Aerosolivalmisteet

Niitä mainetta asiakkaidesi keskuudessa kehittämällä aerosolituotteita, jotka täyttävät heidän turvallisuutta, tehokkuutta ja ympäristövastuullisuutta koskevat vaatimuksensa. Kaikki on mahdollista, kun käytät valmisteidesi pohjana 3M™ Novec™ -tuoteperheen teknisiä nesteitä. Ne on suunniteltu helpottamaan sellaisten aerosolien kehittämistä, jotka täyttävät asiakkaiden vaatimukset syttymättömyydestä ja herkästi syttyvien liuottimien reagoimattomiksi tekemisestä, vähäisestä myrkyllisyydestä, matalasta ilmastoa lämmittävästä vaikutuksesta (GWP) ja olemattomasta otsonia tuhoavasta ominaisvaikutuksesta (ODP). Nämä liuottimet korvaavat tehokkaasti kloorifluorihiilivedyt (CFC-yhdisteet), osittain halogenoidut kloorifluorihiilivedyt (HCFC-yhdisteet), fluorihiilivedyt (HFC-yhdisteet), perfluoratut yhdisteet (PFC-yhdisteet) ja perfluoripolyeetterit (PFPE-yhdisteet) teollisuuskäyttöön tarkoitetuissa aerosoleissa.

Novec-tuoteperheeseen kuuluu monilla erilaisilla ominaisuuksilla varustettuja teknisiä nesteitä, ja myös klooraamattomia vaihtoehtoja on saatavilla vaativimpiinkin käyttökohteisiin, kuten teollisuuden puhdistus-, pinnoitus- ja voitelukäyttöön tarkoitettujen aerosolien kehittämiseen. Nämä liuottimet antavat tuotteillesi lisäarvoa ja auttavat suojaamaan sekä työntekijöiden että kotiplaneettamme hyvinvointia – mikä hyödyttää sekä liiketoimintaasi että tuotteesi käyttäjiä.

Sinistä nestettä kaadetaan ylhäältäpäin kirkkaaseen nesteeseen.
Lisää ja sekoita.

Enemmän vaihtoehtoja ja vastauksia aerosolivalmisteisiin

Koe älykäs, turvallinen ja ympäristöystävällinen. sivu

Aerosolien kehittämiseen tarvittava tarkkuus ja suorituskyky vaatii edistyksellistä ja huolellista teknistä toteutusta. Vuosikymmenten kokemukseen ja ympäri maailmaa työskentelevien 3M-tutkijoiden visioon pohjautuvat 3M Novec -nesteet eivät syntyneet sattumalta: ne kehitettiin suunnitelmallisesti sinun tarpeitasi ja tuotteitasi varten.

 • Lähikuva aerosoliputkesta metalliosaan suihkutettavasta nesteestä.
  Puhdistus-, pinnoitus- ja voiteluaerosolit

  Riippumatta siitä, oletko kehittämässä aerosolia puhdistus-, voitelu- vai pinnoituskäyttöön, 3M Novec -tuoteperheen teknisten nesteiden joukosta löydät tuotteen, jonka matala pintajännitys, viskositeetti ja höyrynpaineominaisuudet vastaavat valmisteesi vaatimuksia.

 • Esimies ja työntekijä käyttävät tablettitietokonetta tehtaassa.
  Teollisuuskäyttöön ja tarkkuuskomponentteihin liittyvät käyttökohteet

  Tehtaiden sekä raskaan teollisuuden tai tarkkuuskomponenttituotannon käyttökohteiden vaativissa käyttöympäristöissä tarvitaan aerosoleja, joiden ominaisuuksissa on optimoitu työntekijöiden turvallisuus ja materiaaliyhteensopivuuden vaatimukset. Luo asiakkaillesi yksilöllisiä aerosoleja, jotka parantavat luotettavasti heidän työntekijöidensä turvallisuutta ja yleistä suorituskykyä.

 • Maisemakuva, jossa näkyy kaksi vihreälehtistä puuta ja vihreää ruohoa sinistä taivasta vasten.
  Sääntelyn alaisen kemikaalin korvaaminen

  Tarve suojella yhteistä planeettaamme on tuottanut monia aerosolien koostumusta koskevia säädöksiä ja rajoituksia. Kun haluat kehittää aerosolivalmisteita, jotka säilyvät markkinoilla pitkään, 3M Novec -tuoteperheen tekniset nesteet ovat hyvä lähtökohta, koska voit luottaa siihen, että aerosolissasi käytetyn liuottimen ilmastoa lämmittävä vaikutus (GWP) on matala, eikä sitä uhkaa lakisääteinen käytön asteittainen vähentäminen tai kieltäminen.


Älykkäitä, turvallisia ja ympäristöystävällisiä vastauksia haasteisiisi

Suorituskykyisten tuotteiden tarjoaminen, työntekijöiden ja käyttäjien turvallisuuden edistäminen, planeettamme suojeleminen – nämä seikat motivoivat meitä jatkamaan tieteellistä työtämme, jotta voisimme yhdessä parantaa ihmisten elämänlaatua kehittämillänne tuotteilla.

 • Erikoislähikuva aerosolipurkista tulevasta suihkusta mustalla taustalla.
  Älykäs: tehokkaisiin valmisteisiin

  3M Novec -tuoteperheen teknisten nesteiden on tarkoitus antaa sinulle vapaus kehittää aerosolivalmisteita tekemättä turhia kompromisseja.
   

  • Liukoisuus: auttaa parantamaan lopputuotteen suorituskykyä ja säilyvyyttä
  • Vakaus: minimoi säilytyksen tai kuljetuksen aikana tapahtuvat ominaisuuksien muutokset
  • Yhteensopivuus: sopii vaurioittamatta yhteen monenlaisten komponentti- ja pintamateriaalien, kuten metallien, muovien ja elastomeerien kanssa
  • Alhainen pintajännitys, alhainen viskositeetti ja korkea tiheys: tehokkaampi ja yhtenäisempi levittyvyys ja parempi peittävyys
  • Useita höyrynpainevaihtoehtoja: mahdollistaa haihtumisnopeuden ja alkuviskositeetin välisen tasapainon optimoinnin kuivumisaikojen, tihkumisen, kalvon yhtenäisyyden ja peittävyyden säätämiseksi
 • 3M Novec -teknistä nestettä sisältävää lasidekantteria kallistetaan, jolloin höyry sammuttaa palavan kynttilän.
  Turvallisuus: syttymätön, vähäinen myrkyllisyys

  Tee reagoimattomia valmisteita: valitse jokin puhtaista Novec-nesteistä ja yhdistä se herkästi syttyvään liuottimeen, kuten trans-dikloorietyleeniin (t-DCE), jolloin saat syttymätöntä aerosolia.
   

  • Syttymätön: parantaa tehtaittesi turvallisuutta
  • Tee reagoimattomia valmisteita: valitse jokin puhtaista (sekoittamattomista) Novec-nesteistä ja yhdistä se herkästi syttyvään liuottimeen, kuten trans-dikloorietyleeniin (t-DCE), jolloin saat syttymätöntä aerosolia
  • Altistumisohjeet: leveät turvamarginaalit
 • Lähikuva hallintorakennuksen julkisivun betonipylväiden jalustoista.
  Ympäristöystävällisyys: säädöstenmukainen

  Planeettamme suojelemiseksi laaditut säädökset ovat saaneet aerosolien valmistajat etsimään kestävämpiä vaihtoehtoja fluorihiilivedyille (HFC-yhdisteet), osittain halogenoiduille kloorifluorihiilivedyille (HCFC-yhdisteet) ja muille yleisille teollisuusliuottimille, joilla on korkea GWP-arvo. Novec-tuoteperheen teknisten nesteiden ominaisuudet ovat ympäristölle suotuisat:
   

  • Alhainen ilmastoa lämmittävä vaikutus (GWP)
  • Olematon otsonia tuhoava ominaisvaikutus (ODP)
  • Ei odotettavissa olevia lakisääteisiä käytön rajoituksia tai asteittaista kieltämistä

Teknisiä nesteitä erilaisiin aerosolinkehitystarpeisiin

 • Läpinäkyvää sinistä vettä, joka roiskuu, väreilee ja aaltoilee.

  Riippumatta siitä, haluatko vähentää aerosolisi syttyvyyttä vai optimoida sen kuivumisajan, tavoittelemasi ainutlaatuiset ominaisuudet edellyttävät valmistuksessa käytettäviltä liuottimilta yhtä ainutlaatuisia ominaisuuksia. Tarjoamalla valikoiman nesteitä, jotka on suunniteltu nimen omaan näitä ominaisuuksia silmällä pitäen, autamme sinua toteuttamaan tuotevisiosi ja saavuttamaan ympäristötavoitteesi. Näe mitä voit saavuttaa 3M Novec -tuoteperheen teknisten nesteiden avulla.

  Lataa aerosolivalmisteiden tuotevalintaopas (PDF, 78,47 kt)

  Lataa esite (PDF, 230,32 kt)


Aerosolivalmisteita koskevia valikoituja materiaaleja ja työkaluja


Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää aerosolivalmisteista, näytteistä ja lainsäädännöllisistä tiedoista

3M Novec on enemmän kuin pelkkä tuotesarja – me jaamme intohimosi ongelmien ratkaisuun ja ihmisten elämänlaadun parantamiseen. Voit ottaa meihin yhteyttä ja kysyä mitä tahansa tarjoamistamme palveluista, kuten esimerkiksi
 

 • Kysymyksiä aerosolituotteiden kehittämisestä
 • 3M Novec -nesteiden tiedot ja tekniset tiedot
 • Tuotenäytteitä omassa laboratoriossasi testattaviksi
 • Tietoja siitä, miten tuotteemme voivat helpottaa säädöstenmukaisuuden toteuttamisessa