Katso, mitä mieltä asiantuntijamme ovat joistakin palvelinkeskusten uppojäähdytykseen ja 3M-nesteisiin liittyvistä yleisistä myyteistä. Onko sinulla kysyttävää?
Eivät. 3M:n uppojäähdytysnesteet on suunniteltu turvallisiksi niiden oikeissa käyttötarkoituksissa leveällä turvamarginaalilla. Turvamarginaali arvioidaan vertaamalla odotettua altistumista suositeltuihin altistumisen ohjearvoihin, kuten melualtistuksen aikapainotettuun keskiarvoon (TWA).
Testitulokset ovat osoittaneet, että Novec-tuoteperheen teknisten nesteiden ja Fluorinert-elektroniikkanesteiden akuutti toksisuus on verrattain matala, joten niitä ei luokitella vaarallisiksi aineiksi kemikaalien kansainvälisessä GHS-luokitus- ja merkintäjärjestelmässä.¹ Kaikkien 3M-nesteiden toksisuus on testattu tarkasti kansainvälisten standardien mukaan, ja tuotteilla on Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston (EPA) sekä European Chemical Agency (ECHA):n REACH hyväksyntä asianmukaisissa käyttökohteissa.
[ ¹ Materiaalien vaarat selvitetään säännöllisesti suorittamalla yksittäisiä ja toistuvia altistumiskokeita. Vaarat luokitellaan käyttämällä GHS-järjestelmän (Globally Harmonized System of Classification and Labeling of Chemicals) mallia, joka on osoitteessa unece.org.]
3M-nesteiden altistumista koskevat ohjearvot sisältyvät tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. 3M:n asiakkaiden on selvitettävä työntekijöiden altistuminen omissa toimipisteissään. 3M voi toimittaa tietoja altistumisanalyyseistä.
Ei. Yksi- ja kaksivaiheisessa jäähdytyksessä käytettävät 3M-nesteet haihtuvat siististi kaikilta pinnoilta, eivätkä ne koskaan tavoita ilmateitse kulkevia pitoisuuksia kondensaation muodostamiseksi pinnoille. 3M-nesteillä – sekä Novec-tuoteperheen teknisillä nesteillä että 3M Fluorinert -elektroniikkanesteillä – on matala toksisuus. Katso nesteiden tarkat koostumukset kunkin tuotteen käyttöturvallisuustiedotteesta.
Eivät. Sekä Novec-nesteet että Fluorinert-nesteet perustuvat yksinoikeudelliseen fluoriteknologiaan. Nämä nesteet eivät ole öljyjä tai öljypohjaisia, ja niillä on erilaiset fyysiset, kemialliset ja suorituskykyyn liittyvät ominaisuudet kuin öljyillä, joita 3M myy tiettyihin käyttökohteisiin.
Ei. Haihtuvuus on materiaalin ominaisuus, joka kuvaa aineen höyrystymiskykyä. 3M-nesteet ovat sataprosenttisesti haihtuvia, mikä on olennaisen tärkeää, mikäli nesteet kuumennetaan kiehuviksi ja kondensoidaan lämmönsiirtojärjestelmässä tai haihdutetaan puhtaasti märästä laitteistosta.
Kun palvelinkeskuksen uppojäähdytyslaitteisto toimii tarkoituksenmukaisella tavalla, vahinkoprosentin (ja siten ilman mukana kulkevien hengitettävien pitoisuuksien) arvioidaan olevan reilusti ohjearvojen alapuolella.
Sekä 3M™ Fluorinert™ -elektroniikkanesteet että 3M Novec™ tekniset nesteet ovat useissa maissa rekisteröityjä ja/tai säädösten mukaisia useisiin teollisuuden käyttökohteisiin. Ota yhteyttä 3M:ään saadaksesi lisätietoja.
3M-tuotteen arviointia, valintaa ja käyttöä koskevat olosuhteet voivat vaihdella merkittävästi, mikä vaikuttaa 3M-tuotteen käytettävyyteen tarkoituksenmukaisessa kohteessa. Koska nämä seikat ovat usein ainoastaan käyttäjän tiedossa ja hallinnassa, käyttäjän on itse tärkeää arvioida 3M-tuote ja päättää, sopiiko se tiettyyn käyttötarkoitukseen sekä käyttäjän työmenetelmiin tai käyttökohteisiin ja täyttääkö se paikallisten lakien, säädösten, standardien ja ohjeiden vaatimukset. Näitä nesteitä ei ole tarkoitettu lääkinnälliseksi laitteeksi tai lääkkeeksi.
Kyllä. 3M-nesteet ovat noin 1,5–2 kertaa vettä tiheämpiä. Jos paino on saatava mahdollisimman pieneksi, 3M suosittelee optimoimaan laitteiston jäähdytyksessä käytettävän nestemäärän (nesteenkäytön tavoitemäärä on noin 5 litraa kilowattia kohden). Uppojäähdytetyt palvelimet eivät edellytä perinteistä ilmajäähdytettyä infrastruktuuria, kuten korotettuja lattioita tietoteknisten laitteiden jäähdytysilman jakelua varten. Uppojäähdytetyt palvelinkeskukset voidaan siten rakentaa kovalle lattialle ilman monimutkaista ilmajäähdytysjärjestelmää, mikä vähentää kustannuksia.
Ei. Vaikka olemme tehneet lukemattomia käyttöönottoja kuuden vuosikymmenen aikana, emme ole havainneet tällaista ilmiötä. Kiehuminen ei ole kavitaatiota. Ilmakuplan muodostuminen nesteen alkaessa kiehua ja ilmakuplan palaaminen takaisin nestemäiseen muotoon on hienovarainen, jatkuva paineilmiö. Tätä ei voida verrata äkilliseen, usein ääntä nopeampaan ilmakuplan muodostumiseen tai hajoamiseen pumpun siipipyörässä tai veneen potkurissa, mikä yhdistetään usein kavitaatioon.
Ei. Vaikka paine kasvaisi suljetussa säiliössä, kaksivaiheiset uppojäähdytysjärjestelmät suunnitellaan yleensä toimimaan ulkoilman paineessa, ja niissä on ohjausjärjestelmät paineen kasvamisen hallitsemiseksi ja estämiseksi.
Ei. Kaksivaiheisessa uppojäähdytyksessä laitosvesi virtaa yleensä säiliöön integroitujen lauhduttimien kautta. Lauhduttimet on valmistettu käyttäen samoja hyväksi todettuja tekniikoita kuin teollisuuden jäähdytinlauhduttimet. Ne vastaavat siten levylämmönsiirtimiä, joissa sama vesi virtaisi yksivaiheisessa uppojäähdytyksessä tai jäähdytyslevyjärjestelmässä.
Ei. Kaksivaiheiset uppojäähdytyssäiliöt ovat suljettuja, kun niiden sisään ei tarvita pääsyä. Säiliöt "hengittävät" ohjatuilla järjestelmillä, jotka ottavat höyryn talteen ja palauttavat sen säiliöön. Koska säiliöt pidetään ulkoilman paineessa, loishävikki rajoittuu lähinnä huoltotoimenpiteisiin. Tavoitehävikki on tällä hetkellä noin 1–2 % vuodessa, ja tulevat päivitykset parantavat lukemaa todennäköisesti entisestään.
Vastaamme mielellämme kysymyksiisi.