienempi vaara valmisteen ominaisuuksien muuttumiselle säilytyksen tai kuljetuksen aikana.
 • Yhteensopivuutta kuvaava kuva, jossa on kaksi valkoista koeputkea ristissä violetilla taustalla
  Yhteensopivuus

  Yhteensopivia metallien ja useimpien muovien ja elastomeerien kanssa.

 • Alhaista pintajännitystä ja viskositeettia kuvaava kuva, jossa on kolme päällekkäistä violettia aaltoviivaa valkoisella taustalla
  Alhainen pintajännitys ja viskositeetti
  Parempi levittyvyys ja hyvä ruiskutettavuus takaavat yhtenäisen käytettävyyden ja peittävyyden.
 • Kiehumispistettä kuvaava valkoinen lämpömittarikuvio violetilla taustalla
  Laaja valikoima kiehumispisteitä
  Parempi kuivumisaikojen ja tippumisen hallittavuus.
 • Syttymättömyyttä tai syttymättömäksi tekemistä kuvaava violetti liekkikuvio, jonka yli on vedetty viiva.
  Reagoimattomuus

  Puhtaiden nesteiden valikoimamme tuotteet voivat auttaa muuttamaan syttyvät nesteet reagoimattomiksi mikä parantaa työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuutta.

 • Monipuolisuutta kuvaava kuva, jossa violetilla taustalla on valkoinen piste, josta lähtee neljä nuolta: ylös, alas, vasemmalle ja oikealle
  Monipuolisuus

  Suorituskyky, materiaaliyhteensopivuus, turvallisuus ja ympäristönäkökohdat ovat erinomaisessa tasapainossa.


Pinnoitus-, puhdistus- ja voiteluvalmisteita koskevia valikoituja materiaaleja ja työkaluja

Jos sinulla on kysyttävää Novec-nesteistä, vastaamme mielellämme

3M Novec on enemmän kuin pelkkä tuotesarja. Koko tiimi jakaa intohimosi ongelmien ratkaisuun ja ihmisten elämänlaadun parantamiseen. Haluatko tietää enemmän 3M Novec -tuoteperheen teknisistä nesteistä? Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja tarjoamme tukea ja opastusta. Haluatko nähdä tuotteidemme ominaisuudet käytännössä ennen ostopäätöstä? Autamme tarvittaessa myös tuotenäytteiden ja testaamisen kanssa.